Kultúra, oktatásTeltházas koncert vásárhelyi művészekkel

2011. március 18., péntek
 
Március 12-én este a Visegrádi Négyek Zenei Portréja címmel a lengyelországi Nysa városának kultúrpalotájában a Péczely Attila Zeneiskola tanárai és egykori növendékei adtak koncertet.

 

 

Mint arról a Vásárhelyi Hírek beszámolt a lengyelországi vendégfellépés az 1994-ben alakult hódmezővásárhelyi Tudás Alapítvány sikeres pályázata eredményeképpen jött létre. Az alapítvány ebben a – Visegrádi Alap által kiírt - kulturális együttműködésben sikerrel vesz részt már harmadik éve.

Az utazás teljes költségét az International Visegrad Fund finanszírozta. A mintegy 500 fős közönség előtt a 15 előadó repertoárjával a magyarországi zenekultúra teljes keresztmetszetét bemutatta. A műsorban Kókai Rezső, Liszt Ferenc, Bartók Béla, Erkel Ferenc, Kodály Zoltán, Takács Jenő,Hidas Frigyes, Thern Károly, Zempléni László művei csendültek fel.

Felléptek: Soós-Kirnyák Melinda, Tóthné Bereczki Mariann, Boleman Kata, Csonka Mónika, D. Szécsi Edit, Borsos Annamária, Fintor Dóra, Higi Júlia, Héjja Endre, Martonosi Sándor, Korsós András, Szabó Anita, Horváth Magdolna, Tunyoginé Tövisfalvi Erzsébet és Varga Ákos. A repertoár összeállítását, a program szakmai részének szervezését és lebonyolítását Tunyoginé Tövisfalvi Erzsébet zongoratanár vállalta.

 

Olvassa el ezt is!

Mennyit kell ma dolgozni egy vásárhelyi ingatlanért?

Mennyit kell ma dolgozni egy vásárhelyi ingatlanért?

Dráguló vásárhelyi lakáspiac. A tavalyi év eleje óta tartó pandémiás időszak ellenére sem mondhatjuk azt, hogy hazánkban ingatlanpiaci válság lenne.
Egyre sűrűbben csilingelnek

Egyre sűrűbben csilingelnek

A legújabb hírek szerint, már 10 ezer kilométeren túl vannak a szerelvények. A típusengedély megszerzéséhez ötvenezer kilométert kell megtenniük.
Jelentős fejlesztések a Mezőgazdasági Karon

Jelentős fejlesztések a Mezőgazdasági Karon

A napokban 3 és félmilliárdos beruházással új Takarmányvizsgálót, Informatikai Laboratóriumot és előadótermet avathattak fel az SZTE Mezőgazdasági Karán.
Sokat hiányozhatott a rajzóráról

Sokat hiányozhatott a rajzóráról

A vásárhelyi kiállításról ellopott egy szobrot, de a tolvajt a bronz kézzel fogható értéke jobban érdekelte, mint a művészeti értéke. Elkészült a vádirat.
 

És ezt már olvasta?

Vereséggel végződött az idénynyitó mérkőzés
Vereséggel végződött az idénynyitó mérkőzés A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli felnőtt- és U20-as csapata is a SMAFC vendégeként kezdte a 2021-22-es idényt.
 
Tárkány Szűcs Ernőre emlékező programsorozat
Tárkány Szűcs Ernőre emlékező programsorozat Kétnapos rendezvénnyel emlékezik Hódmezővásárhely városa, valamint a Tárkány Szücs Ernő Kutatócsoport névadójának születési centenáriumán. Részletes program a cikkben.
 
A rendes lányok miért nem lesznek gazdagok?
A rendes lányok miért nem lesznek gazdagok? Mennyi időt és pénzt fordítasz önmagadra? Igen elterjedt tévhit, amit sajnos a reklámok is sugallnak, hogy a megérdemlem érzését tárgyak vásárlásával lehet kiváltani.
 
Mi motivál engem? A 7 legfontosabb szempont a munkában
Mi motivál engem? A 7 legfontosabb szempont a munkában A félelem és a bizonytalanság érzése az egyik legveszélyesebb a motivációt tekintve. Van ellene néhány jónak tűnő ötletünk!
 
Elindult a kosárlabda bajnoki szezon
Elindult a kosárlabda bajnoki szezon Hivatalossá váltak a meccsek időpontjai: elindult a bajnokság a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli felnőttcsapatának. A bajnoki idény teljes menetrendje a cikkben.
 
Megnyílt a 28. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok
Megnyílt a 28. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok Annyi változás történt az elmúlt tíz évben a mezőgazdaságban és az állattenyésztésben, amennyi a megelőző száz évben összesen - hangzott el a megnyitón.
 
Családi események 2021. 37. hét
Családi események 2021. 37. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."