KözéletKét keréken 27 kilométeren

2011. szeptember 4., vasárnap
 

220 versenyző, 440 kerék, 27 és 10 kilométer, 52 perc, végül pedig 15 kg marhahúsból pörkölt ebédre. Így jellemezhetnénk számokban az I. Bodnár Bertalan Kerékpáros Teljesítménytúrát. A Mártélyi Holtág vadregényes tájain gyerekek és felnőttek egyaránt nyeregbe pattantak, hogy teljesítsék a közel harminc kilométeres túratávot.

 

 

Nézze meg videó beszámolónkat ITT!

 

 

Reggel kilenc órakor már egyre többen szállingóztak a kerékpárosok a nevezési lapokért az asztalokhoz. Ez nem is csoda, hiszen Békéscsabáról, Szentesről, Csongrádról és Szegedről is megérkeztek a résztvevők az I. Bodnár Bertalan Kerékpáros Teljesítménytúrára. Egyszóval a szervezőknek sikerült az egész dél-alföldi régiót nyeregbe ültetni.

Kruzslic Imre maga is meglepődött, amikor még a tíz órás rajt pillanatában is érkeztek nevezések a túrára, hiszen több mint kétszázan gurultak végig a távon. „A túra útvonalát és távolságát úgy jelöltük ki, hogy mindenkinek teljesíthető legyen, de természetesen gondoltunk azokra is, akiknek sok lehet a 27 km, így egy kisebb szakaszt is felállítottunk. Egyébként, teljesen meglepődtünk, hogy ilyen sokan eljöttek, és már gondolkozunk a következő túra megszervezésében is. „ – avatott be a részletekbe a főszervező.

„A teljesítménytúra nagyon technikás terep volt, voltak emelkedő és lejtős szakaszok, sőt a 15 centiméteres homokban még le is kellett szállnom. Bár mivel szeretek futni, nem okozott a gyaloglás problémát. Maga a túra nagyon tetszett, most hogy végeztem nyeregbe pattanok, és még hazatekerek Szegedre, ahonnan reggel is indultam.”- számolt be élményeiről Kovács Tamás, aki harmadikként teljesítette a 27 kilométeres távot.

A résztvevők mindegyike, igaz fáradtan és kitikkadva szállt le a kerékpárról, de sokan újra belefognának a túrába, sőt volt olyan, aki egy körrel be sem érte, így levezetésképp még végigtekert egy újabb 10 kilométeres etapot. A kerekesek között profik is megbújtak, triatlonos csapat is teljesítette a túrát, sőt, a tekerés után, ők még két lábon, futva is tettek egy kört.

A célban mindenkit frissítő és egy emléklap várt. A résztvevőket ebédre is vendégül látták a szervezők. Az étek marhapörkölt volt, 15 kg húsból, két kiló hagymával és sok-sok paprikával. A nap ezzel még nem ért véget, hiszen a rendőrség jóvoltából kerékpáros akadálypályán tesztelhették a bátrabbak az egyensúlyérzéküket, de a részeg szemüvegben is lehetett bójákat kerülgetni.

 
 
Saja Boglárka
 

Olvassa el ezt is!

Egyre sűrűbben csilingelnek

Egyre sűrűbben csilingelnek

A legújabb hírek szerint, már 10 ezer kilométeren túl vannak a szerelvények. A típusengedély megszerzéséhez ötvenezer kilométert kell megtenniük.
Díjazták a vásárhelyi jegyző munkáját

Díjazták a vásárhelyi jegyző munkáját

Idén is átadták az Év polgármestere, alpolgármestere és jegyzője díjakat. Ismét van vásárhelyi díjazott.  A díjat maguk a polgárok szavazzák meg.
Jelentős fejlesztések a Mezőgazdasági Karon

Jelentős fejlesztések a Mezőgazdasági Karon

A napokban 3 és félmilliárdos beruházással új Takarmányvizsgálót, Informatikai Laboratóriumot és előadótermet avathattak fel az SZTE Mezőgazdasági Karán.
A közönség száma megközelítette a 2019-es látogatószámot

A közönség száma megközelítette a 2019-es látogatószámot

Újra a rég megszokott fesztiválhangulat terítette be az Újszegedi Partfürdőt a legnagyobb nyárzáró fesztiválon. Véget ért a SZIN
 

És ezt már olvasta?

Vereséggel végződött az idénynyitó mérkőzés
Vereséggel végződött az idénynyitó mérkőzés A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli felnőtt- és U20-as csapata is a SMAFC vendégeként kezdte a 2021-22-es idényt.
 
Tárkány Szűcs Ernőre emlékező programsorozat
Tárkány Szűcs Ernőre emlékező programsorozat Kétnapos rendezvénnyel emlékezik Hódmezővásárhely városa, valamint a Tárkány Szücs Ernő Kutatócsoport névadójának születési centenáriumán. Részletes program a cikkben.
 
A rendes lányok miért nem lesznek gazdagok?
A rendes lányok miért nem lesznek gazdagok? Mennyi időt és pénzt fordítasz önmagadra? Igen elterjedt tévhit, amit sajnos a reklámok is sugallnak, hogy a megérdemlem érzését tárgyak vásárlásával lehet kiváltani.
 
Mi motivál engem? A 7 legfontosabb szempont a munkában
Mi motivál engem? A 7 legfontosabb szempont a munkában A félelem és a bizonytalanság érzése az egyik legveszélyesebb a motivációt tekintve. Van ellene néhány jónak tűnő ötletünk!
 
Elindult a kosárlabda bajnoki szezon
Elindult a kosárlabda bajnoki szezon Hivatalossá váltak a meccsek időpontjai: elindult a bajnokság a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli felnőttcsapatának. A bajnoki idény teljes menetrendje a cikkben.
 
Sokat hiányozhatott a rajzóráról
Sokat hiányozhatott a rajzóráról A vásárhelyi kiállításról ellopott egy szobrot, de a tolvajt a bronz kézzel fogható értéke jobban érdekelte, mint a művészeti értéke. Elkészült a vádirat.
 
Megnyílt a 28. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok
Megnyílt a 28. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok Annyi változás történt az elmúlt tíz évben a mezőgazdaságban és az állattenyésztésben, amennyi a megelőző száz évben összesen - hangzott el a megnyitón.