Kék hírekÍtélet a Szegedi Törvényszéken – Csongrádi ékszerbolt rablás

2012. február 26., vasárnap
 
Ítélet a Szegedi Törvényszéken – Csongrádi ékszerbolt rablás

A Csongrádi Városi Bíróság előtt rablás bűntette és más bűncselekmény miatt P. György és társa, K. Jenő ellen folyamatban levő büntetőügyben a bíróság 2012. február 23. napján ítéletet hozott.

 

 

 

 

 

A bíróság által megállapított tényállás lényege szerint a vádlottak korábbi megbeszélésük alapján 2011. március 21. napján 11 óra után megjelentek a Csongrád Fő utca 12. szám alatti Óra- Ékszer és Ajándékboltnál annak érdekében, hogy onnan közösen, jogtalanul ékszereket tulajdonítsanak el.

 

A helyiségbe először P. György vádlott lépett be, aki kezét az idős, bottal közlekedő sértett szájára tapasztotta, így tolta be az üzlet végében levő helyiségbe. A sértett a hátsó helyiségben hanyatt esett, majd őt P. György vádlott a földön lefogva tartotta. A sértett a cselekmény következtében az arc és a mellkas zúzódását szenvedte el.

 

Eközben P. György cselekményéről tudva K. Jenő vádlott egy táskába pakolt bruttó 7.668.750,-Ft értékű ékszert, majd együtt távoztak a helyszínről. Az eljárás során az okozott kár nem térült meg.

 

A bíróság a fenti tényállás alapján a vádlottakat bűnösnek mondta ki társtettesként, jelentős értékre elkövetett rablás bűntettében.

 

K. Jenő vádlott a fenti cselekmény mellett 2011. február hónapban több sértett sérelmére követett el tulajdon elleni bűncselekményeket, így a bíróság K. Jenő vádlottat 5 rendbeli lopás vétségében – melyből egy kísérlet – 3 rendbeli lopás bűntettében, készpénzhelyettesítő-fizetési eszközzel visszaélés vétségében és 9 rendbeli okirattal visszaélés vétségében is bűnösnek mondta ki.

 

A bíróság a fenti bűncselekmények miatt P. György vádlottat, mint visszaesőt nyolc év fegyházra és nyolc év közügyektől eltiltásra, míg K. Jenő vádlottat, mint többszörös és különös visszaesőt – halmazati büntetésül – kilenc év fegyházra és kilenc év közügyektől eltiltásra ítélte. Kötelezte továbbá a vádlottakat, hogy egyetemlegesen fizessenek meg a sértettnek 7.668.750,-Ft kártérítést, az államnak pedig a kártérítés összege után járó 460.125,-Ft eljárási illetéket. Emellett a vádlottak a személyükkel kapcsolatban felmerült bűnügyi költség megfizetésére is kötelesek.

 

Az ítélet vonatkozásában az ügyész a büntetés súlyosbítása, P. György vádlott és védője egyezően elsődlegesen felmentés, másodlagosan enyhítés, míg K. Jenő vádlott és védője a minősítés megváltoztatása és enyhítés érdekében jelentettek be fellebbezést, így az ítélet nem jogerős.

 
 
Forrás: Szegedi Törvényszék sajtószóvivő
 

Olvassa el ezt is!

491 iskola kért iskolaőröket

491 iskola kért iskolaőröket

Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrumhoz tartozó két iskola kivételével vásárhelyi oktatási intézmény neve nem szerepel a listán.
Elhunyt a Hódmezővásárhelyi Zsidó Hitközség ügyvezető elnöke

Elhunyt a Hódmezővásárhelyi Zsidó Hitközség ügyvezető elnöke

Nemcsak a zsidó hitközség ügyvezetőjeként, hanem ügyvédként is jelentős volt a munkássága. 74 éves korában elhunyt Dr. Erdélyi Miklós.
Véget ért a Mártélyi Képzőművészeti Alkotótábor

Véget ért a Mártélyi Képzőművészeti Alkotótábor

A táborozás végén szakmai zsűri válogatta ki azt a mintegy hatvan művet, melyeket az idei alkotótábor jövő évi beszámoló kiállításán állítják ki az Alföldi Galériában.
Vásárhelyen volt az országban egyedülálló százméteres medence

Vásárhelyen volt az országban egyedülálló százméteres medence

A vásárhelyi fürdőélet 134 éves hagyományra tekint vissza, hiszen a város központjában 1886 óta üzemel fürdő. Kezdetben kb. 3250 köbméter vizet kellett betölteni.
 

És ezt már olvasta?

Mozgás éjszakája idén is
Mozgás éjszakája idén is Hatodik alkalommal rendezik meg a Mozgás Éjszakáját Hódmezővásárhelyen és Makón, valamint a Hódmezővásárhelyi és Makói járás településein.
 
Hullámverés
Hullámverés Még mindig nem látszik, hogy nyugvópontra kerülne a Hód Úszó SE és a NICS-HSÚVC egybeolvadása, azzal együtt, hogy ennek határideje augusztus 17-e.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 31. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 31. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Még egy hétig pótfelvételi államilag finanszírozott szakokra is
Még egy hétig pótfelvételi államilag finanszírozott szakokra is Jó esélyük van beiratkozni valamelyik egyetemre azoknak is, akik tavasszal nem jelentkeztek a felsőoktatásba, de azóta meggondolták magukat.
 
Az ország Imruskája 85 éves lenne
Az ország Imruskája 85 éves lenne A Hódmezővásárhelyen született Antal Imre július 31-én lett volna 85 éves. A város nem feledkezett meg neves szülöttéről.
 
Vásárhelyi mestereket, vállalkozókat díjaztak
Vásárhelyi mestereket, vállalkozókat díjaztak Július 31-én tartotta küldöttgyűlését a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Szegeden, a kamarai székházban.
 
Tűzgyújtási tilalom 3 megyében
Tűzgyújtási tilalom 3 megyében Augusztus elsejétől érvényes Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Jász-Nagykun-Szolnok megyére. Az erdőtüzek 99 százalékát emberi mulasztás okozza.