Sportolóink legszebbjeiKosztolányi Anna - fitness

2013. december 7., szombat
 
Kosztolányi Anna - fitness

(Frissítve) Hód Fitness SE sportolója.

17 éves. Nyolc éves korában kezdte a fitneszt, azóta többször állt már a dobogó legfelső fokán, Európa- és Országos bajnokságokon egyaránt.

Kedvenc idézete: "Egyszer egy nap csinálj valami olyasmit, amitől rettegsz." Eleanor Roosevelt mondata eddig minden nehézségen átsegítette.

 

 

Hódmezővásárhelyen a Bethlen Gábor Református Gimnázium 12. osztályos tanulója. Biológia-kémia szakon tanul. Már általános óta ez a két kedvenc tantárgya.

Szeret iskolába járni. Eddig minden évben kitűnő tanuló volt.

 

És a sport sem megy a tanulás rovására! Pedig kemény kitartó, nagy akaraterőt igénylő, sokszor önsanyargatónak tűnő edzéseken keresztül visz a siker útja.  

A Hód Fitness SE-nél fitneszezik, lassan már 8 éve.

„Előtte táncoltam, illetve teniszeztem is egy rövid ideig, de a fitness világa magával ragadott.”

A dobogós helyezések sem várattak magukra sokáig: Fit-Kid Országos Bajnokságon egyéniben 3. hely, csapatban 2. hely,

Fit-Kid Európa Kupán csapatban 1. hely

Aztán idén először kipróbált valami egészen új sportágat.

 

„Májusban Temesváron indultam a WBPF – azaz a Bodybuilding and Phisique Európa Bajnokságon, ahol 4. és 5. lettem. Illetve beneveztünk a Budapesten megrendezett WBPF Világkupára, ahol Junior Fitness Modell kategóriában 3. lettem, és Junior Fitness -165 cm-es kategóriában 1. helyet értem el.”

 

(A félreértések elkerülése érdekében tegyük hozzá a WBPF – a magyarul nehezen lefordítható - Testépítő és Fizikum Világszövetség versenyeinek női kategóriája, a Junior Fitness Modell, amely a test harmonikus kidolgozottságát, a testalkat összképét díjazza.)  

 

Eredményei közül nehezen tudja kiválasztani a számára legkedvesebbet.

„Mindegyikért nagyon sokat kellett dolgozni. Talán mégis a legkedvesebb eredményem a Fit-Kid Európa Kupán elért 1. helyezés. Ezt a versenyt Malagában, Spanyolországban rendezték és egy életre szóló élmény volt!”

Nem csoda, hogy imád utazni, új kultúrákat, ételeket, embereket megismerni.

„Igénylem néha a nyugalmat is, szeretek egyedül lenni egy kicsit, filmet nézni vagy olvasni egy jó könyvet.”  

Szabadidejében a barátaival és a családjával van. Barátjával igyekeznek összeegyeztetni a szabadidejüket. „Hát, nem könnyű, ő is intenzíven sportol!”

Nagy álma, hogy orvos lesz.

Ha nagyon akarja, ez is sikerülni fog. Kitartásból, akaraterőből, elszántságból nincs hiány. Kedvenc mondása: "Egyszer egy nap csinálj valami olyasmit, amitől rettegsz." Eleanor Roosevelt idézete az egyik kedvenc könyvéből.

„Ha valami olyan dologgal találom szemben magam, amitől akár csak egy kicsit is félek, ez a mondat segít, hogy bátran merjek belevágni. És működik! Amióta mindennap csinálok valami számomra „kicsit szívet dobogtató” dolgot, lehet ez egy verseny, vagy megszólalni sok ember előtt, vagy akár egy matekdolgozat - azóta sosem unatkozom, és mindig történik velem valami!”

 

Olvassa el ezt is!

Hitel, ajándék, szuperolcsóság helyett ráfizetés

Hitel, ajándék, szuperolcsóság helyett ráfizetés

Terjednek a facebookos csalások. Sok a főként idős naív, kevésbé informált ember. A Rendőrség látókörébe kerülnek a csalók, bár nem könnyű a lebuktatás.
2023-tól földadó

2023-tól földadó

Nyolc igen szavazattal átment az új adórendelet. Évi 80 millió forintra számít az önkormányzat. Az Agrárkamara és MAGOSZ tiltakozó közleményben reagált.
A Kosársuli megőrizte hibátlan hazai mérlegét

A Kosársuli megőrizte hibátlan hazai mérlegét

Győr csapatát fogadta a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli az NB I/B Zöld csoportjának 9. fordulójában. Kiélezett meccset játszottak a vendégekkel.
Még 65 millió plusz a tram train projektbe

Még 65 millió plusz a tram train projektbe

A mozdonyszín és a tároló vágányok közötti területen 8 jármű tárolására és karbantartására alkalmas közel 3000 m2 alapterületű csarnok épült.