SportTartósan a tabella élén a Kosársuli

2018. december 9., vasárnap
 
Tartósan a tabella élén a Kosársuli

A KTE-Duna Aszfalt U23-as csapatának otthonában lépett pályára szombaton a Vásárhelyi Kosársuli. Az NB I/B Zöld csoportjában a 11. forduló célja adott volt: Tóth Tamás jó formában lévő együttese a győzelemért lépett pályára a Mercedes Kosárlabda Akadémia csodás pályáján.

 

 

 

 

 

 


Nem kell nagyon ragozni a szót: siker is lett belőle, de még milyen! Álmoskásan kezdtünk ugyan, de hét perc után megszereztük a vezetést, amit aztán ki sem adtunk a kezünkből. Kiváló védő- és támadójátékkal a második negyedben felőröltük a tehetséges és fiatal hazai csapatot – akik közül többen az NB I-es felnőttekkel készülnek –, Béres Nándor és az egész találkozón parádézó Molnár Bence tripláival már tízpontos volt az előny tizenöt percnyi játékot követően.

 

Ez a szünetre tizenkettőre duzzadt (37-25-ös vásárhelyi előnnyel vonulhattak pihenőre a felek), hogy aztán a félidőt követően kissé a szívünkhöz kaphassunk. Molnár Dániel és Plézer Gábor pontjainak köszönhetően ugyanis feljebb zárkózott a Kecskemét, ám hiába: az extraklasszist Molnár Bence nyújtotta. Kosarainak hála őriztük fórunkat a zárónegyed előtt, ahol aztán rátettünk még egy nagy lapáttal a kiváló csapatteljesítményre.

 

Varga, Bálint, Molnár, Vas, Pavlovic, Kelemen és Perák is eredményes volt, a Kecskemét pedig nem találta az ellenszert a jó védekezésre. Öt minutummal a vége előtt már sejteni lehetett, itt csak és kizárólag vásárhelyi győzelem születhet, és hiába volt a zárszó a hazaiaké egy tripla révén, így is magabiztos, 75-62-es diadalt arattunk. Győzött a rutin és a jó küzdés!

 

A tizenhárom pontos győzelem egyben azt jelenti, hogy ideiglenesen ismét átvettük a vezetést a tabellán. Márpedig ha ilyen játékkal folytatjuk a bajnokságot, akkor nagyon szép sikerek várhatnak a Kosársulira 2019-ben…

 

NB I/B Zöld csoport, 11. forduló:

KTE-Duna Aszfalt U23-Vásárhelyi Kosársuli 62-75 (14-17, 11-20, 20-14, 17-24)

Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok. Vezette: Reisz, Maár, Nepp.
Kecskemét: MOLNÁR 25/3, Plézer 13/3, Orgona 4, Kucsera 9, Fülöp 3.
Csere: Blaskovits 2, Popa 3/3, Lukács 3/3, Vizi -.
Vezetőedző: Váradi Kornél

 

Kosársuli: MOLNÁR 32/15, Varga 8, Bálint 10, Pavlovic 2, Vas 8/6.
Csere: Béres 5/3, Börcsök -, Perák 8, Kelemen 2, Rostás -.
Vezetőedző: Tóth Tamás

 

Váradi Kornél: „Jó csapat ellen játszottunk egy jó mérkőzést. Többször is visszajöttünk pár pontra, de nem volt erőnk a fordításra.”

 


Tóth Tamás: „Kicsit álmosan és nehezen lendültünk játékba, de a hatékony védekezésünk miatt megnyugtató előnnyel mehettünk az öltözőbe. A harmadik negyedben sajnos beragadtunk, de a végjátékban okosabb döntéseket hoztunk a fáradó ellenfelünknél. Fizikális meccset játszottunk, ahol szükségünk volt a rutinunkra és a hosszabb kispadunkra. Játszottunk már szebben és jobban is, de azok a győzelmek a legértékesebbek, amikor a védekezés és a küzdőszellem hozza meg a várt sikert.”

 

Folytatás december 15-én, szombaton a DEAC U23 ellen a Hódtói Sportcsarnokban.

 
 
Forrás: Nagy Benjámin - Kosársuli
VH
 

Olvassa el ezt is!

Átadták a Szegedi Tudós Akadémia képzési központját

Átadták a Szegedi Tudós Akadémia képzési központját

A most átadott országos középiskolai képzési központhoz hasonló működik a hódmezővásárhelyi Németh László Gimnáziumban is.
Naptár jótékony célra

Naptár jótékony célra

A Szeretem Vásárhelyt Egyesület 2019-es naptárt adott ki. A helyi értékeket bemutató naptár bevételéből a vásárhelyi Sándor Ricsit támogatják.
A román forradalom vásárhelyi áldozata

A román forradalom vásárhelyi áldozata

December 23-án hajnali 2 órakor az aradi újhíd feljárójánál lövések érték a Vásárhelyen összegyűlt adományokból álló a segélyszállítmányt. Most 29 éve történt.
Megdolgoztak a sikerért

Megdolgoztak a sikerért

Rangadóhoz méltóan kezdődött a felnőttek összecsapása - elég régóta nem sikerült legyőzni az örök rivális Békést, ez is fűtötte a vásárhelyieket.
 

És ezt már olvasta?

Nem hagyhatjuk veszni Hegyi Endre óriási gyűjteményét
Nem hagyhatjuk veszni Hegyi Endre óriási gyűjteményét Az értékén túl, az óriási eszmei értéke abban van, hogy a régi fotókon keresztül látjuk, megismerjük eleink életét, gyökereinket, erősítve ezzel identitásunkat. Interjú.
 
Kiállítással emlékezik Kiss Lajosra a Tornyai-múzeum
Kiállítással emlékezik Kiss Lajosra a Tornyai-múzeum A Kiss Lajos néprajzkutató munkásságát bemutató tárlatot a megnyitó előtti napon sajtóbejáráson ismerhették meg a médiumok munkatársai. Képekkel.
 
Az ezerarcú Mártély
Az ezerarcú Mártély Varga András téli mártélyi fotóit nézegetve, felsejlik a fotós jövőbeni újabb kiállítása, amelynek „anyagából” most a Vásárhelyi Hírek olvasói be/rápillantást nyerhetnek.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 3. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 3. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Botrányos közjáték a díjátadón
Botrányos közjáték a díjátadón Bár volt néhány méltatlankodó befütyülés, de furcsa módon tapssal fejeződött be Élthes Eszter beszéde, amelyben bejelentette visszavonja a Bessenyei-díj névhasználati jogát a várostól.
 
Véget ért a Tornyai-emlékév
Véget ért a Tornyai-emlékév Kiállításokkal, kiadványokkal és konferenciával emlékezett a közgyűjtemény  a 151 éve született névadójára. Megnyílt a Vásárhelyi Festőszimpózium kiállítása.
 
Innovációk a fürdőszobában
Innovációk a fürdőszobában Idén is csupa újdonságokkal találkozhatott az érdeklődő a Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállításon, Budapesten.