Kultúra, oktatásIsmét van vásárhelyi dobogós helyezés

2017. február 15., szerda
 
Ismét van vásárhelyi dobogós helyezés

Nyíregyházán, a Váci Mihály Kulturális Központban rendezték február 12-én a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett XV. Szabolcs Kupa nemzetközi fodrász, kozmetikus, műkörömépítő- és díszítő versenyt.  

 

 

 

 

 

A szépségipar minden területéről érkeztek versenyzők, Magyarországról és a határon túlról (Románia, Ukrajna) egyaránt, 20 versenyszámban, tanuló és felnőtt kategóriában. 

 

148 szépségipari szakember 178 nevezését regisztrálta a szervező, a Sz-Sz-B Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, akik 20 versenyszámban, ezen belül felnőtt és tanuló kategóriákban mérhették össze tudásukat a nemzetközi mezőnyben.

A fodrász versenyszámok zsűritagjai között a hazai fodrászvilág nagyjai is szerepet kaptak, világ – és Európa-bajnokok nézték kritikus szemmel a kész műveket. A nagyközönség részéről komoly érdeklődés övezte a nemes versengést, közel 800 érdeklődő fordult meg a nap folyamán a Váci Mihály Kulturális Központ küzdőtérré vált helyiségeiben.

Mint minden évben, a versenyre idén is beneveztek a vásárhelyi Kalmár Zsigmond Szakközépiskola fodrásztanulói. Hasonlóképpen a tavalyi versengéshez, idén is született dobogós helyezés:

 

Gojdár Jenifer      trend frizura vágás szárítás I. helyezés + A nap hajszíne kategória I. helyezés

 

Paczók Napsugár  estélyi fonás 4. hely

 

Sarró Katalin          nappali fonás 5. hely + különdíj

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Súlyos tömegbaleset négy halottal

Súlyos tömegbaleset négy halottal

Hét jármű, köztük kamionok, személygépkocsik és egy busz ütközött össze február 15-én reggel fél nyolckor az M43-as autópályán. Helyszíni képekkel! 
Tánclépésben egyre magasabbra

Tánclépésben egyre magasabbra

A Magyar Bajnokságban először indultak az Ifjúsági korosztályban. A vásárhelyi-szentesi páros standardben és tíztáncban is bejutott a döntőbe.
Hommage á Tornyai János

Hommage á Tornyai János

A tavalyi Festőszimpózium résztvevőinek az alföldi festészet meghatározó művésze előtt tisztelgő alkotásaiból nyílik kiállítás január 18-án.
2020 - új év, új élet, fogadalmak nélkül

2020 - új év, új élet, fogadalmak nélkül

Az új év legeleje klasszikus időpontja lehet annak, hogy az ember lélekben, tudatosságban rendet tegyen a szokásai, apró napi döntései olykor kacatos világában.
 

És ezt már olvasta?

Nem hagyhatjuk veszni Hegyi Endre óriási gyűjteményét
Nem hagyhatjuk veszni Hegyi Endre óriási gyűjteményét Az értékén túl, az óriási eszmei értéke abban van, hogy a régi fotókon keresztül látjuk, megismerjük eleink életét, gyökereinket, erősítve ezzel identitásunkat. Interjú.
 
Kiállítással emlékezik Kiss Lajosra a Tornyai-múzeum
Kiállítással emlékezik Kiss Lajosra a Tornyai-múzeum A Kiss Lajos néprajzkutató munkásságát bemutató tárlatot a megnyitó előtti napon sajtóbejáráson ismerhették meg a médiumok munkatársai. Képekkel.
 
Az ezerarcú Mártély
Az ezerarcú Mártély Varga András téli mártélyi fotóit nézegetve, felsejlik a fotós jövőbeni újabb kiállítása, amelynek „anyagából” most a Vásárhelyi Hírek olvasói be/rápillantást nyerhetnek.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 3. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 3. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Botrányos közjáték a díjátadón
Botrányos közjáték a díjátadón Bár volt néhány méltatlankodó befütyülés, de furcsa módon tapssal fejeződött be Élthes Eszter beszéde, amelyben bejelentette visszavonja a Bessenyei-díj névhasználati jogát a várostól.
 
Véget ért a Tornyai-emlékév
Véget ért a Tornyai-emlékév Kiállításokkal, kiadványokkal és konferenciával emlékezett a közgyűjtemény  a 151 éve született névadójára. Megnyílt a Vásárhelyi Festőszimpózium kiállítása.
 
Innovációk a fürdőszobában
Innovációk a fürdőszobában Idén is csupa újdonságokkal találkozhatott az érdeklődő a Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállításon, Budapesten.