GazdaságRá sem ismernek majd a gyerekek

2017. június 12., hétfő
 

70 millió forintból újítják fel a Pál utcai óvodát. Június 12-én délelőtt Hegedűs Zoltán alpolgármester, a tendernyertes Építészmester Kft képviselőjével és Mucsi Lászlóval, a Városfejlesztési és Építéshatósági Iroda vezetőjével sajtóbejáráson tájékozódott a szeptember 30-ig tartó munkálatok állásáról.

 

 

Fotók: VH

 


Mint arról tavaly nyáron írtunk, a város óvodáinak a felújítására 564 millió forint áll rendelkezésre a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Vásárhelynek jóváhagyott 9,8 milliárdjából.

A 100 százalékos támogatottságú - egy 2014-es pályázat finanszírozásában - eddig már a Magvető utcai, a Malom utcai, az Oldalkosár utca 4 és 14. szám alatti a Szabadság téri, valamint a Szent István utcai óvoda energetikai felújítása megtörtént, a további négy óvoda korszerűsítése van most terítéken: a Tornyai János utcai, az Észak utcai, a Pálffy utcai és a Pál utcai óvodák kapnak külső szigetelést, nyílászáró cserét, fűtéskorszerűsítést.

A Pál utcai óvodára szánt 70 millióból jut a szaniterhelységek korszerűsítésére, burkolatcserére is, továbbá összesen 10 millió forint van eszközfejlesztésre.

A Vásárhelyi Hírek kérdésére elmondták, teljes lesz az akadálymentesítés, a felújítás részeként az elektromos hálózatot is kicserélik, hiszen az egykor nem óvodának épült házban az új korszerű készülékek miatt a vezetékeket is cserélni kell.

A bejáráson kiderült, időközben plusz toldásként egy szoba alapozását is megkezdték, amelyet terápiás foglalkozásokra szánnak. Az építkezéseket látva, a visszatérő óvodások, talán rá sem ismernek majd második otthonukra.

 

A munkálatok határidejét tartani kell, szeptember 30-ig be kell fejezni, hallottuk Hegedűs Zoltántól.

 

Az elmúlt évek során 6 óvoda energetikai korszerűsítése megtörtént, azonban további munkálatok kezdődnek, mert például az Oldalkosár utca 4 és 14. szám alatti óvodák melegítő konyha, és egyéb kiszolgáló helyiségeinek megújítása még nem történt meg.  

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Ismét szívesen adakoztak a vásárhelyiek

Ismét szívesen adakoztak a vásárhelyiek

Most is volt tanácsadás. A legtöbben arra voltak kíváncsiak, hogy helyesen táplálják-e kedvencüket, sokan pedig azután érdeklődtek, hogy miben tud segíteni az egyesület. 
 Jól jött a rendőrök segítsége

Jól jött a rendőrök segítsége

A Mártélyi Holtág zegzugos, lakatlan erdős területén június 10-én két idős nő már 4-5 órája bolyongott, amikor rájuk sötétedett. A Rendőrségtől kértek segítséget.
Teljes a flotta

Teljes a flotta

A napokban megérkezett a tizenkettedik vasútvillamos, teljessé vált a járműflotta. Már a buszpályaudvarokon is lehet jegyet váltani a tram trainre.
Kimagasló érdemek, a közösség megbecsülését kiérdemelve

Kimagasló érdemek, a közösség megbecsülését kiérdemelve

Fogarassy Judit táncművésznek és Návay Sándor szobrásznak ítélték oda idén a Boldog Gizella-díjat, a Polgári Hódmezővásárhelyért Alapítványelismerését.
 

És ezt már olvasta?

Ebből lehet építkezni a jövőben is
Ebből lehet építkezni a jövőben is Nyíregyházán, az újonc NYÍKSE otthonában kezdte az NB I/B Zöld csoportjának 2022/23-as idényét a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli felnőttcsapata.
 
Vidám színek a felújított mosdókban
Vidám színek a felújított mosdókban Újabb mosdó alakult át a vásárhelyi Szeremlei Sámuel Református Óvodában a Villeroy & Boch támogatásával
 
Családi események Hódmezővásárhelyen
Családi események Hódmezővásárhelyen 2022. 37. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Forró nyár volt - és még lesz
Forró nyár volt - és még lesz

A 2022-es nyár volt a legmelegebb 1901 óta. Hódmezővásárhely Szikáncs állomásokon mérték az idei nyár legmagasabb értékét.

 
Tanévnyitó volt a vásárhelyi Mezőgazdasági Karon
Tanévnyitó volt a vásárhelyi Mezőgazdasági Karon A Városháza Dísztermében Tanévnyitó Ünnepi Tanácsüléssel nyitotta meg az új tanévet a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara.
 
A vörös csillag miatt égett le a városháza tornya
A vörös csillag miatt égett le a városháza tornya Éppen 52 éve történt. Két rendkívüli tűzeset sokkolta Hódmezővásárhelyt, amikor is fél éven belül leégett a városháza tornya, illetve a díszterem teteje.
 
Helyi rádiókat ellenőrizték
Helyi rádiókat ellenőrizték A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa szerint a Rádió7 nem sugározta megfelelő mennyiségben helyi közélettel foglalkozó műsorszámokat.