SportVásárhelyi katonanő országos bajnok lett

2019. június 11., kedd
 
Vásárhelyi katonanő országos bajnok lett

A Magyar Professzionális Erőemelő Liga és a Global Powerlifting Committee (GPC) szervezésében lebonyolított Európa-bajnokságon idén öt kategóriában, huszonkét ország közel hatszázötven sportolója mérte össze erejét.

 

 

 

 

 


Gáleg Norbert őrvezető, a junior - 110 kg kategóriában lett bajnok, összesen 735 kilogrammot mozgatott meg (260 kg guggolás, 195 kg fekve-nyomás, 280 kg felhúzás). Kiemelkedő teljesítményét a május elején megrendezett Professzionális Erőemelő Liga Kupa magyar bajnoksága előzte meg, ahol szintén a dobogó legfelső fokára állhatott.

2018-ban több, mint 60 versenyen indult, szeptemberben a GPC Világbajnokság RAW erőemelés junior kategóriáját nyerte meg. Kiemelkedő teljesítményét nem csak fizikai állapotának és családja támogatásának, hanem a versenyek iránti tiszteletének is köszönheti. Úgy gondolja, hogy a kisebb helyi szintű versenyek is ugyanannyit érnek, mint az országos és nemzetközi versenyek. Hasonló módon készül mindegyik megmérettetésére és fontosnak tartja, hogy mindig a legjobbat hozza ki magából.

 

Tavalyi cikkünk Gálég Norbert eredményéről ITT olvasható!

 

Ricz Viktória közkatona, a RAW fekve-nyomás junior - 90 kg kategóriában lett bajnok, ahol összesen 87,5 kilogrammot nyomott ki, amely eredménnyel saját súly- és korcsoport kategóriájában világcsúcsot állított fel. Viktória kezdetben úszásban, kézilabdában és küzdősportokban próbálta ki magát, majd 2016-ban elkezdte az erőnléti edzéseket, ahol kiderült, hogy a fekve-nyomásban jeleskedik. Első komoly nevezése a Professzionális Erőemelő Liga Kupa magyar bajnoksága volt, ahol 85 kilogrammal bajnok lett kategóriájában.

 

„Úgy gondolom, hogy elsődlegesen magunknak kell megfelelnünk, talán ez az, ami mindig is motivált. Saját magamnak akartam megfelelni, és megmutatni, hogy mire vagyok képes. Régi álmom volt, hogy részt vegyek egy nemzetközi versenyen ám sohasem gondoltam volna, hogy első alkalommal a dobogó legfelső fokára állhatok.” – hangsúlyozta, majd hozzátette, hogy a következő versenye a GPC Világbajnokság lesz ősszel, Érsekújváron, Szlovákiában.

 

Kiemelkedő teljesítményükért a dandár parancsnoka, Szloszjár Balázs ezredes emléklapot adományozott a sportolóknak, kifejezve a dandár támogatását és elismerését.

 
 
VH-MH sajtó
 

Olvassa el ezt is!

Kacsavonulás Hódmezővásárhelyen

Kacsavonulás Hódmezővásárhelyen

Idén is összejönnek az ország kacsaimádói, vagyis a Citroen 2CV szerelmesei. Itt lesznek a társaik is, többféle régi és új Citroen formájában.
Az eredeti vásárhelyi Országzászló emléke

Az eredeti vásárhelyi Országzászló emléke

1934-ben, Pünkösdkor avatták fel a magyar egység eszméit hirdető országzászló emlékművet Hódmezővásárhelyen, a Kossuth téren.
Szép vásárhelyi sikerek

Szép vásárhelyi sikerek

Február 14 én pénteken volt a Péczely Attila Alapfokú Művészetoktatási Intézmény hagyományos Ifjú Zongoristák Csongrád megyei Találkozója. Eredmények.
Megnyílt a Mártélyi Képzőművészeti Alkotótábor kiállítása

Megnyílt a Mártélyi Képzőművészeti Alkotótábor kiállítása

A most megnyílt tárlaton az ábrázoló vagy absztrakt látásmóddal alkotott, a mártélyi tájat és az ott megélt közösségi élményeket megörökítő hetven mű látható. Képekkel.
 

És ezt már olvasta?

Új fegyverek a Helyőrségnél
Új fegyverek a Helyőrségnél A kiképzések érdekességét az adta, hogy a vásárhelyi katonák az újonnan rendszeresített gépkarabélyokkal hajtottak végre.
 
Iskolások a Tornyaiban
Iskolások a Tornyaiban Jóval több iskola, jóval több osztálya használhatná ki a Tornyai Múzeum kiállításait. A kihelyezett tanóra mindig izgalmas és maradandó élmény.
 
Így lettünk bajnokok - a sportélet kulisszatitkai
Így lettünk bajnokok - a sportélet kulisszatitkai Nagysikerű könyvbemutatót és konferenciát rendeztek a hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskolában. Világ- és Európa-bajnok sportolók voltak a vendégek.
 
Ahol szárnyalhat a fantázia
Ahol szárnyalhat a fantázia A Budapest Arénában 11. Konyhakiállításon olyan világszínvonalú újdonságokkal, ötletekkel, termékekkel és megoldásokkal találkozhat, melyekkel korábban még soha!
 
Elhunyt Tanács Lajos professzor
Elhunyt Tanács Lajos professzor Életének 75. évében hosszú betegség után február 14-én elhunyt a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karának egy kivételes oktató-kutató egyénisége.
 
Eifert: ez életem legfontosabb és legnagyobb kiállítása
Eifert: ez életem legfontosabb és legnagyobb kiállítása A hazai és nemzetközi szinten is jegyzett fotográfusnak eddig negyven országban több, mint kétezer kiállítása volt a csoportos tárlatokat is számba véve.
 
Folytatódik a vásárhelyi szakképzés mélyrepülése
Folytatódik a vásárhelyi szakképzés mélyrepülése Tavaly a 37 indulóból egy, idén a 30 tanulóból szintén csak egy jutott túl a Szakma Kiváló Tanulója Verseny és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny elődöntőjén.