Kultúra, oktatásLezajlott a Liszt vetélkedő első fordulója

2011. április 16., szombat
 

Jókedv, izgalom és magabiztos csapatmunka. Ez volt jellemző a délelőtti hangulatra. Az országos vetélkedőben 110 iskola 222 csapatával, összesen 1110 gyerek vesz részt.

 

 

 

A Szent István Általános Iskola visszalépése miatt, nyolc csapattal zajlott szombaton reggel 9 órától a Liszt Év legnagyobb országos vetélkedője, a Liszt Ferenc Műveltségi Vetélkedő amelyben a tizenkilenc megyei jogú város és Budapest XI. kerülete, 110 iskolájának 222 csapatával, összesen 1110 gyerek vesz részt. A hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének Zenei Általános Iskola zenetermében tartott vetélkedőn Liszt munkásságán, művein keresztül, zenés illusztrációk felismerésével lehetett gyűjteni a pontokat, amelyek kiértékelése a három tagú zsűri feladata volt. A zsűri tagjai voltak: Vágó János elnök, Pechan Zoltán, Soós Kirnyák Melinda.

 

A részt vett csapatok:

Varga Tamás Általános Iskola

Klauzál Gábor Általános Iskola és Óvoda

Kertvárosi Katolikus Általános Iskola

Németh László Gimnázium és Általános Iskola

Bethlen Gábor Református Gimnázium

Liszt Ferenc Ének Zenei Általános Iskola 3 csapata

 

Továbbjutó 4 csapat:

Varga Tamás Általános Iskola (Felkészítő: Törökné Szabó Éva)

Kertvárosi Katolikus Általános Iskola (Felkészítő: Móriczné Kerek Annamária)

Liszt Ferenc Ének Zenei Általános Iskola (Felkészítő Bányai Lászlóné)

Liszt Ferenc Ének Zenei Általános Iskola (Felkészítő Krajcsovics Lilla)

 

 

A második forduló a Hódmezővásárhelyen, május 7-én lesz, amelyen a győztes csapatok indulhatnak. Innen már csak egy-egy csapat folytathatja a játékot. Ők a harmadik fordulón, az úgynevezett ORSZÁGOS TERÜLETI KISDÖNTŐN vesznek részt Érd városában. Ennek időpontja: 2011. szeptember 10. és 11. A negyedik forduló az ORSZÁGOS NAGYDÖNTŐ Érd városában. Ekkor a területi kisdöntők győztes csapatai, valamint a három legnagyobb összpontszámot elért csapat méri össze tudását. Időpontja: 2011. szeptember 17.

 

Olvassa el ezt is!

A támadások következtében magyar katona nem sérült meg

A támadások következtében magyar katona nem sérült meg

Január 7-én, az éjszaka folyamán rakétatámadás ért több koalíciós katonai tábort Irakban. Nem publikus, hány vásárhelyi katona teljesít külszolgálatot.

Hahó én is itt vagyok!

Hahó én is itt vagyok!

Jó volt a Vásárhelyi Hírek jóslata, arról, hogy lesz január elsején Vásárhelynek újszülött babája. A polgármester már fel is köszöntötte az édesanyát.
Vásárhelyi írónő új könyve

Vásárhelyi írónő új könyve

Millennium évébe kalauzolja el az olvasót a vásárhelyi Borbás Edina legújabb regénye. Író-olvasó találkozó lesz  a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.
A Holtág szerelmese

A Holtág szerelmese

Varga András vásárhelyi fotós évtizedek óta szenvedélyesen megörökíti a Tisza, a Mártélyi Holtág évszakait, ezúttal a téli pihenőjében is varázslatos tájat. Képekkel!
 

És ezt már olvasta?

Ilyenek a legboldogabb emberek
Ilyenek a legboldogabb emberek Kiderült, hogy a mentális jóléttel és boldogsággal kapcsolatos sok-sok kutatásban 10 tulajdonság mindig visszaköszön. Íme a lista!
 
Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok
Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok Itt az ideje a farsangi fánksütésnek. Ha nincs idő a kelesztéshez, jól jöhet ez a két villámgyors recept. Az egyszerű sok esetben nagyszerű!
 
A helyszín már megvan de lesz-e pénz a megépítésére?
A helyszín már megvan de lesz-e pénz a megépítésére? A rendkívüli közgyűlésen döntés született az új könyvtár helyszínéről. A kormány irányába történő kommunikációs technikán lehetne javítani.
 
Aki hozzájárult a vásárhelyi azonosságtudat erősítéséhez
Aki hozzájárult a vásárhelyi azonosságtudat erősítéséhez A magyar kultúra napján Múzeumőr címmel nyílt meg a Tornyai János Múzeumban a közgyűjtemény első vezetőjének emléket állító kiállítás. Képekkel.
 
Bíróság előtt a vásárhelyi kettős gyilkosság elkövetői
Bíróság előtt a vásárhelyi kettős gyilkosság elkövetői Hódmezővásárhely lakóit 2018-ban mélyen megrázta az idős szülőket meggyilkoló nő és élettárásának brutalitása és kegyetlensége. Videó a helyszínről és az elfogásról.
 
Kitüntették Dömötör Mihály fotóművészt
Kitüntették Dömötör Mihály fotóművészt Szeged Város Önkormányzatának vezetése a Magyar Kultúra Napja alkalmából kiemelkedő fotóművészeti tevékenységét kitüntetéssel ismerte el.
 
Nem hagyhatjuk veszni Hegyi Endre óriási gyűjteményét
Nem hagyhatjuk veszni Hegyi Endre óriási gyűjteményét Az értékén túl, az óriási eszmei értéke abban van, hogy a régi fotókon keresztül látjuk, megismerjük eleink életét, gyökereinket, erősítve ezzel identitásunkat. Interjú.