GazdaságViszik a hírünket

2010. december 10., péntek
 
Viszik a hírünket

2010-ben városunk a Magyar Televízió ’Főtér’ című műsora által meghirdetett versenyének nyerteseként a nemzeti turisztikai marketingszervezet kiemelt promóciós együttműködését élvezhette egy teljes évig.

 

Tavaly decemberben ünnepi külsőségek között nyújtotta át a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója a társaság oklevelét Almási István alpolgármesternek abból az alkalomból, hogy a város nyerte el ’Az év települése’ címet. 2010-ben városunk a Magyar Televízió ’Főtér’ című műsora által meghirdetett versenyének nyerteseként kiemelt promóciót élvezhetett egy teljes évig. Vagyis a díj „hozományaként” a Magyar Turizmus Zrt. kommunikációs csatornáit  felhasználva Hódmezővásárhely turisztikai kínálatát, programjait, eseményeit népszerűsítette. A Magyar Televízióban naponta jelentkező turisztikai programajánlóban folyamatosan hírt adtak a városunkban zajló eseményekről, programokról. Ennek az egész éven át tartó promóciónak a zárásaként a Magyar Turizmus Zrt. Dél-alföldi Regionális Marketing Igazgatósága december 16-án a Ginkgo Sas Hotelben szakmai rendezvényt tart a régió turisztikai szolgáltatóinak, szakmai szervezeteknek és a Tourinform irodák képviselőinek. Gulyás Péter igazgató portálunknak elmondta, nem csak az „Év települése” díjjal járó marketing akció miatt rendezik Vásárhelyen az évzáró találkozót, hanem azért is, hogy az ország minden részéből meghívott turisztikai szakemberek is megismerhessék a város új négycsillagos szállodáját. Hozzátette, a hely és az alkalom méltó arra is, hogy a rendezvényen együttműködési szándéknyilatkozatot írjon alá az MT Zrt. Dél-alföldi Regionális Marketing Igazgatósága és a szerbiai Magyar Központ. Ennek részeként Belgrádban márciusban új ügyfélszolgálat és üzlet nyílik, amely a dél-alföldi régió és Szerbia közötti turizmus fejlesztését segíti.

 

Olvassa el ezt is!

Drágult a tram-train járműtelep

Drágult a tram-train járműtelep

A járműtelep építési tenderének nyertese, Mészáros Lőrinc felcsúti milliárdos veje, Homlok Zsolt cége, jelentős költségkiegészítést kapott a kormánytól..
Megkétszerezték a határvédelemben résztvevők számát

Megkétszerezték a határvédelemben résztvevők számát

A Hódmezővásárhelyi Helyőrség is az egyik laktanya, amely a határvédelemben kiemelt feladatokat lát el.
Az amerikai nagykövet helyettese Vásárhelyen

Az amerikai nagykövet helyettese Vásárhelyen

A Vásárhelyi Híreket arról tájékoztatta az Egyesült Államok Nagykövetségének sajtóosztálya, hogy Vásárhelyre látogat Marc Dillard, aki Márki-Zay Péter polgármesterrel találkozik.

Hommage á Tornyai János

Hommage á Tornyai János

A tavalyi Festőszimpózium résztvevőinek az alföldi festészet meghatározó művésze előtt tisztelgő alkotásaiból nyílik kiállítás január 18-án.
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 3. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 3. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Botrányos közjáték a díjátadón
Botrányos közjáték a díjátadón Bár volt néhány méltatlankodó befütyülés, de furcsa módon tapssal fejeződött be Élthes Eszter beszéde, amelyben bejelentette visszavonja a Bessenyei-díj névhasználati jogát a várostól.
 
Véget ért a Tornyai-emlékév
Véget ért a Tornyai-emlékév Kiállításokkal, kiadványokkal és konferenciával emlékezett a közgyűjtemény  a 151 éve született névadójára. Megnyílt a Vásárhelyi Festőszimpózium kiállítása.
 
Innovációk a fürdőszobában
Innovációk a fürdőszobában Idén is csupa újdonságokkal találkozhatott az érdeklődő a Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállításon, Budapesten.
 
A Németh László Városi Könyvtár rendezvényei
A Németh László Városi Könyvtár  rendezvényei

1989 óta ünnepeljük meg január 22-én a magyar kultú­ra napját, annak emlékére, hogy  Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le a Himnusz kéziratát.

 
Megdolgoztak a sikerért
Megdolgoztak a sikerért Rangadóhoz méltóan kezdődött a felnőttek összecsapása - elég régóta nem sikerült legyőzni az örök rivális Békést, ez is fűtötte a vásárhelyieket.
 
Vásárhelyi írónő új könyve
Vásárhelyi írónő új könyve Millennium évébe kalauzolja el az olvasót a vásárhelyi Borbás Edina legújabb regénye. Író-olvasó találkozó lesz  a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.