





Minőségi magyar élelmiszerekkel és hagyományos kézműves termékekkel ismerkedhettek meg azok, akik ellátogattak a Szegedi Hungarikum fesztiválra a Széchenyi térre.
Az immár negyedik alkalommal megszervezett rendezvény célja, hogy méltó módon bemutassa a minőségi magyar termékeket, hungarikumokat a nagyközönségnek – mondta Elekes Zoltán fesztiváligazgató.
A fesztivál közel kilencven kiállítója között több borászat, pálinkaház, minőségi hentesárut, sajtot, mézet kínáló termelő volt, nem maradhattak ki a hagyományos magyar édességek sem, így a vendégek kóstolhattak mézes- vagy kürtőskalácsot és rétest is. A látogatók vásárolhattak szegedi fűszerpaprikát, gyümölcslekvárokat.
Az ehető és iható hungarikumok mellett a Széchenyi tér platánfái alatt az érdeklődők megismerhették a csipkeverők, szövők, fafaragók, csuhéfonók, bőrművesek, tojásfestők, citerakészítő, köztük nem is egy vásárhelyi kézműves munkáját. Megcsodálhatták a tavalyi fesztiválra elkészített eddigi legnagyobb, 188-as méretű szegedi papucsot. A Tisza-parti város főterén a kulturális hungarikumokat is bemutatják: a színpadról Dankó Pista nótái, népdalok és citeramuzsika szólt. Az érdeklődőket Berecz András és Nagy-Bandó András meséi szórakoztatták. Az augusztus 14-én zárult rendezvény alkalmából több étterem is hagyományos magyar ételeket kínált, de a téren is kóstolhatott kenyérlángost vagy sparhelten sült lepényt.