Pályázati projekt indul az iskolában, az egészséges táplálkozáshoz szükséges ismeretek elsajátítása, az étkeztetésben résztvevők szemléletformálása jegyében.
Egészséges étkezést és életstílust népszerűsítő programok szervezése, az egészséges életvitelhez szükséges tudás és készségek elsajátításának a hatékony támogatása, ezzel az egészségmegőrzés, betegségmegelőzés érdekében a gyermekek étkezési kultúrájának, étkezési körülményeinek javítása a célja a vásárhelyi Varga Tamás Általános Iskola most induló programjának.
Erről adott tájékoztatót Farkas Zsuzsanna igazgatónő december 7-én délután.
A Hódmezővásárhelyi Tarjáni Általános Iskoláért Alapítvány 20 millió forintot nyert egy pályázaton, amelynek többek között az a célja, hogy a diákok egészséges táplálkozással kapcsolatos ismereteit bővítsék előadások, iskolai foglalkozások keretében.
Sokféle oldalról közelítik meg a témát, például, ételek tápanyagtartalmáról, a helytelen táplálkozással összefüggő betegségekről, illetve egészségkockázatokról szerezhetnek ismereteket, persze a korosztályoknak megfelelően játékos feladatokon keresztül, mintaétrendek, mintareceptek bemutatásával, salátabárral.
De megismerkedhetnek a diétás étrend lényegével, a konyhai higiénével, vagy akár a konyhai eszközök biztonságos használatával is.
Farkas Zsuzsanna igazgatónő arról is tájékoztatott, hogy 'Menő menza a Varga Tamás Iskolában' című projekt anyagi lehetőséget biztosít eszközbeszerzésre, illetve az iskola ebédlőjének a megújítására is.