KözéletMárki-Zay Péter válasza volt munkahelyének közleményére

2018. január 10., szerda
 
Márki-Zay Péter válasza volt munkahelyének közleményére

Január 10-én több helyi és országos internetes hírportálon megjelent a hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választáson függetlenként indulni szándékozó Dr. Márki-Zay Péter egykori munkahelyének közleménye.

 

 

Fotó: Huszti István

 

 

 

Ebben egykori cége cáfoljá azokat a híreszteléseket, amelyek szerint azért mondtak fel Dr. Márki-Zay Péternek, mert indul a polgármester-választáson.

                                                                      --------------------------------------

A LEGRAND Magyarország Zrt. minden döntését kifejezetten üzleti és szakmai szempontok alapul vételével hozza meg.

Cégünk egy munkaviszony létesítésekor, annak egész tartama alatt és megszüntetésekor –ahogy az történt Dr. Márki-Zay Péter esetében is– a gazdasági racionalitást, a szakmai tudást, az emberi hozzáállást és a teljesítményt értékeli. Döntéseinkben soha nem játszott szerepet és a jövőben sem fog a munkavállalóink politikai, vallási, nemzetiségi vagy nemi identitás szerinti hovatartozása.

Dr. Márki-Zay Péter 2016. áprilisától – 2017. decemberéig dolgozott a cégünknél marketing és belföldi logisztikai vezetői munkakörben

A munkaviszonyának megszüntetésére vonatkozó döntés, –ahogyan ez minden kiemelt vezetői munkakör esetén előírás– a Legrand Csoport vezetésével egyetértésben és igazolhatóan 2017. októberében született meg.

Ebben az időszakban Hódmezővásárhely polgármesteri tisztségét még Almási István Úr töltötte be.

A munkaviszony megszüntetésének közlésére, a cég érdekeit figyelembe véve, a folyamatban lévő nagy projektjeink lezárását követően, decemberben került sor. A lehetőségünkhöz képest legkedvezőbb megoldást ajánlottuk fel, melyet a munkavállalónk elfogadott.

A munkaviszony megszűnésének egyéb kérdéseiről és körülményeiről, a személyiségi jogok-, és a titokvédelem megtartása érdekében semmiféle felvilágosítást nem áll módunkban és nem is szándékozunk közzétenni.

Ezzel a tájékoztatással a LEGRAND Magyarország Zrt. az ügyet részéről lezártnak tekinti.

Legrand Zrt., Szentes, 2018.01.08.

 

                                                               ----------------------------------------------

 

A közleményben foglaltakra reagált Dr. Márki-Zay Péter, amelyet emailben küldött el a Vásárhelyi Híreknek:   

 

Válasz a korábbi munkáltatóm nyilatkozatára:

 

Sajnálatos módon egy láthatóan politikailag motivált nyilatkozatot tett volt munkáltatóm, azzal, hogy abban Almási István nevét is szerepeltette.

Fontos leszögezni, hogy soha nem állítottam, hogy politikai okból bocsátottak el, csupán kérdéseket vetett fel bennem a véletlen egybeesések láncolata:

  1. októberi döntés esetén különös, hogy éppen karácsonyra időzítették volna egy nagycsaládos édesapa elbocsátását
  2. még két nappal korábban is kritikusan fontos feladatokat kaptam egyhetes határidővel
  3. munkaviszonyom feltűnő sietséggel, azonnali hatállyal szűnt meg, amire ennél a cégnél más példát nem ismerek

Számomra csalódás az, hogy a lejárató kampányba belerángattak egy multinacionális nagyvállalatot is. Sajnálatos, hogy még a nem állami szervezetek is ezer szálon ki vannak szolgáltatva a hatalomnak: kooperációs együttműködések, munkaügyi, adóhatósági és egyéb ellenőrzések, állami megrendelések, pályázatok és támogatások révén.

Személyesen továbbra is jó kapcsolatban vagyok volt főnökömmel és ezzel a kérdést én is lezártnak tekintem.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Új vezetőre vár a Tornyai János Múzeum

Új vezetőre vár a Tornyai János Múzeum

Megjelent az intézményvezetői pályázati felhívás. Dr. Nagy Imre közös megegyezéssel december végén távozott a Tornyai Múzeum és Közművelődési Központ éléről.
Nem indít polgármester-jelöltet a Jobbik

Nem indít polgármester-jelöltet a Jobbik

Indoklásuk szerint a helyhatósági választásnak a hódmezővásárhelyi emberek életéről kell, hogy szóljon, nem a pártok kampány-csatazajáról.
Biztos állás a katonai pálya

Biztos állás a katonai pálya

Szentesen most végezték el az alapfelkészítést, Hódmezővásárhelyen a Helyőrségi laktanyában most kezdődött 40 fő katonai pályafutásának alapozása.
Újabb 4 tram-train szerelvény készül

Újabb 4 tram-train szerelvény készül

A 2017-ben a MÁV-START Zrt.-re kiírt közbeszerzési pályázatban 10 milliárd forintot irányoztak elő a 8+4 darab szerelvény beszerzésére. Vagyis négy további szerelvény ára is lehívható.
 

És ezt már olvasta?

Ismét hadüzenet a parlagfű ellen
Ismét hadüzenet a parlagfű ellen Külterületen a földhivatalok, belterületen a helyi önkormányzat jegyzője és a növény- és talajvédelmi feladatkörükben eljáró megyei kormányhivatalok végzik az ellenőrzést.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 26. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 26. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Ne várjuk a repülőt
Ne várjuk a repülőt Az Európai Unió, hasonlóan a beszüntetett kullancsirtáshoz, a környezetre károsnak ítéli a légi irtást. A szúnyogirtó készítmények engedélye lejárt.
 
Tudnivalók az idei nyári diákmunkáról
Tudnivalók az idei nyári diákmunkáról Július 1-től augusztus 31-ig legalább 800 nappali tagozatos Csongrád-Csanád megyei tanuló vállalhat munkát a Nyári diákmunka 2020 program keretében.
 
Hazaköltözzünk Magyarországra? Ne költözzünk? Mi vár ránk otthon?
Hazaköltözzünk Magyarországra? Ne költözzünk? Mi vár ránk otthon? A hazaköltözzek-ne költözzek haza dilemma kulcstényezőként előkerül a megélhetés költsége és a megszerezhető jövedelem is.
 
Nemzetközi egyháztörténeti életrajzgyűjtemény vásárhelyi szerző közreműködésével
Nemzetközi egyháztörténeti életrajzgyűjtemény vásárhelyi szerző közreműködésével A több mint hétszáz oldalas német nyelvű kiadvány a Habsburg-monarchia megyéspüspökeinek levéltári dokumentációra épülő életrajzait mutatja be.
 
Árvízvédelmi munkálatok
Árvízvédelmi munkálatok Több helyen is az árvízvédelmet javító beruházás zajlik a Tisza alsó szakaszán. A projekt Hódmezővásárhely közigazgatási területét is érinti.