SportVigyázz, kész, rajt! - Ősszel is

2013. október 29., kedd
 
Vigyázz, kész, rajt! - Ősszel is

November 3-án Mártély és Mindszent között újra indul az M&M Teljesítménytúra! A szervező, a már jól megszokott Dezső Sándor, Jakus Ádám és Kruzslicz Imre trió, a Hungarian Flyers Kerékpáros Klub tagjai szerint ne csak tavasszal és nyáron nyújtsanak kikapcsolódást a sportolni, túrázni vágyóknak, hanem ősszel és amennyiben lehetséges télen is.

 

 

 

Ennek a rendezvénynek éppen az a célja, hogy egy kis sportolás keretében élvezhessük az őszi pompában ragyogó Tiszai hullám- és árteret.

 

A  Hungarian Flyers Kerékpáros Klub aktivistái, a Vásárhelyi Önkormányzat valamint a Hód-Menza Kft. támogatásával szervezett Teljesítménytúrán 3 kategóriában indulhatnak a túrázni vágyók, ki-ki a saját elszántságának megfelelően: kerékpározás:22 km., futás: 22 km., vagy gyalogtúra túravezetővel 15 km. Az útvonal: Mártély-üdülőterület és Mindszent, Halászcsárda és vissza.

A rajt november 3-án vasárnap 10 órakor lesz a Mártélyi Holtágban a Hullámtér vendéglő előtt. Természetesen a cél is ugyanitt van, hiszen a hagyományoknak megfelelően a célba visszaérkezőket bográcsgulyás ebéddel várják.

Előnevezés ITT!   illetve a Teljesítménytúra napján, a helyszínen 8 órától fél tízig.

 

A három túralehetőség részletei:

 

Gyalogtúra:


Gyalogtúra (túravezetéssel)

Táv:     ~ 15 km          Szintidő:         3,5 óra

 

Túravezető Kiskunsági Nemzeti Park Természetőre. Résztvevőknek a rajtnál ½ l-es ásványvizet adunk.

 

Terepfutás:


Terepfutó teljesítménytúra útvonal leírása

Táv:     22 km    Szintidő:      4 óra

 

Rajt: Hullámtér vendéglő      10 órakor

- Az Ifjúsági Tábor felé aszfaltozott úton, majd jobbra, a tanösvényre ráfordulva délnek haladva, majd a tanösvényt követve, a pallóúton át az élő Tiszáig. Ott jobbra (Északnak) fordulva a vízkivételi mű felé, Ányás szigetére.
Tisza folyó mentén északnak végig a sziget északi feléig.
Ott jobbra (K) kanyarodva, majd a nagy kereszteződésnél balra (É) fordulva, követi az út jobbra kanyarodó ívét.

Majd balra, (É) fordulva követi az útvonalat a gázvezetéknél lévő tisztásig, ahol balra (Ny) a Tisza felé halad és az első erdei útra, jobbra (É) fordulva halad tovább, a Mindszent alatt található Máriási halásztanyánál lévő frissítő, ellenőrzési ponthoz (EP).  
Északnak folytatva és követve az utat, a Tisza árvízi töltésre, amin balra (É) fordulva és a töltésen haladva eljutunk a mindszenti kompig.
Itt ballra fordulva és az aszfaltozott utat követve (D) jutunk el a Halászcsárdánál lévő frissítő, ellenőrzési ponthoz (EP).  
A Halászcsárda (EP.) és frissítő állomás után vissza fele (É), a nagy TŐLGY mellett haladva fel az árvízi töltésre.
Töltésen jobbra (D) fordulva vissza az árvízi töltésen, a gázvezetéknél lévő frissítő, ellenőrzési ponthoz (EP).  Majd tovább a töltésen Szegfűi csatornáig (aszfaltos kerékpárútig).
Ott jobbra tartva és a csatorna mellett lévő útra, jobbra fordulva az erdészeti utat követve (D) a Mártélyi holtág mellett, a Korhányosi tanösvényig.
A tanösvényre-jobbra fordulva tovább a tanösvényen, tornapályán át, elérve a strandot és a holtág partját követve visszaérkezünk a rajthoz.      

