








Hódmezővásárhelyen a HISZK Corvin Mátyás tagintézményben a héten zajlanak a gyakorlati vizsgák. A Fekete Sasban 44 pincér és 94 szakács a gyakorlati felkészültségéről ad számot.
Abban egyetértett Sárai Sára, hogy nem sokaknak adatik meg, hogy Közép Európa egyik legnagyobb és legszebb báltermében vizsgázhat felszolgálásból. Azonban most nem a hely szépségén, hanem a szervírozás minőségén volt a hangsúly. Árgus tekintetek figyelték ugyanis a 13/2. osztályos tanuló mozdulatait, miközben a Vásárhelyi Hírek vizsgára meghívott munkatársának az előételt szolgálta fel. Hatan vizsgáztak tegnap és természetesen valamennyi fogás pedig a szakácstanulók „vizsgadarabjai” voltak.
A HISZK Corvin Mátyás tagintézményben az írásbelik után, a héten zajlanak a gyakorlati vizsgák. 8 osztályban, 25 eladó, 18 vendéglátós végez idén, valamint 44 pincér és 94 szakács, akiknek a Fekete Sasba költöztetett tankonyha és a bálterem a vizsgahelye. Tegnap láthattuk, a vizsga során az elkészített ételsornál a vizsgabiztosok többek között a külső megjelenést, kóstolót értékelték. A felszolgálók pedig ezeknek a fogásoknak a szakszerű szervírozásával, a terítékkel, az italok kínálásával vizsgáztak. Sárai Sára a háromfogásos menü felszolgálásakor a laikus számára nem vétett hibát, sőt az éttermi étkezéshez szokva is meglepő magabiztosságot láttunk. Kérdésre elmondta, felkészült a különböző konfliktusok kezelésére is, ami körülbelül úgy summázható: mindig a vendégnek van igaza. Végül azt is elmondta, Veszprémben szeretne elhelyezkedni.
Ismerve a corvinos diákok - sok éve tartó – vendéglátásban elért sikereit, szinte biztos, hogy jó referenciát jelent számára a hódmezővásárhelyi iskolában szerzett oklevél.