Sportolóink legszebbjeiKerecsen Kincső úszó

2013. december 7., szombat
 
Kerecsen Kincső úszó

A Hód Úszó SE sportolója, úszó, uszonyos- és búvárúszó

Szeret nevetni, bevallottan egy picit romantikus alkat, na de mi más lehetne, akinek egyik kedvenc filmje, Miley Cyrus-szal a Lol. De mellette kedveli a mesefilmeket is.

Apropó film: arcra Sarah Jessica Parker volt ilyen tinédzser korában.

 

 

 

15 éves. Hódmezővásárhelyen lakik. A HISZK Eötvös iskola sportosztályának 10-es tanulója.

 

„Kicsit jobban bele kellene húznom a tanulásba. Még van két évem az érettségiig, addig az angol középfokút is le szeretném tenni.”

 

Közben persze az úszás, 5 éves kora óta. Tavaly pedig már az uszonyos- és búvárúszás is.

 

„Már akkor nagyon megtetszett, amikor tavaly nyáron Hódmezővásárhelyen volt az Uszonyos, és Búvárúszó Világbajnokság. Azóta búvárúszásban is indulok a versenyeken.”

 

Különleges nevét eddig legalább százötvenszer mondták be az uszodák hangosbemondói, amikor a díjátadásra hívták a győzteseket.

 

„Nagyon sok jó úszás eredményem van, viszont még nem olyan sok búvárúszó versenyen indultam, de egész jól megy, országos diákolimpián voltam már első és második helyezett. Talán erre vagyok a legbüszkébb.”

 

„Amikor elrajtolok nem gondolok semmire, csak a versenyre. Az edzés az más. Olyankor úszás közben verset memorizálok magamban, vagy a víz alatt magamban énekelek, dúdolgatok.”

 

Miért? A delfinek is beszélnek a víz alatt! A búvárúszó mono uszonya is olyan mint a ceteké.

 

„Pont az uszony miatt nagyon gyors sport és izgalmas, nagyon szeretem a búvárúszást, ebben szeretnék jó eredményeket elérni.”

 

Hétfőtől szombatig, a hét öt napján tíz edzés, van olyan nap amikor kétszer is. Van vagy 24 óra összesen. A hétvégeken meg általában a versenyek vannak. 

 

„Hát sok szabadidőm igazán nincsen! Ha pedig véletlenül akad, akkor olvasok vagy a testvéreimmel vagy barátaimmal vagyok.”

 

Igazi jó testvér, a legjobb barátnő a szintén úszó, Gerle nevű húga, aki két évvel fiatalabb nála, és van egy 4 éves öcsikéje is.

 

„Ha van idő, bizony még most is kéznél van a Lego és jókat játszunk, szeretek például házakat tervezni és megépíteni”

 

Közben persze vannak egyáltalán nem játékos tervei is!

 

„Érettségi után nagyon szeretnék Ausztriába vagy Amerikába egyetemre menni, de úgy hogy a búvárúszás is megmaradjon.”

 

Álmait minden bizonnyal meg fogja valósítani, látva hogy milyen kitartással és akarattal vetette bele magát a búvárúszásba.

 

„Van egy spanyol barátom, akit a Világbajnokságon ismertem meg. Ő mondta nekem, No pain, no gain! ’Fájdalom nélkül nincs eredmény’ Sokszor eszembe jut, és sokszor segít is.”

 

Olvassa el ezt is!

Jászai Mari díjat kapott Pikali Gerda

Jászai Mari díjat kapott Pikali Gerda

Pályfutására meghatározó hatással volt Hódmezővásárhely, a Bethlen Gábor Gimnázium, a drámaszakkör és három nagyszerű vásárhelyi pedagógus.
Javult Vásárhely és térségének belvízi biztonsága

Javult Vásárhely és térségének belvízi biztonsága

A hódmezővásárhelyi laktanya és a Békéscsaba-Szeged vasútvonal szomszédságában tízhektáros területen 6 milliárd forintos projekt készült el.
Gyermekek védelme az online térben

Gyermekek védelme az online térben

A gyerekek egyre több időt töltenek a számítógépek előtt, és nagyon keveset tudunk arról, mit csinálnak ezalatt. A híreket olvasva, néha tragédia történhet ha nem figyel a szülő.
Két pontos vereség

Két pontos vereség

A KTE-Duna Aszfalt U23 ellen lépett pályára március 11-én este a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli az NB I/B Zöld csoportjában.