FélpercesZentán jártak a vásárhelyi diákok

2014. március 27., csütörtök
 
Zentán jártak a vásárhelyi diákok

A hódmezővásárhelyi Németh László Gimnázium, Általános Iskola 31 diákja és 4 tanára tett kirándulást március közepén Zentára.

 

 

Részt vettek a helyi és környékbeli megemlékezéseken, ezzel is tovább mélyítve a kapcsolatot a két város között, amely az 1960-as évek vége óta fennáll. Az utazásra 2014. március 13. és 16. között került sor.

A zentai iskolások áprilisban viszonozzák a látogatást. Ezek a kirándulások segítik a magyar diákokat abban, tanuljanak akár határon innen, avagy túl, hogy megismerjék saját történelmüket, hogy szoros kötelékeket hozzanak létre, hogy megláthassák, milyen módokon lehet megélni a magyarságot.

 

Olvassa el ezt is!

Zenei anyanyelvünk megbecsülése

Zenei anyanyelvünk megbecsülése

Öt korcsoportban egyéni és csoportos indulók voltak, összesen 175-en mutatták be énektudásukat. Eredményekkel!
Egy kiállítás margójára

Egy kiállítás margójára

Igazi képzőművészeti szenzáció Hódmezővásárhelyen. Koszta József eddig még nem látott műveiből nyílik kiállítás. A festőművész részletes életútjával!
Létszámleépítés valódi számokkal

Létszámleépítés valódi számokkal

Hiteltelennek tartja a Villeroy & Boch közleménye az egyik helyi sajtóban és a facebookon is felbukkant információkat. Ezzel le kívánják zárni a találgatásokat.
Tarolt a Hód-Fitness a Spanyolországban rendezett Fitkid Európa Kupán

Tarolt a Hód-Fitness a Spanyolországban rendezett Fitkid Európa Kupán

A Hód-Fitness SE 10 egyéni és 14 csoportos gyakorlattal képviselte Magyarországot. Hét ország 813 sportolója vett részt az Európa Kupán.
 

És ezt már olvasta?

Megújult a hódmezővásárhelyi Árpád fejedelem BENU Gyógyszertár
Megújult a hódmezővásárhelyi Árpád fejedelem BENU Gyógyszertár

Régi alapokon, a családi tradíciókat követve.

 
Ismét pályán a kosaras lányok
Ismét pályán a kosaras lányok Megkezdte szereplését a Kosársuli felnőtt női csapata is a 2023/24-es szezonban. Az ellenfél a regnáló bajnok Nagykőrösi Sólymok csapata volt.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban 2023. 46. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben
Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben Nincs jelentősebb változás a 2024-es esztendőben a munkaszüneti napok terén. Ám, mivel egyetlen ünnepnapunk sem esik hétvégére, így 7 hosszú hétvégére készülhetünk.
 
Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni
Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni Beköszöntött az ősz, a tél és ezzel együtt a légúti vírusfertőzések és bakteriális társfertőzések időszaka, így nem árt az óvatosság.
 
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki A Nagykőrös csapatát fogadta november 24-én este az NB I/B Zöld csoportjának 10. fordulójában a Vásárhelyi Kosársuli.
 
Máté Taekwondo sikerek az OB-n
Máté Taekwondo sikerek az OB-n A Dunaharaszti Sportcsarnok adott otthont a Taekwondo Országos Bajnokságnak. 26 egyesület közel négyszáz versenyzője lépett pástra.