GazdaságRá sem ismernek majd a gyerekek

2017. június 12., hétfő
 

70 millió forintból újítják fel a Pál utcai óvodát. Június 12-én délelőtt Hegedűs Zoltán alpolgármester, a tendernyertes Építészmester Kft képviselőjével és Mucsi Lászlóval, a Városfejlesztési és Építéshatósági Iroda vezetőjével sajtóbejáráson tájékozódott a szeptember 30-ig tartó munkálatok állásáról.

 

 

Fotók: VH

 


Mint arról tavaly nyáron írtunk, a város óvodáinak a felújítására 564 millió forint áll rendelkezésre a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Vásárhelynek jóváhagyott 9,8 milliárdjából.

A 100 százalékos támogatottságú - egy 2014-es pályázat finanszírozásában - eddig már a Magvető utcai, a Malom utcai, az Oldalkosár utca 4 és 14. szám alatti a Szabadság téri, valamint a Szent István utcai óvoda energetikai felújítása megtörtént, a további négy óvoda korszerűsítése van most terítéken: a Tornyai János utcai, az Észak utcai, a Pálffy utcai és a Pál utcai óvodák kapnak külső szigetelést, nyílászáró cserét, fűtéskorszerűsítést.

A Pál utcai óvodára szánt 70 millióból jut a szaniterhelységek korszerűsítésére, burkolatcserére is, továbbá összesen 10 millió forint van eszközfejlesztésre.

A Vásárhelyi Hírek kérdésére elmondták, teljes lesz az akadálymentesítés, a felújítás részeként az elektromos hálózatot is kicserélik, hiszen az egykor nem óvodának épült házban az új korszerű készülékek miatt a vezetékeket is cserélni kell.

A bejáráson kiderült, időközben plusz toldásként egy szoba alapozását is megkezdték, amelyet terápiás foglalkozásokra szánnak. Az építkezéseket látva, a visszatérő óvodások, talán rá sem ismernek majd második otthonukra.

 

A munkálatok határidejét tartani kell, szeptember 30-ig be kell fejezni, hallottuk Hegedűs Zoltántól.

 

Az elmúlt évek során 6 óvoda energetikai korszerűsítése megtörtént, azonban további munkálatok kezdődnek, mert például az Oldalkosár utca 4 és 14. szám alatti óvodák melegítő konyha, és egyéb kiszolgáló helyiségeinek megújítása még nem történt meg.  

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Ismét szívesen adakoztak a vásárhelyiek

Ismét szívesen adakoztak a vásárhelyiek

Most is volt tanácsadás. A legtöbben arra voltak kíváncsiak, hogy helyesen táplálják-e kedvencüket, sokan pedig azután érdeklődtek, hogy miben tud segíteni az egyesület. 
 Jól jött a rendőrök segítsége

Jól jött a rendőrök segítsége

A Mártélyi Holtág zegzugos, lakatlan erdős területén június 10-én két idős nő már 4-5 órája bolyongott, amikor rájuk sötétedett. A Rendőrségtől kértek segítséget.
Elindult az egyetemi tanév is

Elindult az egyetemi tanév is

Megtartotta szokásos tanévnyitóját a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara. A helyszín ismét a polgármesteri hivatal díszterme volt.
Kutatók éjszakája 2023 Vásárhelyen

Kutatók éjszakája 2023 Vásárhelyen

Valamennyi korosztály számára érdekes programokat ígér az SZTE Mezőgazdasági Kar az idei Kutatók Éjszakáján. Részletes program.
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban 2023. 37. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Suli buli
Suli buli Az önkormányzat nem adja ingyen a Petőfi utca 6. épületet. A Református Egyházközség szerint jogszerűtlenül próbálták akadályozni a tanévkezdést.
 
A higiénia folyamatosan kiváló - a minőség folyamatosan vitatott
A higiénia folyamatosan kiváló - a minőség folyamatosan vitatott Eddig a Prizma Food által üzemeltetett közétkeztetésből minden generációból százak léptek ki. Az okok sokrétegűek. A higiéniai ellenőrzés eredménye viszont kiváló.
 
Idén még többen jöttek
Idén még többen jöttek Számunkra a „teltház” nem egyszerűen egy számszerűsíthető cél, hanem annak a felelőssége, hogy boldog együttlétben érezhessék jól magukat a fesztiválozók” – mondta a főszervező.
 
Gulyás Gergely és Márki-Zay Péter a Tranzitban
Gulyás Gergely és Márki-Zay Péter a Tranzitban A két politikus többek között a migráció, az ukrajnai háború, az energiafüggőség, a rezsivédelem, a pártfinanszírozás, a gyermekvédelem kérdésköreiben ismertették álláspontjaikat.
 
Elindult a nyár utolsó nagy bulifolyama
Elindult a nyár utolsó nagy bulifolyama Négy napon át, több mint tíz helyszínen több mint kétszáz programot kínál az idén ötvenöt éves Szegedi Ifjúsági Napok.
 
Tanévi menetrend 2023/2024
Tanévi menetrend 2023/2024 Hosszú lesz a téli és a tavaszi szünet is, viszont a tanév – az eddigiektől eltérően - egy héttel tovább tart.