Kultúra, oktatásKiteljesedni a színpadon

2014. június 2., hétfő
 
Kiteljesedni a színpadon

Három éve működik a városban a hódmezővásárhelyi Stars of Hope Táncstúdió, ahol  a gyerekek klasszikus balettet és modern/kortárs táncot tanulhatnak. Június 14-én 18 órától a Táncstúdió balerinái a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ színpadán gálaesten mutatják be tudásukat.

 

 

 

 

„A kis pöttöm óvódásoktól kezdve, a kisiskolás korosztályon át, a középiskolásokig vannak növendékek, akik nagyon sokat dolgoztak, azért, hogy egy színvonalas előadást hozzanak létre.”- mondta Mérnyei Ilona a Táncstúdió vezetője a Vásárhelyi Híreknek.

 

A műsorról is kérdeztük. „Lesz kimondottan klasszikus balett klasszikus zenére, illetve  klasszikus balett, de modern zenével párosítva. Ezzel is több réteget szeretnénk megszólítani. Illetve az est folyamán hangsúlyt kap a kortárs tánc.”

 

Mérnyei Ilona szerint a növendékeknek nem csak technikailag nehéz a koreográfia, hanem itt már mentálisan is toppon kell lenniük. Ahogy fogalmazott: „Jól feladtam nekik a leckét, de valóban kitartóan és szorgalmasan dolgoztak és ez látszódni fog az előadáson is. És bár a próbák minden percét élvezik, az igazán kiteljesedni csak a színpadon tudnak.”

A június 14-i gálaesten vendég fellépők is színesítik a műsort, amelyre a belépő 200 Ft.

A Stars of Hope Táncstúdió az est teljes bevételét a Hód-Fitness Sportegyesületnek ajánlja fel, ezzel is segítve az izlandi Fitness Európa-bajnokságon való részvételüket. (Erről ITT írtunk!)

Mérnyei Ilona azt is elmondta, július 28. és augusztus 1. között tánctábor is lesz.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Összejött - Érkezik a vásárhelyi zenei élet új ékessége

Összejött - Érkezik a vásárhelyi zenei élet új ékessége

Jól jött a Szerencsejáték Zrt. 30 milliója. Már kiválasztották Hamburgban a csúcskategóriás zongorát is. Koncerten szeptember 28-án csendül fel először.
Pozitív hanghatások

Pozitív hanghatások

A Liszt-Faktor utolsó egy órájában egy-egy jól sikerült produkció alatt-után már a csápolás mellé egyre hangosabb lett a tetszésnyilvánítás. Képekkel!
ROADPOL ellenőrzés a megye útjain

ROADPOL ellenőrzés a megye útjain

Az akció során a közúti áru- és személyszállítást végző járművek közlekedésével leginkább érintett útvonalakra és időpontokra fókuszálnak.
Hódmezővásárhelyi szociális dolgozók kitüntetése

Hódmezővásárhelyi szociális dolgozók kitüntetése

November 8-án díszközgyűlésen adták át a Hódmezővásárhely Szociális Ügyének Szolgálatáért díjakat. Idén hárman kapták meg.
 

És ezt már olvasta?

Megújult a hódmezővásárhelyi Árpád fejedelem BENU Gyógyszertár
Megújult a hódmezővásárhelyi Árpád fejedelem BENU Gyógyszertár

Régi alapokon, a családi tradíciókat követve.

 
Ismét pályán a kosaras lányok
Ismét pályán a kosaras lányok Megkezdte szereplését a Kosársuli felnőtt női csapata is a 2023/24-es szezonban. Az ellenfél a regnáló bajnok Nagykőrösi Sólymok csapata volt.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban 2023. 46. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben
Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben Nincs jelentősebb változás a 2024-es esztendőben a munkaszüneti napok terén. Ám, mivel egyetlen ünnepnapunk sem esik hétvégére, így 7 hosszú hétvégére készülhetünk.
 
Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni
Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni Beköszöntött az ősz, a tél és ezzel együtt a légúti vírusfertőzések és bakteriális társfertőzések időszaka, így nem árt az óvatosság.
 
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki A Nagykőrös csapatát fogadta november 24-én este az NB I/B Zöld csoportjának 10. fordulójában a Vásárhelyi Kosársuli.
 
Létszámleépítés valódi számokkal
Létszámleépítés valódi számokkal Hiteltelennek tartja a Villeroy & Boch közleménye az egyik helyi sajtóban és a facebookon is felbukkant információkat. Ezzel le kívánják zárni a találgatásokat.