Sportolóink legszebbjeiMolnár Krisztina - tájékozódási futó

2013. december 7., szombat
 
Molnár Krisztina - tájékozódási futó

Molnár Krisztina – tájékozódási futó

A Hódmezővásárhelyi Tájékozódási Futó Klub sportolója

15 éves 

Igazi tinédzser. Csupa vidámság és huncutság, a szeme mindig mosolyog, de az általa űzött sport, belül elszántságot és kitartást feltételez.  

 

 

 

 

A Kertvárosi Általános Iskolába járt, most tízedikes a Bethlen Gábor Református Gimnáziumban.


Hódmezővásárhelytől néhány kilométerre Székkutas felé egy tanyán lakik szüleivel és testvérével. Pontosabban az ikertestvérével. Még pontosabban a két perccel idősebb nővérével. Mint két tojás!

 

„Osztálytársak vagyunk és egyszer az órán cseréltünk. Én álltam fel felelni Viktória helyett. A tanár a szemembe nézett én meg nem bírtam tovább és elkezdtem nevetni, de nagyon! Szóval lebuktunk. Azóta nem próbálkozunk!”

 

A testvére is sportol, a másik vásárhelyi tájfutó egyesületben, a Hód Mentorban.

 

Bár nagyon hasonlítanak egymásra, a terepen, a tájékozódási futásban az eredményeik miatt összetéveszthetetlenek. Krisztina ugyanis jóval több és rangosabb helyezést ért el eddig:

 

Dél Alföldi Regionális Rövidtávú Bajnokság 1. helyezés, Dél Alföldi Regionális Normáltávú Egyéni Bajnokság 1. helyezés, Maccabi Kupa 1. helyezés, Országos Rövidtávú Egyéni Bajnokság 15. helyezés, Postás Kupa 7. helyezés.

Hogy melyikre a legbüszkébb? „A Postás Kupát tartom kiemelkedő eredményemnek, mert ezt egy kétfordulós országos versenyen értem el.”

„Negyedikes koromig néptáncra jártam, akkor találta ki anyu, hogy jó lenne valami sportba belekezdeni, így jött a tájékozódási futás, amit már öt éve csinálok.”

 

A választás telitalálat volt!

 

„Nagyon élvezem ezt a sportot. Nem csak a futás van benne, hanem az izgalom, hogy egy térképet kell értelmezni, annak alapján kell megtalálni az utat, ismeretlen terepen.”

 

Iskola után a kora estébe nyúlóan, most kettő, majd novembertől már  három edzése lesz hetente.  

 

Szabadidejét barátnőivel tölti, vagy játszik otthon a kutyájával és cicáival. „Hát van legalább tíz cicám. Szeretem a tanyai életet, csak néha olyankor sajnálom, hogy a várostól távol lakunk, amikor nem maradhatok sokáig a barátnőimnél.”

 

„De néha, ha jut idő egy kis TV-zésre, szeretem a Discovery Channelen a Túlélés törvénye című sorozatot.”

 

Ez az a filmsorozat, amelyben bemutatják, hogyan lehet túlélni a legszélsőségesebb körülményeket, egypár technikával és némi leleményességgel.

 

Lehet, hogy Molnár Krisztina titokban kommandósnak készül, vagy csak előrelátóan bebiztosítja magát ismeretekkel, ha netán valamelyik tájékozódási futóversenyen rossz térképet kap a kezébe?!

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Gének határozzák meg, ki az édesszájú

Gének határozzák meg, ki az édesszájú

Nem véletlen, hogy a kedves, szeretnivaló embereket gyakran az „édes” jelzővel illetjük és hogy a szerelmesek gyakran „Édesemnek” szólítják egymást.
A miskolciak eredményesebbek voltak

A miskolciak eredményesebbek voltak

Több sérültet is nélkülöző Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli. egy negyedig tartotta a lépést, végül a Miskolcon a hazaiak simán győzni tudtak.
Bizonytalan teremtő gondolkodás

Bizonytalan teremtő gondolkodás

Mi van akkor, amikor a teremtő vágy, teremtő gondolkodás sehogy se akar működni? A kisbaba-logika szerint ez azért van, mert nem sírtunk elég jól.

Téliesítik a mólókat

Téliesítik a mólókat

A móló téliesítési munkáit november utolsó napjaiban megkezdik.