SportKét verseny nyolc érem

2015. március 25., szerda
 
Két verseny nyolc érem

Az elmúlt hétvégén rendezték meg az I. Szeged Kupát, ahol a vásárhelyi vívók kitettek magukért, és hét éremmel lettek gazdagabbak.

 

 

 

 

Szombaton a bambi és felnőtt korosztály lépett pástra. A legfiatalabb versenyzők között 3-3 vásárhelyi lány és fiú indult. Az eredmények alapján a fiúknál a tisztes helytállásról beszélhetünk, míg a lányokat csak egy hajszál választotta el a nyolcas döntőbe jutástól.

 

A délután és az este a felnőttek versenyében a Csomorkány SE tőrözői közül a nőknél 3, a férfiaknál pedig 5 vásárhelyi vívó is elindult úgy, hogy közülük ténylegesen csak két versenyző felnőtt korú, a többiek mind a fiatalabb korosztály képviselői. A változatos eredményeket hozó két csoportkör után alakult ki az egyenes kieséses tábla, ahol izgalmas asszókat láthattak a jelenlévők. A nőknél a hosszú kihagyás után ismét induló Bereczki Réka meg sem állt a döntőig, ahol végül vereséget szenvedett, de ezüstérme így is nagyon szépen csillog. Az elődöntő másik ágán is Kádár Kittiért izgulhattunk, s hogy végül nem lett Csomorkányos házi döntő, azt a végső győztes akadályozta meg, így a vásárhelyi lány nyakába a bronzérem került. A harmadik lány Horváth Noémi pedig a nyolcadik helyen végzett.

 

A férfiaknál a nyolcas döntőbe szintén hárman jutottak. A felnőtt korosztályú Sápi Ferenc végig veretlenül jutott a döntőig. Tóth Martin Szilárd számára a negyeddöntő jelentette a végállomást, míg Makó András végtelenül kiélezett, izgalmas asszóban verte gyulai ellenfelét, így az elődöntőbe jutott, ahol a ranglistavezető, budakalászi Sághy Ervin várt rá. A fiatal vásárhelyi versenyzőnek a tapasztalt ellenfele azonban megálljt parancsolt, de a megszerzett harmadik hely nagyon szép eredmény. A döntőben azonban Sápi Ferenc révén érdekeltek voltak a vásárhelyiek, ami végül ezüstérmet hozott Sápinak.

 

Március 14-én rendezték Balatonalmádiban a vívó Diákolimpia versenyeit. A Csomorkány SE négy versenyzője is érintett volt, bár a verseny során nem egyesületi, hanem iskolájuk képviseletében indultak. Hárman az V. korcsoportos tőrözők mezőnyében léptek pástra, míg egy fiú a II. korcsoportú kardozók között indult. A legjobb eredményt Tóth Gergely, a Gregus Máté Mezőgazdasági Szakiskola tanulója érte el, bronzérmet szerzett.

 

Eredmények:

SZEGED KUPA

Bambi korosztály

Női tőr

  9. Izsó Luca

10. Víg Henrietta

11. Wolf Eszter

 

Férfi tőr

35. Varga Balázs

38. Nagy Szabolcs

39.Szántó Milán

 

Serdülő korosztály

Női tőr

18. Varga-Tóth Blanka

 

Férfi tőr

  6. Miskolczi Tamás

14. Kotormán Viktor

17. Szögi Richárd

21. Hornyák Alex

 

Felnőtt korosztály

Női tőr

 2. Bereczki Réka

 3. Kádár Kitti

 8. Horváth Noémi

 

Férfi tőr

  2. Sápi Ferenc

  3. Makó András

  5. Tóth Martin Szilárd

  9. Tóth Gergely

12. Ménesi Zsolt

 

 

DIÁKOLIMPIA

 

II. korcsoport – kard

 

11. Nagy Sztancsik Ádám – Kertváros Katolikus Általános Iskola

 

V. korcsoport – tőr

 

  3. Tóth Gergely – Gregus Máté Mezőgazdasági Szakiskola

12. Miskolczi Tamás – Németh László Gimnázium és Általános Iskola

13. Kotormán Viktor – Németh László Gimnázium és Általános Iskola

 

Olvassa el ezt is!

Megküzdöttek a győzelemért

Megküzdöttek a győzelemért

Az imponáló mérleggel rendelkező, komplett NBI-es junior sorral játszó csabaiak ellen a vásárhelyi lányok bátran felvették a küzdelmet.
Megoldódott a kopáncsi legenda

Megoldódott a kopáncsi legenda

Hódmezővásárhely határában a földből eddig is sok érdekes lelet került elő. Most egy elveszetnek hitt leletanyag rejtélye oldódott meg.
Oroszlán élt Vásárhely környékén

Oroszlán élt Vásárhely környékén

Egy különleges, mondhatni szenzációs bizonyíték került elő éppen két éve. Veszély leselkedhetett a mai Vásárhely területén és környékén élőkre.
Ennivaló receptjeink - Angélától - Káposztás pogácsa

Ennivaló receptjeink - Angélától - Káposztás pogácsa

Baracskay Angéla a Vásárhelyi Hírek háziasszonya: A recept a spájzom alapján jött létre és eszméletlenül finom, kellemes - ropogós és lágy - állagot eredményezett.
 

És ezt már olvasta?

Ilyenek a legboldogabb emberek
Ilyenek a legboldogabb emberek Kiderült, hogy a mentális jóléttel és boldogsággal kapcsolatos sok-sok kutatásban 10 tulajdonság mindig visszaköszön. Íme a lista!
 
Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok
Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok Itt az ideje a farsangi fánksütésnek. Ha nincs idő a kelesztéshez, jól jöhet ez a két villámgyors recept. Az egyszerű sok esetben nagyszerű!
 
A helyszín már megvan de lesz-e pénz a megépítésére?
A helyszín már megvan de lesz-e pénz a megépítésére? A rendkívüli közgyűlésen döntés született az új könyvtár helyszínéről. A kormány irányába történő kommunikációs technikán lehetne javítani.
 
Aki hozzájárult a vásárhelyi azonosságtudat erősítéséhez
Aki hozzájárult a vásárhelyi azonosságtudat erősítéséhez A magyar kultúra napján Múzeumőr címmel nyílt meg a Tornyai János Múzeumban a közgyűjtemény első vezetőjének emléket állító kiállítás. Képekkel.
 
Bíróság előtt a vásárhelyi kettős gyilkosság elkövetői
Bíróság előtt a vásárhelyi kettős gyilkosság elkövetői Hódmezővásárhely lakóit 2018-ban mélyen megrázta az idős szülőket meggyilkoló nő és élettárásának brutalitása és kegyetlensége. Videó a helyszínről és az elfogásról.
 
Kitüntették Dömötör Mihály fotóművészt
Kitüntették Dömötör Mihály fotóművészt Szeged Város Önkormányzatának vezetése a Magyar Kultúra Napja alkalmából kiemelkedő fotóművészeti tevékenységét kitüntetéssel ismerte el.
 
Nem hagyhatjuk veszni Hegyi Endre óriási gyűjteményét
Nem hagyhatjuk veszni Hegyi Endre óriási gyűjteményét Az értékén túl, az óriási eszmei értéke abban van, hogy a régi fotókon keresztül látjuk, megismerjük eleink életét, gyökereinket, erősítve ezzel identitásunkat. Interjú.