SportVásárhelyi sportoló az Európa-bajnokságon

2023. augusztus 10., csütörtök
 
Vásárhelyi sportoló az Európa-bajnokságon

A LEN U23-as Európa-bajnokságot idén Dublinban rendezik meg augusztus 11-től 13-ig.

 

 

 

 


Az eseményen – amellyel az európai szövetség (LEN) a junior és a felnőtt korosztály közötti átmeneti időszakban szeretne lehetőséget biztosítani a fiataloknak – nyolc férfi és három női versenyző képviseli a magyar színeket.

Az egyik sportoló a Hód Úszó SE sportolója, a HSZC Eötvös József Technikum diákja, Ugrai Panna.

A program rendkívül feszes lesz – míg egy junior Eb is már hatnapos, az U23-as viadalon három napba tömörítik a teljes programot, cserébe nincsenek középdöntők, kizárólag finálék (azaz az előfutamokból a legjobb nyolc kvalifikál), az embert próbálóbb távokon (800-1500 gyors, 400 vegyes) pedig az ún. „leggyorsabb futamot” tartják este, amelyben a nyolc legjobb idővel nevezett úszó vesz részt, akiknek az eredményét összevetik a délelőtti futamokban úszókéval.

A vásárhelyi Ugrai Panna 200 m gyorson, 100 m háton és 100 m gyorson indul.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Óriási pusztítás Vásárhelyen

Óriási pusztítás Vásárhelyen

Fák dőltek az épületekre, autókra. Oszlopok dőltek ki. vezetékek szakadtak. Többhelyen áramszünet volt. Kidőlt a Liszt iskola udvarán a 130 éves tölgy is.
10 napos műsorfolyam Vásárhelyen

10 napos műsorfolyam Vásárhelyen

Augusztus 11-től 20-ig két színpad, tucatnyi program, borfesztivál, kézműves piac és még sokminden más. Részletes program.
SZIN: ötvenöt év - ötvenöt új név

SZIN: ötvenöt év - ötvenöt új név

A legnagyobb nyárzáró fesztivál egyben a hazai fesztiváltörténelem úttörője is. A Szegedi Ifjúsági Napok idén 55 éves, most a szervezők 55 friss nevet dobtak a köztudatba.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban

2023. 36. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 

És ezt már olvasta?

Kutatók éjszakája 2023 Vásárhelyen
Kutatók éjszakája 2023 Vásárhelyen Valamennyi korosztály számára érdekes programokat ígér az SZTE Mezőgazdasági Kar az idei Kutatók Éjszakáján. Részletes program.
 
Elindult az egyetemi tanév is
Elindult az egyetemi tanév is Megtartotta szokásos tanévnyitóját a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara. A helyszín ismét a polgármesteri hivatal díszterme volt.
 
Suli buli
Suli buli Az önkormányzat nem adja ingyen a Petőfi utca 6. épületet. A Református Egyházközség szerint jogszerűtlenül próbálták akadályozni a tanévkezdést.
 
A higiénia folyamatosan kiváló - a minőség folyamatosan vitatott
A higiénia folyamatosan kiváló - a minőség folyamatosan vitatott Eddig a Prizma Food által üzemeltetett közétkeztetésből minden generációból százak léptek ki. Az okok sokrétegűek. A higiéniai ellenőrzés eredménye viszont kiváló.
 
Idén még többen jöttek
Idén még többen jöttek Számunkra a „teltház” nem egyszerűen egy számszerűsíthető cél, hanem annak a felelőssége, hogy boldog együttlétben érezhessék jól magukat a fesztiválozók” – mondta a főszervező.
 
Gulyás Gergely és Márki-Zay Péter a Tranzitban
Gulyás Gergely és Márki-Zay Péter a Tranzitban A két politikus többek között a migráció, az ukrajnai háború, az energiafüggőség, a rezsivédelem, a pártfinanszírozás, a gyermekvédelem kérdésköreiben ismertették álláspontjaikat.
 
Elindult a nyár utolsó nagy bulifolyama
Elindult a nyár utolsó nagy bulifolyama Négy napon át, több mint tíz helyszínen több mint kétszáz programot kínál az idén ötvenöt éves Szegedi Ifjúsági Napok.