SportKét verseny nyolc érem

2015. március 25., szerda
 
Két verseny nyolc érem

Az elmúlt hétvégén rendezték meg az I. Szeged Kupát, ahol a vásárhelyi vívók kitettek magukért, és hét éremmel lettek gazdagabbak.

 

 

 

 

Szombaton a bambi és felnőtt korosztály lépett pástra. A legfiatalabb versenyzők között 3-3 vásárhelyi lány és fiú indult. Az eredmények alapján a fiúknál a tisztes helytállásról beszélhetünk, míg a lányokat csak egy hajszál választotta el a nyolcas döntőbe jutástól.

 

A délután és az este a felnőttek versenyében a Csomorkány SE tőrözői közül a nőknél 3, a férfiaknál pedig 5 vásárhelyi vívó is elindult úgy, hogy közülük ténylegesen csak két versenyző felnőtt korú, a többiek mind a fiatalabb korosztály képviselői. A változatos eredményeket hozó két csoportkör után alakult ki az egyenes kieséses tábla, ahol izgalmas asszókat láthattak a jelenlévők. A nőknél a hosszú kihagyás után ismét induló Bereczki Réka meg sem állt a döntőig, ahol végül vereséget szenvedett, de ezüstérme így is nagyon szépen csillog. Az elődöntő másik ágán is Kádár Kittiért izgulhattunk, s hogy végül nem lett Csomorkányos házi döntő, azt a végső győztes akadályozta meg, így a vásárhelyi lány nyakába a bronzérem került. A harmadik lány Horváth Noémi pedig a nyolcadik helyen végzett.

 

A férfiaknál a nyolcas döntőbe szintén hárman jutottak. A felnőtt korosztályú Sápi Ferenc végig veretlenül jutott a döntőig. Tóth Martin Szilárd számára a negyeddöntő jelentette a végállomást, míg Makó András végtelenül kiélezett, izgalmas asszóban verte gyulai ellenfelét, így az elődöntőbe jutott, ahol a ranglistavezető, budakalászi Sághy Ervin várt rá. A fiatal vásárhelyi versenyzőnek a tapasztalt ellenfele azonban megálljt parancsolt, de a megszerzett harmadik hely nagyon szép eredmény. A döntőben azonban Sápi Ferenc révén érdekeltek voltak a vásárhelyiek, ami végül ezüstérmet hozott Sápinak.

 

Március 14-én rendezték Balatonalmádiban a vívó Diákolimpia versenyeit. A Csomorkány SE négy versenyzője is érintett volt, bár a verseny során nem egyesületi, hanem iskolájuk képviseletében indultak. Hárman az V. korcsoportos tőrözők mezőnyében léptek pástra, míg egy fiú a II. korcsoportú kardozók között indult. A legjobb eredményt Tóth Gergely, a Gregus Máté Mezőgazdasági Szakiskola tanulója érte el, bronzérmet szerzett.

 

Eredmények:

SZEGED KUPA

Bambi korosztály

Női tőr

  9. Izsó Luca

10. Víg Henrietta

11. Wolf Eszter

 

Férfi tőr

35. Varga Balázs

38. Nagy Szabolcs

39.Szántó Milán

 

Serdülő korosztály

Női tőr

18. Varga-Tóth Blanka

 

Férfi tőr

  6. Miskolczi Tamás

14. Kotormán Viktor

17. Szögi Richárd

21. Hornyák Alex

 

Felnőtt korosztály

Női tőr

 2. Bereczki Réka

 3. Kádár Kitti

 8. Horváth Noémi

 

Férfi tőr

  2. Sápi Ferenc

  3. Makó András

  5. Tóth Martin Szilárd

  9. Tóth Gergely

12. Ménesi Zsolt

 

 

DIÁKOLIMPIA

 

II. korcsoport – kard

 

11. Nagy Sztancsik Ádám – Kertváros Katolikus Általános Iskola

 

V. korcsoport – tőr

 

  3. Tóth Gergely – Gregus Máté Mezőgazdasági Szakiskola

12. Miskolczi Tamás – Németh László Gimnázium és Általános Iskola

13. Kotormán Viktor – Németh László Gimnázium és Általános Iskola

 

Olvassa el ezt is!

Megküzdöttek a győzelemért

Megküzdöttek a győzelemért

Az imponáló mérleggel rendelkező, komplett NBI-es junior sorral játszó csabaiak ellen a vásárhelyi lányok bátran felvették a küzdelmet.
Megoldódott a kopáncsi legenda

Megoldódott a kopáncsi legenda

Hódmezővásárhely határában a földből eddig is sok érdekes lelet került elő. Most egy elveszetnek hitt leletanyag rejtélye oldódott meg.
Vásárhelyen volt az országban egyedülálló százméteres medence

Vásárhelyen volt az országban egyedülálló százméteres medence

A vásárhelyi fürdőélet 134 éves hagyományra tekint vissza, hiszen a város központjában 1886 óta üzemel fürdő. Kezdetben kb. 3250 köbméter vizet kellett betölteni.
Még egy hétig pótfelvételi államilag finanszírozott szakokra is

Még egy hétig pótfelvételi államilag finanszírozott szakokra is

Jó esélyük van beiratkozni valamelyik egyetemre azoknak is, akik tavasszal nem jelentkeztek a felsőoktatásba, de azóta meggondolták magukat.
 

És ezt már olvasta?

Mozgás éjszakája idén is
Mozgás éjszakája idén is Hatodik alkalommal rendezik meg a Mozgás Éjszakáját Hódmezővásárhelyen és Makón, valamint a Hódmezővásárhelyi és Makói járás településein.
 
Hullámverés
Hullámverés Még mindig nem látszik, hogy nyugvópontra kerülne a Hód Úszó SE és a NICS-HSÚVC egybeolvadása, azzal együtt, hogy ennek határideje augusztus 17-e.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 31. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 31. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Az ország Imruskája 85 éves lenne
Az ország Imruskája 85 éves lenne A Hódmezővásárhelyen született Antal Imre július 31-én lett volna 85 éves. A város nem feledkezett meg neves szülöttéről.
 
Vásárhelyi mestereket, vállalkozókat díjaztak
Vásárhelyi mestereket, vállalkozókat díjaztak Július 31-én tartotta küldöttgyűlését a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Szegeden, a kamarai székházban.
 
Tűzgyújtási tilalom 3 megyében
Tűzgyújtási tilalom 3 megyében Augusztus elsejétől érvényes Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Jász-Nagykun-Szolnok megyére. Az erdőtüzek 99 százalékát emberi mulasztás okozza.
 
Halálos baleset Vásárhelynél a 47-esen
Halálos baleset Vásárhelynél a 47-esen 50 év körüli férfi vezette azt a személyautót, amely kisodródott, majd felborult Vásárhely határában a motocross pályához vezető bekötőút közelében.