 

Kerékpározás:

 


Terepkerékpáros teljesítménytúra útvonal leírása

Táv:     ~ 22 km           Szintidő:         4 óra

 

Rajt: Hullámtér vendéglő      10 órakor

 

- Mártély felé indulva, az aszfaltozott úton, felérünk az árvízi töltésre, ahol ballra (É) az aszfaltos kerékpárúton haladva jutunk el a Szegfűi csatornáig. (kerékpárút lemegy a töltésről)
Ballra kanyarodva a töltésen tovább a gázvezetéknél lévő frissítő, ellenőrzési ponthoz (EP).
Majd tovább a töltésen, eljutunk a mindszenti kompig.
Itt ballra fordulva és az aszfaltozott utat követve (D) jutunk el a Halászcsárdánál lévő frissítő, ellenőrzési ponthoz (EP).  
A Halászcsárda (EP.) és frissítő állomás után vissza fele (É), a nagy TŐLGY mellett haladva fel az árvízi töltésre.
Töltésen jobbra (D) fordulva vissza az árvízi töltésen, a gázvezetéknél lévő frissítő, ellenőrzési ponthoz (EP).

Majd tovább a töltésen Szegfűi csatornáig (aszfaltos kerékpárútig). Jobbra tartva az aszfaltos kerékpárúton jutunk vissza Mártélyra.
A kerékpárút végén az aszfaltos útra, jobbra fordulva érünk vissza a Hullám vendéglőhöz, a rajt és cél helyhez.

 

 

Olvassa el ezt is!

Átadták a hódmezővásárhelyi hulladéklerakó új ütemét

Átadták a hódmezővásárhelyi hulladéklerakó új ütemét

Tévesek a hírek, hogy az A.S.A. cég kivonulna Magyarországról. Újabb nagykapacitású lerakót építettek hulladékkezelő központjukban, Hódmezővásárhely határában.
Negyedik meccs után is veretlen a Kosársuli

Negyedik meccs után is veretlen a Kosársuli

A két csapat nem volt egy súlycsoportban, a Kosársuli játékosai a folyamatos rotáció mellett is képesek voltak 30 pontot termelni az utolsó negyedben. Videóval!
Elindult a kosárlabda bajnoki szezon

Elindult a kosárlabda bajnoki szezon

Hivatalossá váltak a meccsek időpontjai: elindult a bajnokság a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli felnőttcsapatának. A bajnoki idény teljes menetrendje a cikkben.
Vereséggel végződött az idénynyitó mérkőzés

Vereséggel végződött az idénynyitó mérkőzés

A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli felnőtt- és U20-as csapata is a SMAFC vendégeként kezdte a 2021-22-es idényt.
 

És ezt már olvasta?

Jelentős fejlesztések a Mezőgazdasági Karon
Jelentős fejlesztések a Mezőgazdasági Karon A napokban 3 és félmilliárdos beruházással új Takarmányvizsgálót, Informatikai Laboratóriumot és előadótermet avathattak fel az SZTE Mezőgazdasági Karán.
 
Tárkány Szűcs Ernőre emlékező programsorozat
Tárkány Szűcs Ernőre emlékező programsorozat Kétnapos rendezvénnyel emlékezik Hódmezővásárhely városa, valamint a Tárkány Szücs Ernő Kutatócsoport névadójának születési centenáriumán. Részletes program a cikkben.
 
A rendes lányok miért nem lesznek gazdagok?
A rendes lányok miért nem lesznek gazdagok? Mennyi időt és pénzt fordítasz önmagadra? Igen elterjedt tévhit, amit sajnos a reklámok is sugallnak, hogy a megérdemlem érzését tárgyak vásárlásával lehet kiváltani.
 
Mi motivál engem? A 7 legfontosabb szempont a munkában
Mi motivál engem? A 7 legfontosabb szempont a munkában A félelem és a bizonytalanság érzése az egyik legveszélyesebb a motivációt tekintve. Van ellene néhány jónak tűnő ötletünk!
 
Egyre sűrűbben csilingelnek
Egyre sűrűbben csilingelnek A legújabb hírek szerint, már 10 ezer kilométeren túl vannak a szerelvények. A típusengedély megszerzéséhez ötvenezer kilométert kell megtenniük.
 
Sokat hiányozhatott a rajzóráról
Sokat hiányozhatott a rajzóráról A vásárhelyi kiállításról ellopott egy szobrot, de a tolvajt a bronz kézzel fogható értéke jobban érdekelte, mint a művészeti értéke. Elkészült a vádirat.
 
Megnyílt a 28. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok
Megnyílt a 28. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok Annyi változás történt az elmúlt tíz évben a mezőgazdaságban és az állattenyésztésben, amennyi a megelőző száz évben összesen - hangzott el a megnyitón.