Kék hírekKerékpárt lopott, majd iskolába ment

2011. március 9., szerda
 
Kerékpárt lopott, majd iskolába ment

Iskola után ezer forintért eladta a kétszázezer forintot érő kerékpárok vázát.

 

 

Egy testvérpár lopott el két kerékpárt Csongrád Bökény városrészében március 7-én hajnalban. A fiatalabbik testvér a bűncselekmény után iskolába ment, bátyja pedig szétszerelte a zsákmányt.

A testvérpár hétfőn hajnalban egyik ismerősük kerékpártárolóját törte fel, mivel tudta, hogy ott két értékes, több mint kétszázezer forintos biciklit találnak. A fiatalok hazatekertek a zsákmánnyal, majd a fiatalabbik testvér iskolába ment. Közben bátyja szakszerűen szétszerelte a kétkerekűket, majd az alumínium vázakat feldarabolta. Amikor öccse megérkezett az iskolából, elküldte, hogy a vázat tegye pénzzé.

A 18 éves csongrádi fiatal teljesítette is a feladatot, ezer forintért eladta a kétszázezer forintot érő kerékpárok vázát.

A csongrádi nyomozók a feljelentést követően végzett adatgyűjtés eredményeként jutottak el a bűncselekmény elkövetőihez, akiknél házkutatást tartottak, melynek során a kerékpárokból megmaradt alkatrészeket le is foglalták.

A testvérpár beismerő vallomást tett. Ellenük lopás bűntette miatt indult büntetőeljárás, várhatóan gyorsított eljárásban bíróság elé állnak.

 

 

Forrás: CSMRFK

 

Olvassa el ezt is!

Tudta, hogy a Csendes éj a kulturális világörökség része?

Tudta, hogy a Csendes éj a kulturális világörökség része?

Az ünnepek alatt minden évben felcsendülnek a Csendes Éj és az Ave Maria dallamai. Keletkezésük története azonban kevesek számára ismert.
Az amerikai nagykövet helyettese Vásárhelyen

Az amerikai nagykövet helyettese Vásárhelyen

A Vásárhelyi Híreket arról tájékoztatta az Egyesült Államok Nagykövetségének sajtóosztálya, hogy Vásárhelyre látogat Marc Dillard, aki Márki-Zay Péter polgármesterrel találkozik.

Új igazgató a Nyugdíjas Lakópark élén

Új igazgató a Nyugdíjas Lakópark élén

Sok volt a feszültség az elmúlt években a lakóparkban, ezért is elengedhetetlen, hogy az itt élő emberek minden tekintetben közeledni kezdjenek egymáshoz.
Erdő Péter bíboros karácsonyi gondolatai

Erdő Péter bíboros karácsonyi gondolatai

A plébániai közösségek megújulásáról, az egyházi szociális intézmények bürokratikus terheiről, az idősek és a romák helyzetéről is beszélt Erdő Péter bíboros.
 

És ezt már olvasta?

Nem hagyhatjuk veszni Hegyi Endre óriási gyűjteményét
Nem hagyhatjuk veszni Hegyi Endre óriási gyűjteményét Az értékén túl, az óriási eszmei értéke abban van, hogy a régi fotókon keresztül látjuk, megismerjük eleink életét, gyökereinket, erősítve ezzel identitásunkat. Interjú.
 
Kiállítással emlékezik Kiss Lajosra a Tornyai-múzeum
Kiállítással emlékezik Kiss Lajosra a Tornyai-múzeum A Kiss Lajos néprajzkutató munkásságát bemutató tárlatot a megnyitó előtti napon sajtóbejáráson ismerhették meg a médiumok munkatársai. Képekkel.
 
Az ezerarcú Mártély
Az ezerarcú Mártély Varga András téli mártélyi fotóit nézegetve, felsejlik a fotós jövőbeni újabb kiállítása, amelynek „anyagából” most a Vásárhelyi Hírek olvasói be/rápillantást nyerhetnek.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 3. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 3. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Botrányos közjáték a díjátadón
Botrányos közjáték a díjátadón Bár volt néhány méltatlankodó befütyülés, de furcsa módon tapssal fejeződött be Élthes Eszter beszéde, amelyben bejelentette visszavonja a Bessenyei-díj névhasználati jogát a várostól.
 
Véget ért a Tornyai-emlékév
Véget ért a Tornyai-emlékév Kiállításokkal, kiadványokkal és konferenciával emlékezett a közgyűjtemény  a 151 éve született névadójára. Megnyílt a Vásárhelyi Festőszimpózium kiállítása.
 
Innovációk a fürdőszobában
Innovációk a fürdőszobában Idén is csupa újdonságokkal találkozhatott az érdeklődő a Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállításon, Budapesten.