Kultúra, oktatásZengett a dal

2014. április 16., szerda
 
Zengett a dal
Közel 350 diák közreműködésével rendezték a 79. Éneklő Ifjúság kórustalálkozót a Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola tornacsarnokában.

 

 

 

A Liszt Ferenc iskola Kicsinyek Kórusa és Gyermekkara  mellett a Klauzál Gábor Általános Iskola, a Németh László Gimnázium és Általános Iskola, a Bethlen Gábor Református Gimnázium és a Kertvárosi Katolikus Általános Iskola kórusai léptek fel.

Közös énekkel, Mozart: Vágyódás a tavasz után című dalával kezdődött az idei kórustalálkozó, majd hat kórus mutatkozott be.

 

A repertoár idén is igen széles volt, a népdalcsokroktól a katonadalokig. Természetesen a kórusirodalom jeles hazai szerzőinek darabjai is műsoron voltak:

Bárdos Lajos, Kocsár Miklós, Kodály Zoltán, Mohay Miklós, Farkas Ferenc és nem hiányozhatott a vásárhelyi Steiner Béla sem.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Versenyszezon nyitány tíz éremmel

Versenyszezon nyitány tíz éremmel

A most indult versenyszezonban is vannak nagyszerű céljai a Hód-Fitness SE sportolóinak. és ha az előző évek sikereit nézzük, nem is alaptalanul. Sok képpel!
Bemásztak, kimásztak, húzták, tekerték, fújták

Bemásztak, kimásztak, húzták, tekerték, fújták

Miután 225 mindenre elszánt vásárhelyi óvodás elfoglalta a laktanyát, ideiglenesen a vásárhelyi helyőrségben állomásoztak. Sok képpel!
Tízenöt éve ment el örökre a színészóriás

Tízenöt éve ment el örökre a színészóriás

Bessenyei Ferenc: Nagyon akartam tudni ezt a világot. Mert ahonnan jöttem, ott nem lehetett a világot megismerni. Ahova pedig bementem, a színházba, ott ki volt tárva a világ.
A norvég nagykövet Hódmezővásárhelyen

A norvég nagykövet Hódmezővásárhelyen

Mártélyon megnézték azokat az, elmúlt évek során némileg elhanyagolttá vált létesítményeket, amelyek annak idején norvég finanszírozással valósultak meg.
 

És ezt már olvasta?

Nem hagyhatjuk veszni Hegyi Endre óriási gyűjteményét
Nem hagyhatjuk veszni Hegyi Endre óriási gyűjteményét Az értékén túl, az óriási eszmei értéke abban van, hogy a régi fotókon keresztül látjuk, megismerjük eleink életét, gyökereinket, erősítve ezzel identitásunkat. Interjú.
 
Kiállítással emlékezik Kiss Lajosra a Tornyai-múzeum
Kiállítással emlékezik Kiss Lajosra a Tornyai-múzeum A Kiss Lajos néprajzkutató munkásságát bemutató tárlatot a megnyitó előtti napon sajtóbejáráson ismerhették meg a médiumok munkatársai. Képekkel.
 
Az ezerarcú Mártély
Az ezerarcú Mártély Varga András téli mártélyi fotóit nézegetve, felsejlik a fotós jövőbeni újabb kiállítása, amelynek „anyagából” most a Vásárhelyi Hírek olvasói be/rápillantást nyerhetnek.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 3. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 3. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Botrányos közjáték a díjátadón
Botrányos közjáték a díjátadón Bár volt néhány méltatlankodó befütyülés, de furcsa módon tapssal fejeződött be Élthes Eszter beszéde, amelyben bejelentette visszavonja a Bessenyei-díj névhasználati jogát a várostól.
 
Véget ért a Tornyai-emlékév
Véget ért a Tornyai-emlékév Kiállításokkal, kiadványokkal és konferenciával emlékezett a közgyűjtemény  a 151 éve született névadójára. Megnyílt a Vásárhelyi Festőszimpózium kiállítása.
 
Innovációk a fürdőszobában
Innovációk a fürdőszobában Idén is csupa újdonságokkal találkozhatott az érdeklődő a Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállításon, Budapesten.