Kultúra, oktatásKiválóan akkreditált Tehetségpont lett a Bethlen

2013. szeptember 15., vasárnap
 
Kiválóan akkreditált Tehetségpont lett a Bethlen

Szeptember 14-én a Tehetségpontok III. Országos Találkozójat rendezték Budapesten a Millenárison, amelyen a hódmezővásárhelyi gimnázium átvette az Akkreditált Tehetségpont címet.

 

 

 


Az áprilisában akkreditációra beadott 135 Tehetségpont közül a hódmezővásárhelyi Bethlen Gábor Református Gimnázium kiválóan akkreditált Tehetségpont lett. Az erről szóló oklevelet szombaton délelőtt adták át a Millenáris B épületében, műsorral és családi nappal összekötött Tehetségnapon.

 

"A tehetséggondozás területén fontos mérföldkő a gimnázium 2011-ben útnak indított Tehetségpontjának sikeres akkreditációja. Erről az iskola augusztusban kapott értesítést a Magyar Tehetséggondozó Hálózatok Szövetségétől", mondta Kádár Péter igazgató, a Vásárhelyi Híreknek.

A Bethlen az akkreditáció eljárását Kiválóan Akkreditált Tehetségpont minősítéssel teljesítette, amely a legmagasabb minősítési kategória.

 

Az elmúlt három év során 197 Tehetségpont nyerte el az akkreditált kiváló, 43 pedig az akkreditált minősítést. A Magyar Géniusz Program keretében kidolgozott minősítő eljárást a program eredményeinek fenntartását biztosító Nemzeti Tehetségpont jogosult lefolytatni.

Ennek okiratát az iskola képviselői Dr. Balogh Lászlótól, a Tehetséghidak program szakmai vezetőjétől, szombaton vették át

 

Rajnai Gábor a Magyar Tehetséggondozó Hálózatok Szövetségének munkacsoportvezetője az elnyert címmel kapcsolatos kérdésünkre elmondta, a minősített Tehetségpontok elismerés a szakmai presztízs növekedése miatt bizonyára növeli a környezetében élők bizalmát, így vélhetőleg nőhet a kisugárzása és vonzása az intézménynek, a civil szervezetnek, vagyis többen fordulnak hozzá a vállalt és folytatott tehetségsegítő munka során. Ennek a vonzásnak a hálózati kapcsolatokon keresztül a közvetlen környezeten túl vonzása lehet más Tehetségpontok felé, akár határon túli területek felé is. Ugyanígy javul a Tehetségpont számára az esély a források megszerzésében.

 
 
Selmeczi Dorottya (Bp.) - VH
 

Olvassa el ezt is!

Kutatók éjszakája Vásárhelyen

Kutatók éjszakája Vásárhelyen

Visszatérően legnagyobb sikere, egy viszonylag speciális természettudományos területnek, az állatpreparálásnak van. A lézeres lövészet is népszerű.
Ismét lesz Nagy Sportágválasztó Vásárhelyen

Ismét lesz Nagy Sportágválasztó Vásárhelyen

A Hódtói Sportcsarnok melletti füves területen a több mint 30 hagyományos sportág mellett, a teljes jogot nyert, újdonságnak számító és a trendinek mondott sportágak is jelen lesznek.
Megkétszerezték a határvédelemben résztvevők számát

Megkétszerezték a határvédelemben résztvevők számát

A Hódmezővásárhelyi Helyőrség is az egyik laktanya, amely a határvédelemben kiemelt feladatokat lát el.
Báli szezon Vásárhelyen 2020-ban

Báli szezon Vásárhelyen 2020-ban

Öt iskola, valamint az Orvosbál, a Vadászbál, a Huszárbál és a Gazdasági Egyesület rendezvényei adják 2020-ban a megyei jogú város báli szezonját.
 

És ezt már olvasta?

Botrányos közjáték a díjátadón
Botrányos közjáték a díjátadón Bár volt néhány méltatlankodó befütyülés, de furcsa módon tapssal fejeződött be Élthes Eszter beszéde, amelyben bejelentette visszavonja a Bessenyei-díj névhasználati jogát a várostól.
 
Véget ért a Tornyai-emlékév
Véget ért a Tornyai-emlékév Kiállításokkal, kiadványokkal és konferenciával emlékezett a közgyűjtemény  a 151 éve született névadójára. Megnyílt a Vásárhelyi Festőszimpózium kiállítása.
 
Innovációk a fürdőszobában
Innovációk a fürdőszobában Idén is csupa újdonságokkal találkozhatott az érdeklődő a Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállításon, Budapesten.
 
A Németh László Városi Könyvtár rendezvényei
A Németh László Városi Könyvtár  rendezvényei

1989 óta ünnepeljük meg január 22-én a magyar kultú­ra napját, annak emlékére, hogy  Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le a Himnusz kéziratát.

 
Megdolgoztak a sikerért
Megdolgoztak a sikerért Rangadóhoz méltóan kezdődött a felnőttek összecsapása - elég régóta nem sikerült legyőzni az örök rivális Békést, ez is fűtötte a vásárhelyieket.
 
Vásárhelyi írónő új könyve
Vásárhelyi írónő új könyve Millennium évébe kalauzolja el az olvasót a vásárhelyi Borbás Edina legújabb regénye. Író-olvasó találkozó lesz  a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.
 
Szabadkai keramikusművész monográfiáját mutatták be az Alföldi Galériában
Szabadkai keramikusművész monográfiáját mutatták be az Alföldi Galériában Nemes Fekete Edit alkotásai összekötik a történelmi Délvidéket, a most Vajdaságként ismert territóriumot és a Dél-Alföldet, így Hódmezővásárhelyt is.