KözéletMindent látó szemek

2011. február 27., vasárnap
 

A városközpontban a 20 millió forintos beruházás által, a 28 új kamera felszerelésétől  a garázdaság, a graffitizés, a vandalizmus visszaszorulását várják.

 

 

 

A közgyűlési határozat született nemrég a városi térfigyelő rendszer tovább fejlesztéséről, ezen belül 12+16 kamera beszerzéséről. A Hódmezővásárhely belvárosi térfigyelő rendszer bővítésének középpontjában a Polgármesteri Hivatal és a Fekete Sas épületei vannak. Már most is vannak a téren és környékén kamerák, de mint az képeinken is látható újakat is felszereltek. A műjégpálya új helye mellett lévő oszlopon nemcsak a központi vezérlőből elforgatható, hanem négy irányba felhelyezett fix kamerák is szolgálják az esetleg rosszban sántikálók megfékezését. A kamerák éjjel is kitűnő képet adnak, amit folyamatosan rögzítenek, tehát bármikor visszakereshető egy adott időpont eseménye. A Kossuth téren még két helyen, a tér közepén és a buszmegálló közelében a zebra előtt is felszereltek fix és forgó kamerákat. Ez utóbbiak a központból mozgathatóak, oldalirányba, vagy fel-le. De fókuszálni is lehet velük. A városközpontban a 20 millió forintos beruházás által, a 28 új kamera felszerelésétől  a garázdaság, a graffitizés, a vandalizmus visszaszorulását várják. Szükségességének éppen a Kossuth téren felállított dombortérkép néhány nappal ezelőtti megrongálása ad aktualitást.      

 

Olvassa el ezt is!

Halálos baleset Vásárhelynél a 47-esen

Halálos baleset Vásárhelynél a 47-esen

50 év körüli férfi vezette azt a személyautót, amely kisodródott, majd felborult Vásárhely határában a motocross pályához vezető bekötőút közelében.
Hullámverés

Hullámverés

Még mindig nem látszik, hogy nyugvópontra kerülne a Hód Úszó SE és a NICS-HSÚVC egybeolvadása, azzal együtt, hogy ennek határideje augusztus 17-e.
Vásárhelyen volt az országban egyedülálló százméteres medence

Vásárhelyen volt az országban egyedülálló százméteres medence

A vásárhelyi fürdőélet 134 éves hagyományra tekint vissza, hiszen a város központjában 1886 óta üzemel fürdő. Kezdetben kb. 3250 köbméter vizet kellett betölteni.
Az ország Imruskája 85 éves lenne

Az ország Imruskája 85 éves lenne

A Hódmezővásárhelyen született Antal Imre július 31-én lett volna 85 éves. A város nem feledkezett meg neves szülöttéről.
 

És ezt már olvasta?

Mozgás éjszakája idén is
Mozgás éjszakája idén is Hatodik alkalommal rendezik meg a Mozgás Éjszakáját Hódmezővásárhelyen és Makón, valamint a Hódmezővásárhelyi és Makói járás településein.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 31. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 31. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Még egy hétig pótfelvételi államilag finanszírozott szakokra is
Még egy hétig pótfelvételi államilag finanszírozott szakokra is Jó esélyük van beiratkozni valamelyik egyetemre azoknak is, akik tavasszal nem jelentkeztek a felsőoktatásba, de azóta meggondolták magukat.
 
Vásárhelyi mestereket, vállalkozókat díjaztak
Vásárhelyi mestereket, vállalkozókat díjaztak Július 31-én tartotta küldöttgyűlését a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Szegeden, a kamarai székházban.
 
Tűzgyújtási tilalom 3 megyében
Tűzgyújtási tilalom 3 megyében Augusztus elsejétől érvényes Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Jász-Nagykun-Szolnok megyére. Az erdőtüzek 99 százalékát emberi mulasztás okozza.
 
Kis lépésekkel a megoldás felé
Kis lépésekkel a megoldás felé A sok kis jobbító szándék is segíthet megérteni, megértetni mennyire fontossá vált a környezetre ható ártalmak csökkentése, megszüntetése.
 
Leletmentés a tram-train vonalán
Leletmentés a tram-train vonalán

Bár kimagaslóan jelentős leletek nem kerültek elő, de a feltárás megerősítette, hogy itt az Árpád-kor végétől egészen az Anjou-korig egy település működött.