Sportolóink legszebbjeiMolnár Krisztina - tájékozódási futó

2013. december 7., szombat
 
Molnár Krisztina - tájékozódási futó

Molnár Krisztina – tájékozódási futó

A Hódmezővásárhelyi Tájékozódási Futó Klub sportolója

15 éves 

Igazi tinédzser. Csupa vidámság és huncutság, a szeme mindig mosolyog, de az általa űzött sport, belül elszántságot és kitartást feltételez.  

 

 

 

 

A Kertvárosi Általános Iskolába járt, most tízedikes a Bethlen Gábor Református Gimnáziumban.


Hódmezővásárhelytől néhány kilométerre Székkutas felé egy tanyán lakik szüleivel és testvérével. Pontosabban az ikertestvérével. Még pontosabban a két perccel idősebb nővérével. Mint két tojás!

 

„Osztálytársak vagyunk és egyszer az órán cseréltünk. Én álltam fel felelni Viktória helyett. A tanár a szemembe nézett én meg nem bírtam tovább és elkezdtem nevetni, de nagyon! Szóval lebuktunk. Azóta nem próbálkozunk!”

 

A testvére is sportol, a másik vásárhelyi tájfutó egyesületben, a Hód Mentorban.

 

Bár nagyon hasonlítanak egymásra, a terepen, a tájékozódási futásban az eredményeik miatt összetéveszthetetlenek. Krisztina ugyanis jóval több és rangosabb helyezést ért el eddig:

 

Dél Alföldi Regionális Rövidtávú Bajnokság 1. helyezés, Dél Alföldi Regionális Normáltávú Egyéni Bajnokság 1. helyezés, Maccabi Kupa 1. helyezés, Országos Rövidtávú Egyéni Bajnokság 15. helyezés, Postás Kupa 7. helyezés.

Hogy melyikre a legbüszkébb? „A Postás Kupát tartom kiemelkedő eredményemnek, mert ezt egy kétfordulós országos versenyen értem el.”

„Negyedikes koromig néptáncra jártam, akkor találta ki anyu, hogy jó lenne valami sportba belekezdeni, így jött a tájékozódási futás, amit már öt éve csinálok.”

 

A választás telitalálat volt!

 

„Nagyon élvezem ezt a sportot. Nem csak a futás van benne, hanem az izgalom, hogy egy térképet kell értelmezni, annak alapján kell megtalálni az utat, ismeretlen terepen.”

 

Iskola után a kora estébe nyúlóan, most kettő, majd novembertől már  három edzése lesz hetente.  

 

Szabadidejét barátnőivel tölti, vagy játszik otthon a kutyájával és cicáival. „Hát van legalább tíz cicám. Szeretem a tanyai életet, csak néha olyankor sajnálom, hogy a várostól távol lakunk, amikor nem maradhatok sokáig a barátnőimnél.”

 

„De néha, ha jut idő egy kis TV-zésre, szeretem a Discovery Channelen a Túlélés törvénye című sorozatot.”

 

Ez az a filmsorozat, amelyben bemutatják, hogyan lehet túlélni a legszélsőségesebb körülményeket, egypár technikával és némi leleményességgel.

 

Lehet, hogy Molnár Krisztina titokban kommandósnak készül, vagy csak előrelátóan bebiztosítja magát ismeretekkel, ha netán valamelyik tájékozódási futóversenyen rossz térképet kap a kezébe?!

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

A helyzeteket nem sikerült gólra váltani

A helyzeteket nem sikerült gólra váltani

A Ferencvárosi TC II. ellen játszott NB III-as bajnokit a HFC. A tisztes helytállás maximálisan összejött, egy kis szerencsével pedig akár pontot is csenhettünk volna.
Közép-Európa kortárs kerámiaművészete Vásárhelyen

Közép-Európa kortárs kerámiaművészete Vásárhelyen

A tárlaton 120 művész, mintegy másfélszáz izgalmas anyagból és különleges technikával készült alkotása ad keresztmetszetet a visegrádi országok művésztelepeinek életéből.
Győzött a HLKC Kecskeméten

Győzött a HLKC Kecskeméten

Újabb fontos győzelmet szerzett a HLKC NB II-es felnőtt csapata. A vége magabiztos, nyolcgólos vásárhelyi siker lett.

A magányosság csábítása

A magányosság csábítása

A facebook-on megkérdezett 10 vásárhelyi nőből 3 nem fél a magányosságtól. Az egyedülállók száma világszerte emelkedik, 2020-ra pedig világszerte 20 százalékkal nő majd az egyedül élők száma.