





Éppen a különféle friss saláták elkészítésének titkaival ismerkedtek a tanulók, amikor becsöppentünk a HISZK Corvin tagintézmény új tankonyhájában zajló gyakorlati órára. A tízedikesek salátát, a tizenegyedikesek menüt, a tizenkettedikesek pedig vadspecialitást készítenek, ismertette a délelőtti gyakorlati órák tematikáját Farkas Zsuzsanna igazgatónő.
Fotó: VH
A hódmezővásárhelyi Corvin iskola épületében megszűntetett tankonyhát váltotta ki a Fekete Sas rendezvényház második emeletén, a 60 milliós beruházással kialakított 320 négyzetméteres korszerű konyha, amely megfelel a most hatályos valamennyi egészségügyi előírásnak. A berendezések, felszerelések és az eszközök a Bartók Béla utcai kabinetből kerültek ide. Az igazgatónő azt is hozzátette, természetesen az új tankonyhához öltöző, zuhanyozó is tartozik. Mint mondta a hétfőn átadott tankonyha és étterem helyiségei 250 tanuló oktatását segíti.
Ottjártunkkor a tanulók az elkészített salátákat egyelőre csak egymásnak kínálták, illetve gyakorolták a szervírozását, de mint Farkas Zsuzsanna megjegyezte, mivel az épületben működő étterem van, a későbbiekben lehetőség nyílik a felszolgálás gyakorlására „élesben” is.