Sportolóink legszebbjeiNagy Viktória fitness

2013. december 7., szombat
 
Nagy Viktória fitness

A Hód Fitness SE sportolója. "Valaki csak akkor juthat fel a csúcsra, ha egyetlen cél lebeg a szeme előtt: a legjobbnak lenni!"

(A cikkünk 2013 óta nem frissült!)

 

 

 

 

 

Hódmezővásárhelyen lakik szüleivel. Szobáját megosztja kedvenc ékszerteknősével és sok-sok éremmel és serleggel.

 

Szerencséje van Daisy-nek, hogy teknősbékának született, mert nem igazán igényli a gondoskodást. Viki elárulta, nem is lenne sok ideje arra, hogy foglalkozzon - egyébként kedvenc - hobbi állatkájával. Mert bizony minden idejét elviszi a fitness és a tanulás.

 

De ez már kiskora óta így van. „Anyukám biztatott, hogy kezdjek bele, talán hatéves lehettem.”

 

Most 16 éves, a Németh László Gimnázium és Általános Iskola 10. osztályos tanulója. Félévi bizonyítványában csak két négyes volt. A többi ötös. Nemcsak a tanulás,  fitness is jól megy.

 

„Országos versenyeken 2007 óta mindig a dobogós helyezéseim voltak. Többször voltam magyar bajnok egyéniben és csapatban egyaránt. Az első Európa Bajnokságom 2009-ben volt. 2010-ben a Spanyolországban megrendezett EB-n szereztem meg az első Európa bajnoki címemet, csapatban. A 2011 és 2012-es Európa Bajnokságon egyéniben 1., csapatban 2. helyezést értem el.”

 

Tavaly belekóstolt Testépítő és Fitness versenyzésbe is. A májusában Temesváron megrendezett WBPF Európa Bajnokságon, Junior Fitness kategóriában rögtön szerzett egy 1. helyezést, Budaörsön a WBPF Világkupán pedig 2. helyezést ért el.

 

Tegyük hozzá, háromszoros Európa-bajnok, mégsem erre a legbüszkébb.

 

„A 2012. évi Fit-Kid Európa Bajnokságon szerzett  győzelmet tartom a legnagyobb becsben, mert egy lábtörés után kellett megvédenem a bajnoki címemet.”

 

Kitartásban, akaraterőben nincs hiány, ugyanis ebben a sportágban nem lehet lazítani, kihagyni heteket, legfeljebb a téli időszakban az edzések intenzitásában lehet némi könnyítés.

 

„Versenyidőszakban minden nap edzek és ha tehetem futok is, hisz ez fontos a kondíció miatt. A Hód-Fitness SE sportolójaként a fitness sportágat 2003 óta űzöm versenyszerűen. Heti 5 edzésem van és a kimaradó 2 nap itthon szoktam erősíteni és lazítani. A mozgás a lételemem, nélküle nem tudnám elképzelni a mindennapjaimat.”

 

Van még egy „lételeme”: a mosolygás! Szinte mindig mosolyog, amit még a színpadon a szaltó közben sem felejt el. Ahogy mondja, számára alaphelyzet a vidámság.

Azt is mondja, sírni szinte soha sem szokott…kivéve tavaly ősszel, de akkor is örömében könnyezett, amikor a Fit-Kid EB-n bajnoki címet nyert.

 

 „Nincs sok szabadidőm, mivel a tanulás és az edzés váltja egymást. Ha lehetőségem nyílik rá a barátnőimmel találkozom. Meg néha egy film.”

 

És hogy miről álmodik a lány?

"A későbbiekben is mindenképpen ezzel a sportággal szeretnék foglalkozni, mert a legnagyobb vágyam, hogy felnőtt Világbajnok legyek."

 

Ha elolvassuk kedvenc idézetét, szinte biztosra lehet fogadni, hogy el is éri amit szeretne:

"Valaki csak akkor juthat fel a csúcsra, ha egyetlen cél lebeg a szeme előtt: a legjobbnak lenni!"

 

Azt is mondja: mint minden sport, ez is sok kitartást igényel, de ugyanakkor segít rendszerezni az életét.

 

„Szerencsésnek érzem magam, hisz sokan állnak mellettem: elsősorban szüleim, akik minden szempontból támogatnak és edzőim: Rácz Ildikó, Miklós Melinda, Dr. Szatmári Zoltán.

 

 

Olvassa el ezt is!

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban

2023. 37. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Kutatók éjszakája 2023 Vásárhelyen

Kutatók éjszakája 2023 Vásárhelyen

Valamennyi korosztály számára érdekes programokat ígér az SZTE Mezőgazdasági Kar az idei Kutatók Éjszakáján. Részletes program.
Elindult az egyetemi tanév is

Elindult az egyetemi tanév is

Megtartotta szokásos tanévnyitóját a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara. A helyszín ismét a polgármesteri hivatal díszterme volt.
A higiénia folyamatosan kiváló - a minőség folyamatosan vitatott

A higiénia folyamatosan kiváló - a minőség folyamatosan vitatott

Eddig a Prizma Food által üzemeltetett közétkeztetésből minden generációból százak léptek ki. Az okok sokrétegűek. A higiéniai ellenőrzés eredménye viszont kiváló.