Sportolóink legszebbjeiKerecsen Kincső úszó

2013. december 7., szombat
 
Kerecsen Kincső úszó

A Hód Úszó SE sportolója, úszó, uszonyos- és búvárúszó

Szeret nevetni, bevallottan egy picit romantikus alkat, na de mi más lehetne, akinek egyik kedvenc filmje, Miley Cyrus-szal a Lol. De mellette kedveli a mesefilmeket is.

Apropó film: arcra Sarah Jessica Parker volt ilyen tinédzser korában.

 

 

 

15 éves. Hódmezővásárhelyen lakik. A HISZK Eötvös iskola sportosztályának 10-es tanulója.

 

„Kicsit jobban bele kellene húznom a tanulásba. Még van két évem az érettségiig, addig az angol középfokút is le szeretném tenni.”

 

Közben persze az úszás, 5 éves kora óta. Tavaly pedig már az uszonyos- és búvárúszás is.

 

„Már akkor nagyon megtetszett, amikor tavaly nyáron Hódmezővásárhelyen volt az Uszonyos, és Búvárúszó Világbajnokság. Azóta búvárúszásban is indulok a versenyeken.”

 

Különleges nevét eddig legalább százötvenszer mondták be az uszodák hangosbemondói, amikor a díjátadásra hívták a győzteseket.

 

„Nagyon sok jó úszás eredményem van, viszont még nem olyan sok búvárúszó versenyen indultam, de egész jól megy, országos diákolimpián voltam már első és második helyezett. Talán erre vagyok a legbüszkébb.”

 

„Amikor elrajtolok nem gondolok semmire, csak a versenyre. Az edzés az más. Olyankor úszás közben verset memorizálok magamban, vagy a víz alatt magamban énekelek, dúdolgatok.”

 

Miért? A delfinek is beszélnek a víz alatt! A búvárúszó mono uszonya is olyan mint a ceteké.

 

„Pont az uszony miatt nagyon gyors sport és izgalmas, nagyon szeretem a búvárúszást, ebben szeretnék jó eredményeket elérni.”

 

Hétfőtől szombatig, a hét öt napján tíz edzés, van olyan nap amikor kétszer is. Van vagy 24 óra összesen. A hétvégeken meg általában a versenyek vannak. 

 

„Hát sok szabadidőm igazán nincsen! Ha pedig véletlenül akad, akkor olvasok vagy a testvéreimmel vagy barátaimmal vagyok.”

 

Igazi jó testvér, a legjobb barátnő a szintén úszó, Gerle nevű húga, aki két évvel fiatalabb nála, és van egy 4 éves öcsikéje is.

 

„Ha van idő, bizony még most is kéznél van a Lego és jókat játszunk, szeretek például házakat tervezni és megépíteni”

 

Közben persze vannak egyáltalán nem játékos tervei is!

 

„Érettségi után nagyon szeretnék Ausztriába vagy Amerikába egyetemre menni, de úgy hogy a búvárúszás is megmaradjon.”

 

Álmait minden bizonnyal meg fogja valósítani, látva hogy milyen kitartással és akarattal vetette bele magát a búvárúszásba.

 

„Van egy spanyol barátom, akit a Világbajnokságon ismertem meg. Ő mondta nekem, No pain, no gain! ’Fájdalom nélkül nincs eredmény’ Sokszor eszembe jut, és sokszor segít is.”

 

Olvassa el ezt is!

Kampánystart

Kampánystart

Bejelentette indulását a Helyi önkormányzati választásokon Kovács Pál. Programját 73 pontban foglalja össze.
12 mérkőzés 12 győzelem

12 mérkőzés 12 győzelem

Az Atomerőmű SE U23 elleni hazai bajnokival zárta az NB I/B Zöld csoportjának alapszakaszát a Vásárhelyi Kosársuli március 31-én este.
A húsvéti nagyhét közepén járunk

A húsvéti nagyhét közepén járunk

400-ban ünnepi menetben vonultak a hívek pálmaágakat lengetve az Olajfák hegyéről Jeruzsálembe. Március 24-én, a Virágvasárnappal kezdődött a nagyhét.
A húsvéti sonka titkai: így válassz, így vásárolj

A húsvéti sonka titkai: így válassz, így vásárolj

Itt a húsvét, és itt a sonkaszezon is. Most megmutatjuk a legfontosabb vásárlási tudnivalókat. Öt perces olvasást megér, hogy nyugodt, "jóízű" legyen a Húsvét!