SportKosztolányi Anna sporttörténetet írt

2013. október 3., csütörtök
 
Kosztolányi Anna sporttörténetet írt

A fitness sportág történetébe valószínű bekerül a hódmezővásárhelyi Kosztolányi Anna neve, aki első alkalommal nyerte meg a Magyar Fitness Szövetség által alapított új Fitness Lady kategóriát.

 

 

 

 

Szeptember 29-én a Hód Fitness SE. kapta a Fit Kid Bajnokság és Grand Prix Országos döntő rendezési jogát. Hódmezővásárhelyen a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban tartott egésznapos – végig nagy közönség érdeklődés mellett zajló - verseny egyik várt fénypontja volt a debütáló kategória kezdése. Tizenhét lány vonult fel kétszer, először koktélruhában, majd fürdőruhában. A kicsit a szépségversenyek hangulatát idéző debütáló versenynek kitűnő helyszíne volt a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ színes reflektorokkal elegánsan megvilágított színpada.

 

B. Tóth János a Magyar Fitness Szövetség elnöke a verseny előtt a Vásárhelyi Híreknek elmondta, azoknak akarnak versenyzési lehetőséget biztosítani, akik nem a testépítésben szeretnék megmutatni magukat. Nem az izmok, hanem a testalkat harmonikus kidolgozottsága, arányossága dominál, de szempont lehet a szépség és kisugárzás is.


 

A most 17 éves Kosztolányi Anna is ott volt a 17 lány között. Mint azt a Vásárhelyi Híreknek elmondta, Rácz Ildikó edző javaslatára próbálta ki magát ebben a kategóriában, mert ő egyébként indult a Fit Kid IX. korcsoport egyéniben is.

„Nagyon örültem, hogy Fitness Lady kategóriában első lettem. Különösen jól esett, hogy a kisugárzás is szerepet játszott a bírók döntésében.”

Ezen a versenynapon nem ez volt az egyetlen dobogós helyezése, egyéniben egy ezüst-, Fitness Woman-ben egy bronzérmet is besöpört.

 

„Nem szeretnék a testépítés női kategóriáival próbálkozni, nekem a fitness a sportom és ennél is maradnék” válaszolta, arra a kérdésünkre, vannak-e tervei a Fitness testépítő formájával kapcsolatban.

Voltak ugyanis „sikeres kiruccanásai” amelyekről a Vásárhelyi Hírek is beszámolt, amikor tavaly kipróbálta magát, Temesváron a WBPF – azaz a Bodybuilding and Phisique Európa Bajnokságon, ahol 4. és 5. lett. Illetve beneveztek a Budapesten megrendezett WBPF Világkupára, ahol Junior Fitness Modell kategóriában 3. lett, és Junior Fitness -165 cm-es kategóriában 1. helyet ért el. Ezek azonban nem tántorították el a fitnesztől.

Kilenc évvel ezelőtt kezdte a fitneszt és Miklós Melinda edző hathatós közreműködésével, seregnyi díj fűződik a nevéhez.

A Bethlen Gábor Református Gimnázium 12. osztályos tanulójának most azonban egy kissé „lassítania kell”, mert - mint mondta - fontos a jó érettségi, hiszen nagy álma hogy orvos lesz.

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Zsarkó Dániel Péter a magyar VB keret tagja

Zsarkó Dániel Péter a magyar VB keret tagja

A Hódmezővásárhelyi ITF Taekwon-do Club legeredményesebb sportolója, Esztergomban a Magyar Bajnokság megnyerésével, kiharcolta a világbajnoki részvételt. 
Kézilabda fiesta Hódmezővásárhelyen

Kézilabda fiesta Hódmezővásárhelyen

Szombaton és vasárnap 40 csapat, több mint 400 sportolója pattogtatja  a labdát Hódmezővásárhely sportcsarnokaiban és iskolai tornatermeiben.
Két vásárhelyi ezüstérem a Taekwon-do versenyen

Két vásárhelyi ezüstérem a Taekwon-do versenyen

Február 11-én rendezte meg a Barátság Sportegyesület az idei Barátság Kupa Országos Nyílt ITF Taekwon-do versenyt Battonyán.
Veszélyes játéknak tartják

Veszélyes játéknak tartják

Találos kérdés: a 68 betegséget érintő 176 tanulmány, például a víz gyógyító memóriája, hány esetben találta hatásosnak az alkalmazott homeopátiás kezelést.   

 

És ezt már olvasta?

Bűnbandát számolt fel a rendőrség
Bűnbandát számolt fel a rendőrség Egy négytagú vásárhelyi banda éveken át kényszeríett prostitúcióra nőket. Egy kávézót is üzemeltetett. Egy idős férfit ház körüli munkákra kényszerítették.
 
Idén két újabb név került a dicsőség falra
Idén két újabb név került a dicsőség falra A sokéves hagyományt folytatva idén Czuprák László Ákos  és Enyedi Sándor neve került fel a Hódtói Sportcsarnok dicsőségfalára.
 
Jó tanuló - jó sportoló díjazottak 2024
Jó tanuló - jó sportoló díjazottak 2024 Február 29-én délután a város legkiválóbb jó tanulóit, jó sportolóit díjazták, de díjazták az év csapatait, edzőjét és testnevelőjét is. A díjazottak névsorával.
 
Véget ért egy nagysikerű előadássorozat
Véget ért egy nagysikerű előadássorozat A darvasszéki római kori kincsleletet ismertető előadással zárult a Tornyai János Múzeum Korok, kultúrák, lelőhelyek idén téli, régészeti sorozata február 28-án.
 
5 éve írtuk - ...mind hősök vagyunk, csupán a forma változik.
5 éve írtuk - ...mind hősök vagyunk, csupán a forma változik. A vásárhelyi-mártélyi Risztov Évát a köztudat egyfajta hősként kezelte, a már visszavonult sportoló most őszintén mesél gyermekkora és az élsport szövevényes kapcsolatáról.
 
51 éves egy világegyezmény, amely az élővilág felett őrködik
51 éves egy világegyezmény, amely az élővilág felett őrködik A világ szinte minden országa aláírta, a március 3-án 51 éves 'Washingtoni egyezményt'. Mindenkinek érdeke a betartása.
 
Vásárhelyen is kedvelik őket
Vásárhelyen is kedvelik őket Találós kérdés: hány tonnára rúg a hazai fülesbagoly populáció által megevett egér- és pocokmennyiség össztömege? Meglepő a végeredmény.