SportJobb volt a Nyíregyháza

2018. március 23., péntek
 
Jobb volt a Nyíregyháza

Másfél negyeden keresztül tartotta magát a Nyíregyháza Blue Sharks csarnokában a Vásárhelyi Kosársuli. A kék-sárgák nem tudtak mit kezdeni a dobogóért küzdő hazaiakkal.

 

 

 

 

 

 

 

Az Utasi Gábor távozását követően Czuprák László által irányított vásárhelyieknél csak Szabó Péter tudta felvenni pontszerzésben a versenyt a riválisokkal.

Jól kezdte a találkozót a Kosársuli, Miletic kettese után már 0-4 állt az eredményjelzőn. A 6. percig nem változott sok minden, a vendégeknél volt soványka előny. Czuráék a negyed végére tudták összekapni magukat, sőt a kisszünetre egyenlítettek, 18-18.

 

A második játékrész feléig fej-fej mellett haladtak az alakulatok. Ekkor megrázta magát a Czura, Sitku, Oláh és Fazekas alkotta kvartett, amelynek ekkor 9 pontos nyírségi vezetés lett a vége. Stojanovicék nem álltak meg ennyinél, és végül 11 egységgel rázták le a hiába küzdő Vas Péteréket a félidőre.

 

A fordulás után is harapósak maradtak a kék cápák, 46-32-re húztak el. A Nyíregyházánál Sitku, Stojanovic és Bus vitte a prímet, míg riválisaiknál Szabó volt a legeredményesebb. A hódmezővásárhelyi irányítónak viszont nem igen akadtak társai, így a Blue Sharks magabiztosan távolsában maradt. Kapaszkodót keresett a Csongrád megyei csapat, Szabó mellett Bálintnak sikerült fogást találni ellenfelükön, de csak átmenetileg, Fazekas triplája után 16 pontos vezetéssel várta az utolsó 10 percet az otthon játszó gárda.

 

Busék nem akarták a véletlenre bízni a dolgot, ezért a zárónegyed elején rákapcsoltak, és pár perc kosarazás után már 24-re duzzasztották a differenciát. Az utolsó dudaszóig már csak az volt a kérdés, hogy mekkora arányban győznek a nyíregyháziak. A Hódmezővásárhely a végéig még tudott kozmetikázni a hátrányán, de ez csak arra volt elég, hogy 20-ra jöjjenek fel, a végeredmény 82-62lett.

 

Nyíregyháza Blue Sharks - Vásárhelyi Kosársuli 82-62 (18-18, 22-11, 22-17, 20-16)

 

NBI B csoport, alapszakasz, vezette: Balogh Gyula, Józsa A. Junior, Nepp László.
Nyíregyháza, Continental Arena, 100 néző.

 

Nyíregyháza: Fazekas 12/6, Mokánszki -, Bus 10, Nagy 7, Stojanovic 20/9.
Csere: Sitku 13/3, Czinger 6, Czura 8, Oláh 3/3, Vida -, Szondi -, Demeter 3/3.
Edző: Siska János

 

Kosársuli: SZABÓ 24/6, Bálint 4, Béres 3/3, Vas 11, Miletic 8.
Csere: Molnár 4, Pavlovic 2, Horvát 2, Varga 4.
Edző: Czuprák László

Czuprák László: ”Az első 10 perc jó játéka után nagyon leromlott a dobószázalékunk. Sajnos ilyen teljesítménnyel nem lehet mérkőzést nyerni.”

 
 
Forrás: Kosársuli
 

Olvassa el ezt is!

Elkelne a segítség

Elkelne a segítség

A leendő állatvédelmi- és szabadidős központ felépítéséhez és megnyitásához szervez kitelepülést a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete.
Interkulturális fesztivál a testvérvárosi kapcsolat jegyében

Interkulturális fesztivál a testvérvárosi kapcsolat jegyében

Hatodik alkalommal rendezte meg a Németh László Gimnázium, Általános Iskola és az aradi Aurel Vlaicu Általános Iskola és Gimnázium a fesztivált.
A nemzetközi nőnap - Honnan is ered?

A nemzetközi nőnap - Honnan is ered?

Először február utolsó vasárnapján, majd március 19-én, de igazából csak száz éve, 1911-ben ünnepelték meg először a nemzetközi nőnapot.

Ismét jegyzőt keres Hódmezővásárhely

Ismét jegyzőt keres Hódmezővásárhely

Karsai Éva a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatal szerdai összapparátusi értekezleten jelentette be a döntését. Nyolc hónapja nevezték ki.
 

És ezt már olvasta?

A hajrában már nem volt kétséges a győzelem
A hajrában már nem volt kétséges a győzelem A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli remek teljesítménnyel verte a tabellán második MEAFC-Miskolcot az NB I/B Zöld csoport alapszakaszának utolsó előtti fordulójában.
 
Gyermekek védelme az online térben
Gyermekek védelme az online térben A gyerekek egyre több időt töltenek a számítógépek előtt, és nagyon keveset tudunk arról, mit csinálnak ezalatt. A híreket olvasva, néha tragédia történhet ha nem figyel a szülő.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023 2023. 11. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Signum Urbis Honorantis kitüntetést kapott Szabó Gáborné
Signum Urbis Honorantis kitüntetést kapott Szabó Gáborné A város közössége érdekében végzett önzetlen munkássága elismeréseként, amellyel gyarapította a város szellemi javait, növelte jó hírnevét.
 
Pro Urbe díjat kapott Faragó Katalin
Pro Urbe díjat kapott Faragó Katalin Kiemelkedően magas, szakmai munkásságának elismeréseként, amellyel Hódmezővásárhely szellemi értékeit gyarapította és jó hírnevét növelte.

 

 
Jászai Mari díjat kapott Pikali Gerda
Jászai Mari díjat kapott Pikali Gerda Pályfutására meghatározó hatással volt Hódmezővásárhely, a Bethlen Gábor Gimnázium, a drámaszakkör és három nagyszerű vásárhelyi pedagógus.
 
Ünnepi megemlékezések Vásárhelyen
Ünnepi megemlékezések Vásárhelyen Vásárhelyen több helyszínen voltak ünnepségek az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc 175. évfordulója alkalmából.