Kultúra, oktatásKiválóan akkreditált Tehetségpont lett a Bethlen

2013. szeptember 15., vasárnap
 
Kiválóan akkreditált Tehetségpont lett a Bethlen

Szeptember 14-én a Tehetségpontok III. Országos Találkozójat rendezték Budapesten a Millenárison, amelyen a hódmezővásárhelyi gimnázium átvette az Akkreditált Tehetségpont címet.

 

 

 


Az áprilisában akkreditációra beadott 135 Tehetségpont közül a hódmezővásárhelyi Bethlen Gábor Református Gimnázium kiválóan akkreditált Tehetségpont lett. Az erről szóló oklevelet szombaton délelőtt adták át a Millenáris B épületében, műsorral és családi nappal összekötött Tehetségnapon.

 

"A tehetséggondozás területén fontos mérföldkő a gimnázium 2011-ben útnak indított Tehetségpontjának sikeres akkreditációja. Erről az iskola augusztusban kapott értesítést a Magyar Tehetséggondozó Hálózatok Szövetségétől", mondta Kádár Péter igazgató, a Vásárhelyi Híreknek.

A Bethlen az akkreditáció eljárását Kiválóan Akkreditált Tehetségpont minősítéssel teljesítette, amely a legmagasabb minősítési kategória.

 

Az elmúlt három év során 197 Tehetségpont nyerte el az akkreditált kiváló, 43 pedig az akkreditált minősítést. A Magyar Géniusz Program keretében kidolgozott minősítő eljárást a program eredményeinek fenntartását biztosító Nemzeti Tehetségpont jogosult lefolytatni.

Ennek okiratát az iskola képviselői Dr. Balogh Lászlótól, a Tehetséghidak program szakmai vezetőjétől, szombaton vették át

 

Rajnai Gábor a Magyar Tehetséggondozó Hálózatok Szövetségének munkacsoportvezetője az elnyert címmel kapcsolatos kérdésünkre elmondta, a minősített Tehetségpontok elismerés a szakmai presztízs növekedése miatt bizonyára növeli a környezetében élők bizalmát, így vélhetőleg nőhet a kisugárzása és vonzása az intézménynek, a civil szervezetnek, vagyis többen fordulnak hozzá a vállalt és folytatott tehetségsegítő munka során. Ennek a vonzásnak a hálózati kapcsolatokon keresztül a közvetlen környezeten túl vonzása lehet más Tehetségpontok felé, akár határon túli területek felé is. Ugyanígy javul a Tehetségpont számára az esély a források megszerzésében.

 
 
Selmeczi Dorottya (Bp.) - VH
 

Olvassa el ezt is!

Kutatók éjszakája Vásárhelyen

Kutatók éjszakája Vásárhelyen

Visszatérően legnagyobb sikere, egy viszonylag speciális természettudományos területnek, az állatpreparálásnak van. A lézeres lövészet is népszerű.
Ismét lesz Nagy Sportágválasztó Vásárhelyen

Ismét lesz Nagy Sportágválasztó Vásárhelyen

A Hódtói Sportcsarnok melletti füves területen a több mint 30 hagyományos sportág mellett, a teljes jogot nyert, újdonságnak számító és a trendinek mondott sportágak is jelen lesznek.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 8. hét

Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 8. hét

"Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
Bombariadó miatt leállt a Kormányhivatal

Bombariadó miatt leállt a Kormányhivatal

Hódmezővásárhelyen a Kormányhivatalban veszik át a háziorvosok a koronavírus elleni vakcinát. Felmerül a kérdés, van-e összefüggés a vakcina kiadása és a bombariadó között

 

És ezt már olvasta?

Közel kétezer fertőzött volt eddig Vásárhelyen
Közel kétezer fertőzött volt eddig Vásárhelyen A most megjelent adatsor szerint összességében a fertőzöttek számával a középmezőnyben helyezkedik el Vásárhely.
 
Kettős győzelem a nyugati végeken
Kettős győzelem a nyugati végeken Győzni ment Sopronba a Kosársuli, de ezért kőkeményen meg kellett dolgozniuk. Talán a rutinjuk és a hosszabb kispaduk döntött.
 
Új trend a dupla menetrend
Új trend a dupla menetrend Két hétig mindenki számára ingyenesek az új helyi buszjáratok Hódmezővásárhelyen. A Volánbusz változatlanul üzemelteti a helyi járatait.
 
Könnyes szemmel rabolt
Könnyes szemmel rabolt A vádlott a lakás- és helyiséggazdálkodási csoportot vezette a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatalban. Kilenc évet kért az ügyész a két fegyveres rablásért.
 
Diákok Őszi Tárlata 2020-21- Díjazottak
Diákok Őszi Tárlata 2020-21- Díjazottak Az online térben megrendezett Diákok Őszi Tárlatára különösen magas volt az érdeklődés az általános iskola alsó tagozatos diákjai és a középiskolások körében. Díjazottak névsora.
 
Régészek a nyomvonalon
Régészek a nyomvonalon A Tornyai János Múzeum régészeinek eredményei újabb apróbb mozaikokkal gazdagították a Hódmezővásárhely múltjáról alkotott ismereteket.
 
Gazdálkodj okosan 2021.
Gazdálkodj okosan 2021. 15 milliárd forintos főösszegű költségvetésből gazdálkodik idén az önkormányzat. Elhangzott az is, hogy számos fölösleges kiadást tartalmaz a költségvetés.