SportOrszágos Tájfutó Diákolimpia vásárhelyi érmekkel

2015. május 19., kedd
 
Országos Tájfutó Diákolimpia vásárhelyi érmekkel

Május 16-án tájfutók népesítették be a Zánkai üdülőtábort, hiszen az Országos Tájfutó Diákolimpia első napja ott került megrendezésre. A Hód-mentor SE 5 fővel kvalifikálta magát ezen az országos viadalon.

 

 

 


Az első nap a rövidtávú versenyek napja volt, ahol népes mezőnyben technikás, sok emelkedővel tarkított pályán küzdöttek a fiatalok.

 

Eredmények:

N II (2004 és később született leányok - 54 induló):

25. helyezés Kisházi Emma

N III (2002-2003-ban született leányok – 66 induló):

33. helyezés Bónis Virág

53. helyezés Kaszás Nikoletta

F IV (2000-2001-ben született fiúk – 71 induló):

3. helyezés Olasz Márk

12. helyezés Ifj. Kisházi Gábor

 

Szombat délután rendezték a váltóversenyeket. Ezen a megyei váltók 3 fős csapatai III, IV, V korcsoportos versenyzőkkel vágtak neki a Zánkai üdülőváros új részekkel tarkított terepének.

 

Eredmények:

Leány váltó – Csongrád megye 3. csapata – Bónis Virág, Vajda Luca, Dezső Enikő összeállításban a 13. helyen végzett 30 csapatból.

Fiú váltó – Csongrád megye 3. csapata – Olasz Márk, Rácz Sándor, Kravz Mór Kiril összeállításban a 11. helyen végzett 41 csapatból.

Május 17-én vasárnap a verseny a normáltávú megmérettetéssel folyatódott a diszeli erdőkben Zalahaláp közelében. A versenyt meglehetősen bozótos, szedresekkel tarkított, finom domborzatú erdők és nagy nyílt területek tették változatossá, ahol a versenyzőknek nem csak a technikai kihívásokkal kellett szembenézniük, hanem a hosszú pályákon fizikai erőnlétük határaival is.

 

Eredmények:

N II (2004 és később született leányok - 53 induló):

16. helyezés Kisházi Emma

N III (2002-2003-ban született leányok – 66 induló):

54. helyezés Bónis Virág

F IV (2000-2001-ben született fiúk – 69 induló):

6. helyezés Olasz Márk

38. helyezés Ifj. Kisházi Gábor

A versenyre csak kísérőként érkező szülők, edzők sem maradhattak tétlenek, hiszen a Diákolimpia mellett került megrendezésre a Zala Kupa kiemelt rangsoroló verseny és a TrailO tájékozódási szakág két Országos Bajnoksága is. (A Trail-Orienteering a tájékozódási sportok egy fajtája, melyet mozgássérültek számára alakítottak ki, de a tájfutók között is népszerű.)

 

Eredmények:

Zala Kupa:

Női felnőtt elit kategória: 4. helyezés Kisháziné Zombory Erika

Férfi felnőtt elit kategória: 4. helyezés Vörös Endre

 

TempO Országos Bajnokság:

Open Elit kategóriában 4. helyezés Kisházi Gábor

 

TrailO Országos Váltóbajnokság:

3. helyezés Kisháziné Zombory Erika – Kisházi Gábor

 

Olvassa el ezt is!

Taekwondo Országos Bajnokság vásárhelyi sikerekkel

Taekwondo Országos Bajnokság vásárhelyi sikerekkel

Több dobogós helyezés mellett, a látványos elemekkel tarkított zenés csapat formagyakorlatban idén az országos bajnok a Máté Taekwondo csapata lett. Eredményekkel és képekkel!
Új elnevezése lesz a BKF-nek

Új elnevezése lesz a BKF-nek

A Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola vásárhelyi tagozatán tanuló száz diák és a most felvételizők is szeptembertől már teljesen új néven kezdhetik meg tanulmányaikat.
2020 - új év, új élet, fogadalmak nélkül

2020 - új év, új élet, fogadalmak nélkül

Az új év legeleje klasszikus időpontja lehet annak, hogy az ember lélekben, tudatosságban rendet tegyen a szokásai, apró napi döntései olykor kacatos világában.
Az amerikai nagykövet helyettese Vásárhelyen

Az amerikai nagykövet helyettese Vásárhelyen

A Vásárhelyi Híreket arról tájékoztatta az Egyesült Államok Nagykövetségének sajtóosztálya, hogy Vásárhelyre látogat Marc Dillard, aki Márki-Zay Péter polgármesterrel találkozik.

 

És ezt már olvasta?

Innovációk a fürdőszobában
Innovációk a fürdőszobában Idén is csupa újdonságokkal találkozhatott az érdeklődő a Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállításon, Budapesten.
 
A Németh László Városi Könyvtár rendezvényei
A Németh László Városi Könyvtár  rendezvényei

1989 óta ünnepeljük meg január 22-én a magyar kultú­ra napját, annak emlékére, hogy  Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le a Himnusz kéziratát.

 
Megdolgoztak a sikerért
Megdolgoztak a sikerért Rangadóhoz méltóan kezdődött a felnőttek összecsapása - elég régóta nem sikerült legyőzni az örök rivális Békést, ez is fűtötte a vásárhelyieket.
 
Vásárhelyi írónő új könyve
Vásárhelyi írónő új könyve Millennium évébe kalauzolja el az olvasót a vásárhelyi Borbás Edina legújabb regénye. Író-olvasó találkozó lesz  a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.
 
Szabadkai keramikusművész monográfiáját mutatták be az Alföldi Galériában
Szabadkai keramikusművész monográfiáját mutatták be az Alföldi Galériában Nemes Fekete Edit alkotásai összekötik a történelmi Délvidéket, a most Vajdaságként ismert territóriumot és a Dél-Alföldet, így Hódmezővásárhelyt is.
 
A norvég nagykövet Hódmezővásárhelyen
A norvég nagykövet Hódmezővásárhelyen Mártélyon megnézték azokat az, elmúlt évek során némileg elhanyagolttá vált létesítményeket, amelyek annak idején norvég finanszírozással valósultak meg.
 
Ismerkedő látogatáson az amerikai ügyvivő
Ismerkedő látogatáson az amerikai ügyvivő Ez az első két magyar város amelyet nem konkrét esemény kapcsán, hanem a két város vezetőinek, gazdasági szereplőinek megismerése miatt keresett fel.