KözéletMindent látó szemek

2011. február 27., vasárnap
 

A városközpontban a 20 millió forintos beruházás által, a 28 új kamera felszerelésétől  a garázdaság, a graffitizés, a vandalizmus visszaszorulását várják.

 

 

 

A közgyűlési határozat született nemrég a városi térfigyelő rendszer tovább fejlesztéséről, ezen belül 12+16 kamera beszerzéséről. A Hódmezővásárhely belvárosi térfigyelő rendszer bővítésének középpontjában a Polgármesteri Hivatal és a Fekete Sas épületei vannak. Már most is vannak a téren és környékén kamerák, de mint az képeinken is látható újakat is felszereltek. A műjégpálya új helye mellett lévő oszlopon nemcsak a központi vezérlőből elforgatható, hanem négy irányba felhelyezett fix kamerák is szolgálják az esetleg rosszban sántikálók megfékezését. A kamerák éjjel is kitűnő képet adnak, amit folyamatosan rögzítenek, tehát bármikor visszakereshető egy adott időpont eseménye. A Kossuth téren még két helyen, a tér közepén és a buszmegálló közelében a zebra előtt is felszereltek fix és forgó kamerákat. Ez utóbbiak a központból mozgathatóak, oldalirányba, vagy fel-le. De fókuszálni is lehet velük. A városközpontban a 20 millió forintos beruházás által, a 28 új kamera felszerelésétől  a garázdaság, a graffitizés, a vandalizmus visszaszorulását várják. Szükségességének éppen a Kossuth téren felállított dombortérkép néhány nappal ezelőtti megrongálása ad aktualitást.      

 

Olvassa el ezt is!

Innovációk a fürdőszobában

Innovációk a fürdőszobában

Idén is csupa újdonságokkal találkozhatott az érdeklődő a Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállításon, Budapesten.
Szabadkai keramikusművész monográfiáját mutatták be az Alföldi Galériában

Szabadkai keramikusművész monográfiáját mutatták be az Alföldi Galériában

Nemes Fekete Edit alkotásai összekötik a történelmi Délvidéket, a most Vajdaságként ismert territóriumot és a Dél-Alföldet, így Hódmezővásárhelyt is.
Nem hagyhatjuk veszni Hegyi Endre óriási gyűjteményét

Nem hagyhatjuk veszni Hegyi Endre óriási gyűjteményét

Az értékén túl, az óriási eszmei értéke abban van, hogy a régi fotókon keresztül látjuk, megismerjük eleink életét, gyökereinket, erősítve ezzel identitásunkat. Interjú.
Bőrünk ápolása télen

Bőrünk ápolása télen

Téli hidegben mindenki tapasztalhatja, hogy bőre a szokásosnál szárazabb, sok esetben vörös, viszkető ekcémás foltok jelentkeznek kézfejen, arcon, nyak területén.
 

És ezt már olvasta?

Ilyenek a legboldogabb emberek
Ilyenek a legboldogabb emberek Kiderült, hogy a mentális jóléttel és boldogsággal kapcsolatos sok-sok kutatásban 10 tulajdonság mindig visszaköszön. Íme a lista!
 
Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok
Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok Itt az ideje a farsangi fánksütésnek. Ha nincs idő a kelesztéshez, jól jöhet ez a két villámgyors recept. Az egyszerű sok esetben nagyszerű!
 
A helyszín már megvan de lesz-e pénz a megépítésére?
A helyszín már megvan de lesz-e pénz a megépítésére? A rendkívüli közgyűlésen döntés született az új könyvtár helyszínéről. A kormány irányába történő kommunikációs technikán lehetne javítani.
 
Aki hozzájárult a vásárhelyi azonosságtudat erősítéséhez
Aki hozzájárult a vásárhelyi azonosságtudat erősítéséhez A magyar kultúra napján Múzeumőr címmel nyílt meg a Tornyai János Múzeumban a közgyűjtemény első vezetőjének emléket állító kiállítás. Képekkel.
 
Bíróság előtt a vásárhelyi kettős gyilkosság elkövetői
Bíróság előtt a vásárhelyi kettős gyilkosság elkövetői Hódmezővásárhely lakóit 2018-ban mélyen megrázta az idős szülőket meggyilkoló nő és élettárásának brutalitása és kegyetlensége. Videó a helyszínről és az elfogásról.
 
Kitüntették Dömötör Mihály fotóművészt
Kitüntették Dömötör Mihály fotóművészt Szeged Város Önkormányzatának vezetése a Magyar Kultúra Napja alkalmából kiemelkedő fotóművészeti tevékenységét kitüntetéssel ismerte el.
 
Kiállítással emlékezik Kiss Lajosra a Tornyai-múzeum
Kiállítással emlékezik Kiss Lajosra a Tornyai-múzeum A Kiss Lajos néprajzkutató munkásságát bemutató tárlatot a megnyitó előtti napon sajtóbejáráson ismerhették meg a médiumok munkatársai. Képekkel.