BulvárVásárhelyi rendező filmje Los Angeles-ben

2014. november 12., szerda
 
Vásárhelyi rendező filmje Los Angeles-ben

November 14. és 20. között rendezik meg Los Angelesben a 14. Magyar Filmfesztivált. A hétnapos eseménnyel egy időben szintén az angyalok városában tartják az 5. Magyar Dokumentumfilm Fesztivált. Ezen az eseményen 11 hazai dokumentmfilmet, köztük egy vásárhelyi rendező filmjét láthatja a közönség.

 

 


A 14. Los Angeles-i Magyar Filmfesztivál a Magyar Nemzeti Filmalap által támogatott hagyományosan évente megrendezett esemény, amelyen idén is 12 egész estés filmet,  valamint rövidfilmeket, animációs és dokumentumfilmeket vetítenek. A Nyugat Los Angelesben található Laemmle NoHo 7 több vetítőtermes filmszínházban a belépődíjas fesztivállal egy időben, kísérőrendezvényként, de eltérő műsorral ugyanott rendezik meg az 5. Magyar Dokumentumfilm Fesztivált. Ezen az ingyenesen látogatható fesztiválon a programban egy vásárhelyi rendező, Varga Árpád Zsolt alkotását, a mindszenti Máriás Ferenc életéről szóló dokumentumfilmjét is felfedezhetjük.

 

Máriás Ferenc már gyerekként, 12 évesen biciklivel járt Mindszentről Budapestre kubikos munkát végezni. A hadifogságból regénybeillő módon szökött meg, miközben a háborúban töltött évek alatt egyetlen embert sem ölt meg. Hazatérve erdészként a természetben élt, bikáit és lovait a Tiszában úszni tanította, 77 évesen is többször átúszta a folyót, s továbbra is biciklivel járt Budapestre nyugdíjasként. Lovai, melyeket tenyésztett számos országos versenyt nyertek. Háza, melyet felépített pl. a lovak padlásról való etetése leleményességét és logikus gondolkozását jól tükrözi. A forgatás kedvéért 2011-ben, 89 évesen még örömmel ült fel Felhő nevű lovára. A filmben saját szavaival meséli el az életét, melyet a film - Varga Árpád Zsolt hódmezővásárhelyi rendező által -  sajátos képi dramaturgiával, archív felvételekkel kísér végig, mely közel száz évet ölel fel az alföldi élet hely és kortörténetéből, egy tiszta, őszinte, példamutató ember életútján keresztül.

 

Az 5. Los Angeles-i Magyar Dokumentumfilm Fesztivál filmjei ITT!

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Napokon belül benyújthatóak az Otthon Melege Program pályázatai

Napokon belül benyújthatóak az Otthon Melege Program pályázatai

Módosult határidőkkel megkezdődhet a pályázatok beadása november 14-étől. A háromféle pályázat beadási kezdő időpontját ismét régiókra bontották
Szezonzárás aranyakkal

Szezonzárás aranyakkal

A Hód Fitness SE. számára ismét dobogós helyezésekben gazdag versenynap volt. Éves összesítésben pedig három csapatuk is győzött. Eredményekkel és képekkel!
Kutatók éjszakája 2023 Vásárhelyen

Kutatók éjszakája 2023 Vásárhelyen

Valamennyi korosztály számára érdekes programokat ígér az SZTE Mezőgazdasági Kar az idei Kutatók Éjszakáján. Részletes program.
A higiénia folyamatosan kiváló - a minőség folyamatosan vitatott

A higiénia folyamatosan kiváló - a minőség folyamatosan vitatott

Eddig a Prizma Food által üzemeltetett közétkeztetésből minden generációból százak léptek ki. Az okok sokrétegűek. A higiéniai ellenőrzés eredménye viszont kiváló.
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban 2023. 37. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Elindult az egyetemi tanév is
Elindult az egyetemi tanév is Megtartotta szokásos tanévnyitóját a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara. A helyszín ismét a polgármesteri hivatal díszterme volt.
 
Suli buli
Suli buli Az önkormányzat nem adja ingyen a Petőfi utca 6. épületet. A Református Egyházközség szerint jogszerűtlenül próbálták akadályozni a tanévkezdést.
 
Idén még többen jöttek
Idén még többen jöttek Számunkra a „teltház” nem egyszerűen egy számszerűsíthető cél, hanem annak a felelőssége, hogy boldog együttlétben érezhessék jól magukat a fesztiválozók” – mondta a főszervező.
 
Gulyás Gergely és Márki-Zay Péter a Tranzitban
Gulyás Gergely és Márki-Zay Péter a Tranzitban A két politikus többek között a migráció, az ukrajnai háború, az energiafüggőség, a rezsivédelem, a pártfinanszírozás, a gyermekvédelem kérdésköreiben ismertették álláspontjaikat.
 
Elindult a nyár utolsó nagy bulifolyama
Elindult a nyár utolsó nagy bulifolyama Négy napon át, több mint tíz helyszínen több mint kétszáz programot kínál az idén ötvenöt éves Szegedi Ifjúsági Napok.
 
Tanévi menetrend 2023/2024
Tanévi menetrend 2023/2024 Hosszú lesz a téli és a tavaszi szünet is, viszont a tanév – az eddigiektől eltérően - egy héttel tovább tart.