Kultúra, oktatásPéldák a lehetőségekről

2014. november 24., hétfő
 

A gimnáziumban kapott természettudományos ismeretek és a nyelvtanulás hogyan hasznosult a pályaválasztásban? Milyen sikereket hozott mindez? Milyen tanácsokat lehet adni a hamarosan végző gimnazistáknak?

 

Fotók: VH

 

 

Ezekre a kérdésekre igyekezett választ adni saját eddigi tapasztalatai alapján az a négy öregdiák, akiket a Németh László Gimnázium hívott meg.

 

A Gyulai József Természettudományos Műhely előadótermében tartott 'A tudomány hétköznapjai' címet viselő beszélgetésen részt vett  Dömötör Orsolya, aki 2006-ban végzett és jelenleg PhD. hallgató, az SZTE Szervetlen és Analitikai Kémiai Tanszéken.

Gaizer Tünde 2008-ban végzett és General Electric cégnél dolgozik. Ő egyébként már általános iskolásként is több fizikaversenyen kiemelkedő helyezéseket ért el, például 2004-ban nyolcadikosként első lett a Városi Fizikaversenyen.

Szintén több fizikaversenyen volt sikeres Kocsis Dávid, aki 2008-ban végzett a Németh Lászlóban, és most a Budapesti Műszaki Egyetem építőmérnök szak mesterképzésre jár.

Negyedikként Benyhe András beszélt pályájáról. A 2011-ben végzett öregdiák jelenleg az SZTE orvostanhallgatója. Az ő nevével is találkozhattunk már, hiszen a Németh László Gimnázium Természettudományos Önképzőkörében többször tartott előadást.

A beszélgetésen az egyetemi felvételi előtt álló diákokkal mind a négyen megosztották tapasztalataikat, saját eddigi életútjuk tükrében adtak hasznos tanácsokat.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Emléke tovább él

Emléke tovább él

A hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola tetőterének beépítésével új termekkel bővült. Ezek egyike, Lányi Lajos az egykor iskolaigazgató nevét kapta.
Kettős ünnep jó árakkal, ingyen vetítéssel

Kettős ünnep jó árakkal, ingyen vetítéssel

Hódmezővásárhelyen az Expert Műszaki Raktáráruház Erzsébeti úti üzlete és a Mozaik Mozi közös akciójában VIP belépőt nyerhetnek a moziba. Plusz a fődíj, egy tablet.
A nemzetközi nőnap - Honnan is ered?

A nemzetközi nőnap - Honnan is ered?

Először február utolsó vasárnapján, majd március 19-én, de igazából csak száz éve, 1911-ben ünnepelték meg először a nemzetközi nőnapot.

Irány a Szakma Sztár Fesztivál

Irány a Szakma Sztár Fesztivál

Vásárhelyi továbbjutók is vannak a Szakma Kiváló Tanulója és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny előválogatójában. A szakmát tanuló diák számára inspiráló megmérettetés mindkettő.
 

És ezt már olvasta?

A hajrában már nem volt kétséges a győzelem
A hajrában már nem volt kétséges a győzelem A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli remek teljesítménnyel verte a tabellán második MEAFC-Miskolcot az NB I/B Zöld csoport alapszakaszának utolsó előtti fordulójában.
 
Gyermekek védelme az online térben
Gyermekek védelme az online térben A gyerekek egyre több időt töltenek a számítógépek előtt, és nagyon keveset tudunk arról, mit csinálnak ezalatt. A híreket olvasva, néha tragédia történhet ha nem figyel a szülő.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023 2023. 11. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Signum Urbis Honorantis kitüntetést kapott Szabó Gáborné
Signum Urbis Honorantis kitüntetést kapott Szabó Gáborné A város közössége érdekében végzett önzetlen munkássága elismeréseként, amellyel gyarapította a város szellemi javait, növelte jó hírnevét.
 
Pro Urbe díjat kapott Faragó Katalin
Pro Urbe díjat kapott Faragó Katalin Kiemelkedően magas, szakmai munkásságának elismeréseként, amellyel Hódmezővásárhely szellemi értékeit gyarapította és jó hírnevét növelte.

 

 
Jászai Mari díjat kapott Pikali Gerda
Jászai Mari díjat kapott Pikali Gerda Pályfutására meghatározó hatással volt Hódmezővásárhely, a Bethlen Gábor Gimnázium, a drámaszakkör és három nagyszerű vásárhelyi pedagógus.
 
Ünnepi megemlékezések Vásárhelyen
Ünnepi megemlékezések Vásárhelyen Vásárhelyen több helyszínen voltak ünnepségek az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc 175. évfordulója alkalmából.