Kultúra, oktatásSzép és korszerű a Városi Televízió új stúdiója

2014. április 23., szerda
 

Bátran állítható, hogy Hódmezővásárhelyen van a régió legkorszerűbb, technikai berendezéseiben a legmodernebb tévéstúdió.

 

 

Fotók: VH

 


Ugyanakkor nem a csúcstechnika trendje, hanem a lakosság igényei alapján történt az eszközök beszerzése. Ez utóbbit külön hangsúlyozta Göbl Vilmos a ma délutáni sajtóbejáráson. Az Önkormányzat sajtóreferense elmondta, három tényező kényszerítette ki a helyi tévéstúdió teljes megújulását. Elsőként megemlítette, hogy az Ady Endre utcában a stúdió épületében a 2012 októberében keletkezett tűz helyrehozhatatlan kárt tett a kábelrendszerben és a stúdió egyes berendezéseiben.

Továbbá a Bajcsy Zsilinszky utcai ideiglenesen kialakított stúdió erősen korlátozta a lehetőségeket. Harmadikként, de nem utolsó sorban a Városi Televízió már évek óta olyan elavult technikával dolgozott, amelyhez megszűnt az alkatrész, és a rögzítéshez-lejátszáshoz szükséges kazetták beszerzési lehetősége.

Az is döntő tényező volt, hogy az eddig használatos technika pedig nem volt kompatibilis a digitális sugárzással, amelyre országosan át kellett állni.

 

A Vásárhelyi Városi Televízió Andrássy utca 1. szám alatti kétszintes ultramodern szerkesztősége és stúdió kialakítása, teljes felszerelése 75 millió forintba került. Jelenleg 14 fő készíti a műsorokat, az adásidő nem változik.   

Megkérdeztük, a régi – a város történetének mára a képi örökségévé vált - archív felvételeknek mi lesz a sorsa. Rókus Ákos ügyvezető elmondta, minden régi felvételt megőriztek, a digitális feldolgozás jelenti a jövőt.  

Rókus Ákos a Vásárhelyi Hírek kérdésére azt is elmondta, nem cél a bevételorientáltság, vagyis a helyi reklámok vagy más jellegű profit termelése. Az MTVA – val éves szerződésük van, vagyis alkalmanként az M1 és M2 részére készítenek tudósításokat. Ennek részlete üzleti titok. Mint mondta, az éves büdzsével a hatékony és az optimális gazdálkodás a tévé működtetésének legfőbb szempontja.   

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

A magyar alterrock tündöklő égiteste

A magyar alterrock tündöklő égiteste

A hódmezővásárhelyi koncerten a Kiscsillag zenekarral Vedres Csaba, valamint Császári Gergely mellett fellép Németh Juci énekesnő is.

Szűrések éjszakája

Szűrések éjszakája

Hódmezővásárhelyen, Makón és Maroslelén 45 és 65 év közötti nők egészen az esti órákig részt vehetnek a vizsgálaton.

Ismét nyerni tudott a Hódmezővásárhelyi FC

Ismét nyerni tudott a Hódmezővásárhelyi FC

Habár a HFC-nek kevesebb lehetősége volt, de a csapat szíve a helyén volt és sikerült itthon tartani a három pontot.
Ennivaló receptjeink! - A szeszélyes április süteménye

Ennivaló receptjeink! - A szeszélyes április süteménye

Az időjárás szeszélyességét a hónap első hetében is bizonyító áprilishoz egy finom sütemény receptjével csatlakozunk.

 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 15. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 15. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Korszerű diagnosztikai rendszert kap a vásárhelyi kórház
Korszerű diagnosztikai rendszert kap a vásárhelyi kórház A hódmezővásárhelyi kórház is bekapcsolódik a honvédség egészségügyi ellátásába. A 2018 óta érlelődő döntés most lendületet vett.
 
Kétszeresen nehéz meccs volt
Kétszeresen nehéz meccs volt Lejátszotta a Kosársuli a vásárhelyi kosárlabda történetének egyik legnehezebb meccsét. Elhunyt az egyesület alapítója és elnöke: dr. Elek András.
 
Öt gólos siker a Körösladány ellen
Öt gólos siker a Körösladány ellen Hétközi bajnokit játszott a Hódmezővásárhelyi FC, a csapat zsinórban harmadik győzelmét szerezte meg.
 
470 vásárhelyi mártír
470 vásárhelyi mártír Április 16-a a holokauszt magyar áldozatainak emléknapja. Azokra emlékezünk ezen a napon, akiket a nácizmus zászlaja alatt 77 évvel ezelőtt megfosztottak jogaiktól.
 
A hallás öröme
A hallás öröme Rendszeresen visszakérdez? Az átlagosnál hangosabban beszél, sokszor kiabál? Akkor lehet, hogy Ön is halláscsökkenéssel, ismertebb nevén nagyothallással küzd.
 
A romlást hozó ékszer
A romlást hozó ékszer A nő élete két év alatt tönkrement, csalánkiütései, hallucinációi és folyamatos rosszulléte elvitte a pénzét. Magyarországon is hozzá lehet jutni.