Kultúra, oktatásLezajlott a Liszt vetélkedő első fordulója

2011. április 16., szombat
 

Jókedv, izgalom és magabiztos csapatmunka. Ez volt jellemző a délelőtti hangulatra. Az országos vetélkedőben 110 iskola 222 csapatával, összesen 1110 gyerek vesz részt.

 

 

 

A Szent István Általános Iskola visszalépése miatt, nyolc csapattal zajlott szombaton reggel 9 órától a Liszt Év legnagyobb országos vetélkedője, a Liszt Ferenc Műveltségi Vetélkedő amelyben a tizenkilenc megyei jogú város és Budapest XI. kerülete, 110 iskolájának 222 csapatával, összesen 1110 gyerek vesz részt. A hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének Zenei Általános Iskola zenetermében tartott vetélkedőn Liszt munkásságán, művein keresztül, zenés illusztrációk felismerésével lehetett gyűjteni a pontokat, amelyek kiértékelése a három tagú zsűri feladata volt. A zsűri tagjai voltak: Vágó János elnök, Pechan Zoltán, Soós Kirnyák Melinda.

 

A részt vett csapatok:

Varga Tamás Általános Iskola

Klauzál Gábor Általános Iskola és Óvoda

Kertvárosi Katolikus Általános Iskola

Németh László Gimnázium és Általános Iskola

Bethlen Gábor Református Gimnázium

Liszt Ferenc Ének Zenei Általános Iskola 3 csapata

 

Továbbjutó 4 csapat:

Varga Tamás Általános Iskola (Felkészítő: Törökné Szabó Éva)

Kertvárosi Katolikus Általános Iskola (Felkészítő: Móriczné Kerek Annamária)

Liszt Ferenc Ének Zenei Általános Iskola (Felkészítő Bányai Lászlóné)

Liszt Ferenc Ének Zenei Általános Iskola (Felkészítő Krajcsovics Lilla)

 

 

A második forduló a Hódmezővásárhelyen, május 7-én lesz, amelyen a győztes csapatok indulhatnak. Innen már csak egy-egy csapat folytathatja a játékot. Ők a harmadik fordulón, az úgynevezett ORSZÁGOS TERÜLETI KISDÖNTŐN vesznek részt Érd városában. Ennek időpontja: 2011. szeptember 10. és 11. A negyedik forduló az ORSZÁGOS NAGYDÖNTŐ Érd városában. Ekkor a területi kisdöntők győztes csapatai, valamint a három legnagyobb összpontszámot elért csapat méri össze tudását. Időpontja: 2011. szeptember 17.

 

Olvassa el ezt is!

További fejlesztések a vásárhelyi Helyőrségnél

További fejlesztések a vásárhelyi Helyőrségnél

A 2017-ben meghatározott Modern Városok Program keretében a hódmezővásárhelyi Zrínyi Miklós laktanyában további infrastrukturális fejlesztések kezdődnek.
Az utolsó fejezet is véget ért – happy end nélkül

Az utolsó fejezet is véget ért – happy end nélkül

Stílszerűen egy képzeletbeli, sokfejezetes könyv utolsó lapjaihoz érkeztünk. Nem lesz új könyvtára Vásárhelynek. Összefoglaltuk az elmúlt évek történéseit.
Mégiscsak jön a repülő - Vásárhely fölé is

Mégiscsak jön a repülő - Vásárhely fölé is

Éppen egy hónapja írtuk, hogy az idei évtől egy EU-s jogszabály tiltja a légi kémiai szúnyogírtást. A helyzet azonban országosan is tarhatatlan.
Hullámverés

Hullámverés

Még mindig nem látszik, hogy nyugvópontra kerülne a Hód Úszó SE és a NICS-HSÚVC egybeolvadása, azzal együtt, hogy ennek határideje augusztus 17-e.
 

És ezt már olvasta?

Mozgás éjszakája idén is
Mozgás éjszakája idén is Hatodik alkalommal rendezik meg a Mozgás Éjszakáját Hódmezővásárhelyen és Makón, valamint a Hódmezővásárhelyi és Makói járás településein.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 31. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 31. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Még egy hétig pótfelvételi államilag finanszírozott szakokra is
Még egy hétig pótfelvételi államilag finanszírozott szakokra is Jó esélyük van beiratkozni valamelyik egyetemre azoknak is, akik tavasszal nem jelentkeztek a felsőoktatásba, de azóta meggondolták magukat.
 
Az ország Imruskája 85 éves lenne
Az ország Imruskája 85 éves lenne A Hódmezővásárhelyen született Antal Imre július 31-én lett volna 85 éves. A város nem feledkezett meg neves szülöttéről.
 
Vásárhelyi mestereket, vállalkozókat díjaztak
Vásárhelyi mestereket, vállalkozókat díjaztak Július 31-én tartotta küldöttgyűlését a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Szegeden, a kamarai székházban.
 
Tűzgyújtási tilalom 3 megyében
Tűzgyújtási tilalom 3 megyében Augusztus elsejétől érvényes Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Jász-Nagykun-Szolnok megyére. Az erdőtüzek 99 százalékát emberi mulasztás okozza.
 
Halálos baleset Vásárhelynél a 47-esen
Halálos baleset Vásárhelynél a 47-esen 50 év körüli férfi vezette azt a személyautót, amely kisodródott, majd felborult Vásárhely határában a motocross pályához vezető bekötőút közelében.