Kék hírekÍtélet a Szegedi Törvényszéken – Csongrádi ékszerbolt rablás

2012. február 26., vasárnap
 
Ítélet a Szegedi Törvényszéken – Csongrádi ékszerbolt rablás

A Csongrádi Városi Bíróság előtt rablás bűntette és más bűncselekmény miatt P. György és társa, K. Jenő ellen folyamatban levő büntetőügyben a bíróság 2012. február 23. napján ítéletet hozott.

 

 

 

 

 

A bíróság által megállapított tényállás lényege szerint a vádlottak korábbi megbeszélésük alapján 2011. március 21. napján 11 óra után megjelentek a Csongrád Fő utca 12. szám alatti Óra- Ékszer és Ajándékboltnál annak érdekében, hogy onnan közösen, jogtalanul ékszereket tulajdonítsanak el.

 

A helyiségbe először P. György vádlott lépett be, aki kezét az idős, bottal közlekedő sértett szájára tapasztotta, így tolta be az üzlet végében levő helyiségbe. A sértett a hátsó helyiségben hanyatt esett, majd őt P. György vádlott a földön lefogva tartotta. A sértett a cselekmény következtében az arc és a mellkas zúzódását szenvedte el.

 

Eközben P. György cselekményéről tudva K. Jenő vádlott egy táskába pakolt bruttó 7.668.750,-Ft értékű ékszert, majd együtt távoztak a helyszínről. Az eljárás során az okozott kár nem térült meg.

 

A bíróság a fenti tényállás alapján a vádlottakat bűnösnek mondta ki társtettesként, jelentős értékre elkövetett rablás bűntettében.

 

K. Jenő vádlott a fenti cselekmény mellett 2011. február hónapban több sértett sérelmére követett el tulajdon elleni bűncselekményeket, így a bíróság K. Jenő vádlottat 5 rendbeli lopás vétségében – melyből egy kísérlet – 3 rendbeli lopás bűntettében, készpénzhelyettesítő-fizetési eszközzel visszaélés vétségében és 9 rendbeli okirattal visszaélés vétségében is bűnösnek mondta ki.

 

A bíróság a fenti bűncselekmények miatt P. György vádlottat, mint visszaesőt nyolc év fegyházra és nyolc év közügyektől eltiltásra, míg K. Jenő vádlottat, mint többszörös és különös visszaesőt – halmazati büntetésül – kilenc év fegyházra és kilenc év közügyektől eltiltásra ítélte. Kötelezte továbbá a vádlottakat, hogy egyetemlegesen fizessenek meg a sértettnek 7.668.750,-Ft kártérítést, az államnak pedig a kártérítés összege után járó 460.125,-Ft eljárási illetéket. Emellett a vádlottak a személyükkel kapcsolatban felmerült bűnügyi költség megfizetésére is kötelesek.

 

Az ítélet vonatkozásában az ügyész a büntetés súlyosbítása, P. György vádlott és védője egyezően elsődlegesen felmentés, másodlagosan enyhítés, míg K. Jenő vádlott és védője a minősítés megváltoztatása és enyhítés érdekében jelentettek be fellebbezést, így az ítélet nem jogerős.

 
 
Forrás: Szegedi Törvényszék sajtószóvivő
 

Olvassa el ezt is!

Báli szezon Vásárhelyen 2020-ban

Báli szezon Vásárhelyen 2020-ban

Öt iskola, valamint az Orvosbál, a Vadászbál, a Huszárbál és a Gazdasági Egyesület rendezvényei adják 2020-ban a megyei jogú város báli szezonját.
Tudta, hogy a Csendes éj a kulturális világörökség része?

Tudta, hogy a Csendes éj a kulturális világörökség része?

Az ünnepek alatt minden évben felcsendülnek a Csendes Éj és az Ave Maria dallamai. Keletkezésük története azonban kevesek számára ismert.
A Holtág szerelmese

A Holtág szerelmese

Varga András vásárhelyi fotós évtizedek óta szenvedélyesen megörökíti a Tisza, a Mártélyi Holtág évszakait, ezúttal a téli pihenőjében is varázslatos tájat. Képekkel!
Megkétszerezték a határvédelemben résztvevők számát

Megkétszerezték a határvédelemben résztvevők számát

A Hódmezővásárhelyi Helyőrség is az egyik laktanya, amely a határvédelemben kiemelt feladatokat lát el.
 

És ezt már olvasta?

Innovációk a fürdőszobában
Innovációk a fürdőszobában Idén is csupa újdonságokkal találkozhatott az érdeklődő a Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállításon, Budapesten.
 
A Németh László Városi Könyvtár rendezvényei
A Németh László Városi Könyvtár  rendezvényei

1989 óta ünnepeljük meg január 22-én a magyar kultú­ra napját, annak emlékére, hogy  Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le a Himnusz kéziratát.

 
Megdolgoztak a sikerért
Megdolgoztak a sikerért Rangadóhoz méltóan kezdődött a felnőttek összecsapása - elég régóta nem sikerült legyőzni az örök rivális Békést, ez is fűtötte a vásárhelyieket.
 
Vásárhelyi írónő új könyve
Vásárhelyi írónő új könyve Millennium évébe kalauzolja el az olvasót a vásárhelyi Borbás Edina legújabb regénye. Író-olvasó találkozó lesz  a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.
 
Szabadkai keramikusművész monográfiáját mutatták be az Alföldi Galériában
Szabadkai keramikusművész monográfiáját mutatták be az Alföldi Galériában Nemes Fekete Edit alkotásai összekötik a történelmi Délvidéket, a most Vajdaságként ismert territóriumot és a Dél-Alföldet, így Hódmezővásárhelyt is.
 
A norvég nagykövet Hódmezővásárhelyen
A norvég nagykövet Hódmezővásárhelyen Mártélyon megnézték azokat az, elmúlt évek során némileg elhanyagolttá vált létesítményeket, amelyek annak idején norvég finanszírozással valósultak meg.
 
Ismerkedő látogatáson az amerikai ügyvivő
Ismerkedő látogatáson az amerikai ügyvivő Ez az első két magyar város amelyet nem konkrét esemény kapcsán, hanem a két város vezetőinek, gazdasági szereplőinek megismerése miatt keresett fel.