SportVásárhelyi sakkpalánták sikere

2013. november 3., vasárnap
 

A tíz év alattiak kategóriájában taroltak a vásárhelyi gyerekek. November 2-án rendezték a  22. ifj.Tóth Antal Sakk Emlékversenyt.

 

 

 

 


November 2-án délelőtt Botka Péter a Vásárhelyi Pákozdy Ferenc Sakk SE elnöke köszöntötte a 22. ifj.Tóth Antal Sakk Emlékverseny részvevőit. Külön köszöntötte id. Tóth Antalt és kedves feleségét, akik motorbalesetben elhunyt fiuk, ifj. Tóth Antal (1969-1990) emlékét megszakítás nélkül 22 éve sakk emlékverseny-sorozat megrendezésével ápolják.

 

A viadalon 27 ifjúsági korú versenyző indította meg sakkóráit a kertvárosi Nyugdíjas Lakóparkban. A 10 év alatti és feletti csoportokra osztott erőpróbára a megjelent helyi ifjúsági sakkozókon kívül a régió két meghatározó településéről, Orosházáról és Szentesről érkeztek játékosok.

 A 9 fordulós 2x15 perces játékidejű partik szépszámú szurkolótábor előtt zajlottak le, hiszen szülők, nagyszülők, testvérek és edzők kísérték el a sakkpalántákat.

Tőkés János és Tatár Kiss Szabolcs tanítványainak nemcsak egymás ellen, hanem a nagyon erős, több éve országos versenyeken is résztvevő orosházi fiatalokkal is fel kellett venni a küzdelmet, így nem volt meglepetés, hogy a viadal végén valamennyien a közvetlen élmezőnyben végeztek. Közéjük csupán a szentesi Udvardi Zalán és a házigazdák legesélyesebb versenyzője Balázs Máté ékelődött be!

 

Tőkés János sakkedző elmondása szerint, Balázs Máté remekül versenyezve, kijátszva minden partiját, egészen az utolsó 9. fordulóig két döntetlen mellett – Leszkó Bence és Kunos Zoltán ellen – minden játszmáját megnyerve Leszkó Bencével együtt vezette a versenyt. Az utolsó fordulóban azonban a szintén orosházi Szokolai Róbert ellen vereséget szenvedett, míg Kunos Zoltán legyőzve Leszkó Bencét, fél pont előnnyel nyerte meg a viadalt.

 

A 10 év alatti korosztályban a vásárhelyi Lovászi Szabolcsnak sikerült megszereznie az első helyet, fél ponttal megelőzve Kiss Tamás Milánt és Balázs Benedeket.

 

Végeredmény:

 

10 év feletti kategória:

 

1. Kunos Zoltán 7,5 pont Orosháza

2. Leszkó Bence 7,0 p. Orosháza

3. Balázs Máté 7,0 p. Hmvhely (Varga Tamás Ált. Isk.)

4. Szokolai Róbert 6,5 p. Orosháza

5. Udvardi Zalán 6,0 p. Szentes

6. Tamási Zoltán 6,0 p. Orosháza

 

10 év alatti kategória:

 

1. Lovászi Szabolcs 5,0 p. Hmvhely (Kertvárosi Kat. Ált. Isk.)

2. Kiss Tamás Milán 4,5 p. Hmvhely (Kertvárosi Kat. Ált. Isk.)

3. Balázs Benedek 4,5 p. Hmvhely (Szőnyi Benjámin Ref. Ált. Isk.)

4. Pelyva Csaba 4,0 p. Hmvhely (Németh László Ált. Isk.)

5. Utasi Zsombor 4,0 p. Hmvhely (Szent I. Ált. Isk.)

6. Németh Kristóf Dániel 3,5 p. Hmvhely (Kertvárosi Kat. Ált. Isk.)

 

Olvassa el ezt is!

Továbbra is veretlen a Kosársuli

Továbbra is veretlen a Kosársuli

Egy nagyon motivált, kiválóan felkészített, és rendkívül jó csapatszerkezetű együttest vert meg szombat este a Kosársuli. Ezzel Cziberéék az 5. meccs után továbbra is veretlenül vezetnek a bajnokságban.
A kilenc féle nő - Melyikben ismersz magadra?

A kilenc féle nő - Melyikben ismersz magadra?

Az ősi Enneagram azt állítja, hogy kilencféle módon tudjuk megélni a létezést, kilencféle sajátos "bűn" távolít el a Teljességtől, vagy másképpen: kilencfajta neurózis zár bennünket önnön elménk gumiszobájába
Megdolgoztak a sikerért

Megdolgoztak a sikerért

Rangadóhoz méltóan kezdődött a felnőttek összecsapása - elég régóta nem sikerült legyőzni az örök rivális Békést, ez is fűtötte a vásárhelyieket.
Erdő Péter bíboros karácsonyi gondolatai

Erdő Péter bíboros karácsonyi gondolatai

A plébániai közösségek megújulásáról, az egyházi szociális intézmények bürokratikus terheiről, az idősek és a romák helyzetéről is beszélt Erdő Péter bíboros.
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 3. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 3. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Botrányos közjáték a díjátadón
Botrányos közjáték a díjátadón Bár volt néhány méltatlankodó befütyülés, de furcsa módon tapssal fejeződött be Élthes Eszter beszéde, amelyben bejelentette visszavonja a Bessenyei-díj névhasználati jogát a várostól.
 
Véget ért a Tornyai-emlékév
Véget ért a Tornyai-emlékév Kiállításokkal, kiadványokkal és konferenciával emlékezett a közgyűjtemény  a 151 éve született névadójára. Megnyílt a Vásárhelyi Festőszimpózium kiállítása.
 
Innovációk a fürdőszobában
Innovációk a fürdőszobában Idén is csupa újdonságokkal találkozhatott az érdeklődő a Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállításon, Budapesten.
 
A Németh László Városi Könyvtár rendezvényei
A Németh László Városi Könyvtár  rendezvényei

1989 óta ünnepeljük meg január 22-én a magyar kultú­ra napját, annak emlékére, hogy  Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le a Himnusz kéziratát.

 
Vásárhelyi írónő új könyve
Vásárhelyi írónő új könyve Millennium évébe kalauzolja el az olvasót a vásárhelyi Borbás Edina legújabb regénye. Író-olvasó találkozó lesz  a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.
 
Szabadkai keramikusművész monográfiáját mutatták be az Alföldi Galériában
Szabadkai keramikusművész monográfiáját mutatták be az Alföldi Galériában Nemes Fekete Edit alkotásai összekötik a történelmi Délvidéket, a most Vajdaságként ismert territóriumot és a Dél-Alföldet, így Hódmezővásárhelyt is.