Sportolóink legszebbjeiMolnár Krisztina - tájékozódási futó

2013. december 7., szombat
 
Molnár Krisztina - tájékozódási futó

Molnár Krisztina – tájékozódási futó

A Hódmezővásárhelyi Tájékozódási Futó Klub sportolója

15 éves 

Igazi tinédzser. Csupa vidámság és huncutság, a szeme mindig mosolyog, de az általa űzött sport, belül elszántságot és kitartást feltételez.  

 

 

 

 

A Kertvárosi Általános Iskolába járt, most tízedikes a Bethlen Gábor Református Gimnáziumban.


Hódmezővásárhelytől néhány kilométerre Székkutas felé egy tanyán lakik szüleivel és testvérével. Pontosabban az ikertestvérével. Még pontosabban a két perccel idősebb nővérével. Mint két tojás!

 

„Osztálytársak vagyunk és egyszer az órán cseréltünk. Én álltam fel felelni Viktória helyett. A tanár a szemembe nézett én meg nem bírtam tovább és elkezdtem nevetni, de nagyon! Szóval lebuktunk. Azóta nem próbálkozunk!”

 

A testvére is sportol, a másik vásárhelyi tájfutó egyesületben, a Hód Mentorban.

 

Bár nagyon hasonlítanak egymásra, a terepen, a tájékozódási futásban az eredményeik miatt összetéveszthetetlenek. Krisztina ugyanis jóval több és rangosabb helyezést ért el eddig:

 

Dél Alföldi Regionális Rövidtávú Bajnokság 1. helyezés, Dél Alföldi Regionális Normáltávú Egyéni Bajnokság 1. helyezés, Maccabi Kupa 1. helyezés, Országos Rövidtávú Egyéni Bajnokság 15. helyezés, Postás Kupa 7. helyezés.

Hogy melyikre a legbüszkébb? „A Postás Kupát tartom kiemelkedő eredményemnek, mert ezt egy kétfordulós országos versenyen értem el.”

„Negyedikes koromig néptáncra jártam, akkor találta ki anyu, hogy jó lenne valami sportba belekezdeni, így jött a tájékozódási futás, amit már öt éve csinálok.”

 

A választás telitalálat volt!

 

„Nagyon élvezem ezt a sportot. Nem csak a futás van benne, hanem az izgalom, hogy egy térképet kell értelmezni, annak alapján kell megtalálni az utat, ismeretlen terepen.”

 

Iskola után a kora estébe nyúlóan, most kettő, majd novembertől már  három edzése lesz hetente.  

 

Szabadidejét barátnőivel tölti, vagy játszik otthon a kutyájával és cicáival. „Hát van legalább tíz cicám. Szeretem a tanyai életet, csak néha olyankor sajnálom, hogy a várostól távol lakunk, amikor nem maradhatok sokáig a barátnőimnél.”

 

„De néha, ha jut idő egy kis TV-zésre, szeretem a Discovery Channelen a Túlélés törvénye című sorozatot.”

 

Ez az a filmsorozat, amelyben bemutatják, hogyan lehet túlélni a legszélsőségesebb körülményeket, egypár technikával és némi leleményességgel.

 

Lehet, hogy Molnár Krisztina titokban kommandósnak készül, vagy csak előrelátóan bebiztosítja magát ismeretekkel, ha netán valamelyik tájékozódási futóversenyen rossz térképet kap a kezébe?!

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Nagy energiával játszottak, végig maximális erőbedobással

Nagy energiával játszottak, végig maximális erőbedobással

Történelminek mondható a Vásárhelyi Kosársuli 2022-23-as szezonja, hiszen eddig még soha nem indult felnőtt női csapat az egyesület színeiben egyetlen bajnokságban sem.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban

2023. 22. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Rendkívüli közgyűlés volt

Rendkívüli közgyűlés volt

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordul a Fidesz a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatalban történt információbiztonsági incidens miatt.
Vagyonkezelés igen, adásvétel nem

Vagyonkezelés igen, adásvétel nem

Elutasította az egyházak által használt ingatlanok tulajdonjogának átadását Hódmezővásárhely közgyűlése legutóbbi ülésén.