Kultúra, oktatásJó bornak is kell cégér

2012. augusztus 17., péntek
 

Kilenc pincészet és négy pálinkaház ma délutántól három teljes napon át kínálja több mint százötven féle termékét. Lesz még borverseny és megválasztják az idei Hódmezővásárhely Borát is.

 

 

Fotók: VH

 

 

 

Csörren a cintányér, harsog a trombita, s a Kossuth tér zászlórúdjaihoz ér a Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár Hódmezővásárhelyi Helyőrség Zenekara. A komolyabb hangvételű dallamoktól a könnyűzenei hangzásig széles skálájú előadással vette kezdetét az augusztus 17-től 20-áig tartó hódmezővásárhelyi ünnepi programsorozat.

A trikolor zászló már a magasban lobog, s a tér másik végéhez – az Andrássy úti színpadhoz - menetelő néptánccsoportok közreműködésével megkezdődik a borfesztivál.

 

„A bor férfidolog, csendesen kell beszélni róla. Leghelyesebben egy pohár bor mellett.” – hallhattuk Márai Sándor szavait Almási Istvántól, a VIII. Bor- és Pálinkafesztivál hivatalos megnyitóján délután öt órakor a Borfesztivál Andrássy úti pódiumán.

Almási István polgármesteri jogkört gyakorló alpolgármester hangsúlyozta beszédében a nemzeti hagyományok megőrzésének fontosságát, valamint a közösségi és társasági élet jelentőségét hétköznapjainkban.

A nyitóbeszéd után Csákiné Monoki Mariann népdalokat énekelt, majd kis angyalokként libbentek a színpadra, a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ Tökmag, valamint Kiscsillag Néptánccsoportjának apró táncosai.

A kicsiket követték a nagyok: az Árendás és a Kankalin Néptáncegyüttes, akik táncos kedvet csináltak, mert rendhagyó módon a közönség soraiból is maguk közé hívtak néhányukat egy kis közös táncra, ami sokaknak nem is eshetett volna nehezére, egy –két pohár jó bor után!

A megnyitót, a jó lakodalmi hangulatot megtörve, a Promenád Táncsport Egyesület latinos hangvételű táncbemutatója zárta.

 
 
Nagy Renáta
 

Olvassa el ezt is!

Hahó én is itt vagyok!

Hahó én is itt vagyok!

Jó volt a Vásárhelyi Hírek jóslata, arról, hogy lesz január elsején Vásárhelynek újszülött babája. A polgármester már fel is köszöntötte az édesanyát.
Megtartani és megerősíteni

Megtartani és megerősíteni

Jelentős változást hozhat az új esztendő a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola életében.
A Németh László Városi Könyvtár  rendezvényei

A Németh László Városi Könyvtár rendezvényei

1989 óta ünnepeljük meg január 22-én a magyar kultú­ra napját, annak emlékére, hogy  Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le a Himnusz kéziratát.

Vásárhelyi írónő új könyve

Vásárhelyi írónő új könyve

Millennium évébe kalauzolja el az olvasót a vásárhelyi Borbás Edina legújabb regénye. Író-olvasó találkozó lesz  a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.
 

És ezt már olvasta?

Nem hagyhatjuk veszni Hegyi Endre óriási gyűjteményét
Nem hagyhatjuk veszni Hegyi Endre óriási gyűjteményét Az értékén túl, az óriási eszmei értéke abban van, hogy a régi fotókon keresztül látjuk, megismerjük eleink életét, gyökereinket, erősítve ezzel identitásunkat. Interjú.
 
Kiállítással emlékezik Kiss Lajosra a Tornyai-múzeum
Kiállítással emlékezik Kiss Lajosra a Tornyai-múzeum A Kiss Lajos néprajzkutató munkásságát bemutató tárlatot a megnyitó előtti napon sajtóbejáráson ismerhették meg a médiumok munkatársai. Képekkel.
 
Az ezerarcú Mártély
Az ezerarcú Mártély Varga András téli mártélyi fotóit nézegetve, felsejlik a fotós jövőbeni újabb kiállítása, amelynek „anyagából” most a Vásárhelyi Hírek olvasói be/rápillantást nyerhetnek.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 3. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 3. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Botrányos közjáték a díjátadón
Botrányos közjáték a díjátadón Bár volt néhány méltatlankodó befütyülés, de furcsa módon tapssal fejeződött be Élthes Eszter beszéde, amelyben bejelentette visszavonja a Bessenyei-díj névhasználati jogát a várostól.
 
Véget ért a Tornyai-emlékév
Véget ért a Tornyai-emlékév Kiállításokkal, kiadványokkal és konferenciával emlékezett a közgyűjtemény  a 151 éve született névadójára. Megnyílt a Vásárhelyi Festőszimpózium kiállítása.
 
Innovációk a fürdőszobában
Innovációk a fürdőszobában Idén is csupa újdonságokkal találkozhatott az érdeklődő a Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállításon, Budapesten.