Kultúra, oktatásMagyar és román pedagógusok szakmai továbbképzése

2012. július 12., csütörtök
 
Magyar és román pedagógusok szakmai továbbképzése

A Magyarország – Románia Határon Átnyúló Együttműködési Programban meghirdetett „Együtt a megismerés útján” című pályázat nyerteseként közel 180 ezer euros projektben vesz részt tanáraival és diákjaival a Németh László Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda, valamint vezető partnerként a romániai Şcoala Generală Aurel Vlaicu általános iskola.

 

Képeinken a tanfolyam résztvevői Moneasaban

 

A Németh László iskola által elnyert 63 434 euro pályázati összeget a hódmezővásárhelyi Önkormányzat az önrésszel kiegészítette.

A márciusban indult és 2013. februárig tartó projektben 40 pedagógus és 120 tanuló vesz részt. Az ütemtervnek megfelelően júniusban illetve július első hetében két-két napon  továbbképzést tartottak a romániai Moneasaban (Mennyházán). Legközelebb pedig szeptember elején Hódmezővásárhelyen tartanak két-két napos továbbképzést.

Mint arról márciusban írtunk, a továbbképzések mellett a román iskola tanulói Mártélyon a Bodnár Bertalan Természet- és Környezetvédelmi Központban a természeti értékek megőrzését, a környezettudatosságot erősítő programokban vesznek részt, a magyar gyerekek pedig, egy hasonló adottságú aradi központba utaznak majd.

 

Az Aurel Vlaicu Általános Iskola 995 tanulóval működő két és többtannyelvű oktatási intézmény , amelyben  61 pedagógus tanít, közülük 15-en magyar nemzetiségűek. A magyar osztályokban jelenleg 113-an tanulnak.

 

Olvassa el ezt is!

Suli buli

Suli buli

Az önkormányzat nem adja ingyen a Petőfi utca 6. épületet. A Református Egyházközség szerint jogszerűtlenül próbálták akadályozni a tanévkezdést.
Elindult az egyetemi tanév is

Elindult az egyetemi tanév is

Megtartotta szokásos tanévnyitóját a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara. A helyszín ismét a polgármesteri hivatal díszterme volt.
A higiénia folyamatosan kiváló - a minőség folyamatosan vitatott

A higiénia folyamatosan kiváló - a minőség folyamatosan vitatott

Eddig a Prizma Food által üzemeltetett közétkeztetésből minden generációból százak léptek ki. Az okok sokrétegűek. A higiéniai ellenőrzés eredménye viszont kiváló.
Kutatók éjszakája 2023 Vásárhelyen

Kutatók éjszakája 2023 Vásárhelyen

Valamennyi korosztály számára érdekes programokat ígér az SZTE Mezőgazdasági Kar az idei Kutatók Éjszakáján. Részletes program.
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban 2023. 36. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Idén még többen jöttek
Idén még többen jöttek Számunkra a „teltház” nem egyszerűen egy számszerűsíthető cél, hanem annak a felelőssége, hogy boldog együttlétben érezhessék jól magukat a fesztiválozók” – mondta a főszervező.
 
Gulyás Gergely és Márki-Zay Péter a Tranzitban
Gulyás Gergely és Márki-Zay Péter a Tranzitban A két politikus többek között a migráció, az ukrajnai háború, az energiafüggőség, a rezsivédelem, a pártfinanszírozás, a gyermekvédelem kérdésköreiben ismertették álláspontjaikat.
 
Elindult a nyár utolsó nagy bulifolyama
Elindult a nyár utolsó nagy bulifolyama Négy napon át, több mint tíz helyszínen több mint kétszáz programot kínál az idén ötvenöt éves Szegedi Ifjúsági Napok.
 
Tanévi menetrend 2023/2024
Tanévi menetrend 2023/2024 Hosszú lesz a téli és a tavaszi szünet is, viszont a tanév – az eddigiektől eltérően - egy héttel tovább tart.
 
Közneveléséért Díjat kapott Kincses Tímea
Közneveléséért Díjat kapott Kincses Tímea A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum főigazgatója a Csongrád-Csanád Vármegye augusztus 19-én tartott ünnepségen vehette át a díjat
 
Elfogytak a bérletek a SZIN-re
Elfogytak a bérletek a SZIN-re Nem lehet már bérletet kapni a legnagyobb nyárzáró hazai fesztiválra, sőt a pénteki napijegyek is elfogytak a Coca-Cola SZIN-re.