SportOrszágos Tájfutó Diákolimpia vásárhelyi érmekkel

2015. május 19., kedd
 
Országos Tájfutó Diákolimpia vásárhelyi érmekkel

Május 16-án tájfutók népesítették be a Zánkai üdülőtábort, hiszen az Országos Tájfutó Diákolimpia első napja ott került megrendezésre. A Hód-mentor SE 5 fővel kvalifikálta magát ezen az országos viadalon.

 

 

 


Az első nap a rövidtávú versenyek napja volt, ahol népes mezőnyben technikás, sok emelkedővel tarkított pályán küzdöttek a fiatalok.

 

Eredmények:

N II (2004 és később született leányok - 54 induló):

25. helyezés Kisházi Emma

N III (2002-2003-ban született leányok – 66 induló):

33. helyezés Bónis Virág

53. helyezés Kaszás Nikoletta

F IV (2000-2001-ben született fiúk – 71 induló):

3. helyezés Olasz Márk

12. helyezés Ifj. Kisházi Gábor

 

Szombat délután rendezték a váltóversenyeket. Ezen a megyei váltók 3 fős csapatai III, IV, V korcsoportos versenyzőkkel vágtak neki a Zánkai üdülőváros új részekkel tarkított terepének.

 

Eredmények:

Leány váltó – Csongrád megye 3. csapata – Bónis Virág, Vajda Luca, Dezső Enikő összeállításban a 13. helyen végzett 30 csapatból.

Fiú váltó – Csongrád megye 3. csapata – Olasz Márk, Rácz Sándor, Kravz Mór Kiril összeállításban a 11. helyen végzett 41 csapatból.

Május 17-én vasárnap a verseny a normáltávú megmérettetéssel folyatódott a diszeli erdőkben Zalahaláp közelében. A versenyt meglehetősen bozótos, szedresekkel tarkított, finom domborzatú erdők és nagy nyílt területek tették változatossá, ahol a versenyzőknek nem csak a technikai kihívásokkal kellett szembenézniük, hanem a hosszú pályákon fizikai erőnlétük határaival is.

 

Eredmények:

N II (2004 és később született leányok - 53 induló):

16. helyezés Kisházi Emma

N III (2002-2003-ban született leányok – 66 induló):

54. helyezés Bónis Virág

F IV (2000-2001-ben született fiúk – 69 induló):

6. helyezés Olasz Márk

38. helyezés Ifj. Kisházi Gábor

A versenyre csak kísérőként érkező szülők, edzők sem maradhattak tétlenek, hiszen a Diákolimpia mellett került megrendezésre a Zala Kupa kiemelt rangsoroló verseny és a TrailO tájékozódási szakág két Országos Bajnoksága is. (A Trail-Orienteering a tájékozódási sportok egy fajtája, melyet mozgássérültek számára alakítottak ki, de a tájfutók között is népszerű.)

 

Eredmények:

Zala Kupa:

Női felnőtt elit kategória: 4. helyezés Kisháziné Zombory Erika

Férfi felnőtt elit kategória: 4. helyezés Vörös Endre

 

TempO Országos Bajnokság:

Open Elit kategóriában 4. helyezés Kisházi Gábor

 

TrailO Országos Váltóbajnokság:

3. helyezés Kisháziné Zombory Erika – Kisházi Gábor

 

Olvassa el ezt is!

Taekwondo Országos Bajnokság vásárhelyi sikerekkel

Taekwondo Országos Bajnokság vásárhelyi sikerekkel

Több dobogós helyezés mellett, a látványos elemekkel tarkított zenés csapat formagyakorlatban idén az országos bajnok a Máté Taekwondo csapata lett. Eredményekkel és képekkel!
Új elnevezése lesz a BKF-nek

Új elnevezése lesz a BKF-nek

A Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola vásárhelyi tagozatán tanuló száz diák és a most felvételizők is szeptembertől már teljesen új néven kezdhetik meg tanulmányaikat.
Múltunk kulináris érdekességei

Múltunk kulináris érdekességei

A Tornyai János Múzeum Nyári konyha címmel workshop-sorozatot indított a Népművészeti Tájházban. Most a kovászos kenyér készítésének hagyományával ismerkedtek. 
Nyár Mártélyon fotókba örökítve

Nyár Mártélyon fotókba örökítve

Varga András fotós Mártélyt járva jó szokása szerint a szíve, az érzelmei parancsolnak az ujjának, amikor 1-1 pillanatot örökít meg a gépével.
 

És ezt már olvasta?

Véget ért a Mártélyi Képzőművészeti Alkotótábor
Véget ért a Mártélyi Képzőművészeti Alkotótábor A táborozás végén szakmai zsűri válogatta ki azt a mintegy hatvan művet, melyeket az idei alkotótábor jövő évi beszámoló kiállításán állítják ki az Alföldi Galériában.
 
Mozgás éjszakája idén is
Mozgás éjszakája idén is Hatodik alkalommal rendezik meg a Mozgás Éjszakáját Hódmezővásárhelyen és Makón, valamint a Hódmezővásárhelyi és Makói járás településein.
 
Hullámverés
Hullámverés Még mindig nem látszik, hogy nyugvópontra kerülne a Hód Úszó SE és a NICS-HSÚVC egybeolvadása, azzal együtt, hogy ennek határideje augusztus 17-e.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 31. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 31. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Még egy hétig pótfelvételi államilag finanszírozott szakokra is
Még egy hétig pótfelvételi államilag finanszírozott szakokra is Jó esélyük van beiratkozni valamelyik egyetemre azoknak is, akik tavasszal nem jelentkeztek a felsőoktatásba, de azóta meggondolták magukat.
 
Az ország Imruskája 85 éves lenne
Az ország Imruskája 85 éves lenne A Hódmezővásárhelyen született Antal Imre július 31-én lett volna 85 éves. A város nem feledkezett meg neves szülöttéről.
 
Vásárhelyi mestereket, vállalkozókat díjaztak
Vásárhelyi mestereket, vállalkozókat díjaztak Július 31-én tartotta küldöttgyűlését a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Szegeden, a kamarai székházban.