SportMegvan a bajnokság 16. győzelme

2014. április 5., szombat
 
Megvan a bajnokság 16. győzelme

Kiváló védekezésének köszönhetően a közel 400 km-s utazás után is nyerni tudott a Kosársuli Sopronban, pedig Czibere (fogműtét) és Nyilas (munkahelyi elfoglaltság) is hiányzott. Vas Péter és Vejinovics foghatatlan volt támadásban, így nagy küzdelem után ugyan, de behúzta a csapat a 16. győzelmét a bajnokságban.

 

 

 

Nagyon jól védekeztek a vendégek, de 3 percig nem bírtak betalálni. Utána Vejinovics 3 betörésével 6-6 lett az eredmény, majd Vas révén 6-10. Ismét jött 3 perc betli: Grudáék nem nagyon boldogultak a magas hazai centerek ellen, a kinti dobóhelyzetek meg sorra kimaradtak. Látszott, hogy jobb csapat a Kosársuli, de az eredményjelző egált mutatott a negyed végén (12-12)

 

A második tíz perc elején Kukláék tovább szigorítottak a védekezésen, és Vas Péter 3 triplájával és Mócsai betöréseivel sikerült végre elhúzni (19-27). A negyed végén azonban a hazaiak felzárkóztak 29-31-re.

 

A szünet után a sokat cserélő vendégek hibáit kihasználva kiegyenlítettek a soproniak (35-35), majd a vezetést is átvették (40-39). Vejinovics és Varga eredményessége révén sikerült fordítani (40-47), és előnnyel zárni a negyedet (41-50)

 

Az utolsó játékrész elején egy nagyon fáradt, de nagyot küzdő Kosársulit láthatott a néhány lelkes hazai szurkoló. A SMAFC dobott néhány szerencsés kosarat, de Rostás Imre keze végre ráismert a gyűrűre - amelybe soproniként tavaly oly sokszor betalált (52-61). Az utolsó két percet a vendéglátók szétfaultolták, és majdnem sikerrel. Az első nyolc büntetőből csak két vásárhelyi pont jött össze, de a következő tizenkettőből már hat - és ez elég volt. Közben dobtak ugyan a hazaiak jó pár gyors kosarat, de ez csak a felzárkózásokhoz volt elég. Öt pontnál egyszer sem volt kevesebb a Kosársuli előnye - a vége meg kilenc lett.

 

Ezzel az idegenbeli sikerrel biztosan őrzik Utasi Gábor tanítványai első helyüket a rájátszás középső (9-16.) csoportjában.

 

NYME-SMAFC - EnterHód Vásárhelyi KS 63-72 (12-12, 17-19, 12-19, 22-22)

 

NB I/B-s férfi mérkőzés, a 9-16. helyért

Sopron, 50 néző - vezette: Török, Németh, Dombay

Kosársuli: VEJINOVICS 18, Rostás I. (7/3), VAS 21/9, Varga 8, Gruda 4,

csere- Kukla 2, Grezsa -, MÓCSAI 9, Rostás G. 1

edzők: dr. Elek András és Utasi Gábor

 

dr. Elek András edző: "Ha már az első helyekért nem játszhatunk, elhatároztuk - hogy mind a nyolc meccsünket megnyerjük a rájátszásban. Egy már meglett pénteken, gratulálok az egész csapatnak a küzdeni tudásért."

 

A rájátszás kezdete előtt:

Tabella -Férfi NB I. B csoport, Keresztbejátszás a 9-16. helyért

 

1. 

 EnterHód Vásárhelyi KS

2. 

 Sopron KC-Sportiskola

3. 

 Bajai Bácska FKE

4. 

 Budapesti Honvéd SE

5. 

 Konecranes-Salgótarjáni KSE

6. 

 Veszprémi Egyetem

7. 

 SMAFC-NYME

8. 

 MKB-Euroleasing Vasas

 
 
Forrás: EnterHód Vásárhelyi Kosársuli
 

Olvassa el ezt is!

A Fidesz szerint azonosították a plakátrongálokat

A Fidesz szerint azonosították a plakátrongálokat

A rongálást leginkább a Fidesz plakátjai sínylették meg, a tapasztalatok szerint más párt hirdetéseit is letépték, lefestették.
Európa aikidosai Vásárhelyen

Európa aikidosai Vásárhelyen

Szombaton reggel megkezdődött Hódmezővásárhelyen a brüsszeli székhelyű Európai Aikido Szövetség éves közgyűlése.
Remek teljesítmény - szép végeredmény

Remek teljesítmény - szép végeredmény

Nehéz helyzetben, csodálatos játékkal szerezte meg első győzelmét vendégként az NB I/B Zöld csoportjában a Vásárhelyi Kosársuli.
Megújult a hódmezővásárhelyi Árpád fejedelem BENU Gyógyszertár

Megújult a hódmezővásárhelyi Árpád fejedelem BENU Gyógyszertár

Régi alapokon, a családi tradíciókat követve.

 

És ezt már olvasta?

Ismét pályán a kosaras lányok
Ismét pályán a kosaras lányok Megkezdte szereplését a Kosársuli felnőtt női csapata is a 2023/24-es szezonban. Az ellenfél a regnáló bajnok Nagykőrösi Sólymok csapata volt.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban 2023. 46. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben
Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben Nincs jelentősebb változás a 2024-es esztendőben a munkaszüneti napok terén. Ám, mivel egyetlen ünnepnapunk sem esik hétvégére, így 7 hosszú hétvégére készülhetünk.
 
Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni
Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni Beköszöntött az ősz, a tél és ezzel együtt a légúti vírusfertőzések és bakteriális társfertőzések időszaka, így nem árt az óvatosság.
 
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki A Nagykőrös csapatát fogadta november 24-én este az NB I/B Zöld csoportjának 10. fordulójában a Vásárhelyi Kosársuli.
 
Létszámleépítés valódi számokkal
Létszámleépítés valódi számokkal Hiteltelennek tartja a Villeroy & Boch közleménye az egyik helyi sajtóban és a facebookon is felbukkant információkat. Ezzel le kívánják zárni a találgatásokat.
 
Tarolt a Hód-Fitness a Spanyolországban rendezett Fitkid Európa Kupán
Tarolt a Hód-Fitness a Spanyolországban rendezett Fitkid Európa Kupán A Hód-Fitness SE 10 egyéni és 14 csoportos gyakorlattal képviselte Magyarországot. Hét ország 813 sportolója vett részt az Európa Kupán.