Kultúra, oktatásIdén is lehet pályázni

2017. január 20., péntek
 
Idén is lehet pályázni

Idén is meghirdette pályázatait a hódmezővásárhelyi Wass Albert Irodalompártoló Egyesület: vers- és prózamondó versenyre várják a jelentkezőket.

 

 

 

 

 

Február 18-án (szombaton) délelőtt 9 órától rendezik meg a Wass Albert vers- és prózamondó vetélkedőt a Németh László Városi Könyvtár olvasótermében, mellyel csatlakozni kívánnak a 25 órás Kárpát-medencei felolvasáshoz.

 

Nevezni lehet 2 produkcióval, maximum 2 x 5-6 perces előadással, Wass Alberttől és egy szabadon választott magyar szerzőtől vers-, mese- vagy prózarészlettel.

A szabadon választható kategórián belül örömmel veszik, ha ö-ző nyelvjárásban írt vers vagy prózarészlet is elhangozna.

Több kategóriában várják a jelentkezőket:

8-12 éves korig,

13-17 éves korig, 18 éves kortól.

A nevezéseket február 1-ig kell leadni Hódmezővásárhelyen a Németh László Városi Könyvtárban vagy elektronikus levélben a wassalbertkor.hmv@gmail.hu címen. A nevezésnek tartalmaznia kell az előadó nevét, korát, iskoláját, felkészítő tanára nevét, az előadni kívánt két irodalmi alkotás szerzőjét, címét, lelőhelyét.

 

Szintén idén is meghirdették a Meseillusztrációs pályázatot. A versenyre Wass Albert mesegyűjteményeihez: a Tavak könyve és az Erdők könyve kötetekhez várnak illusztrációkat, de elfogadnak más Wass Albert íráshoz kapcsolódó alkotásokat is. A szabadon választott technikával készített rajzokat február 1-ig kell eljuttatni a könyvtárba.

 

A műveket paszpartuval kell ellátni, melynek hátlapján legyen feltüntetve a mű készítőjének neve, kora, iskolája (felkészítő tanár vagy óvónő neve), elérhetősége.

Külön értékelik az óvodások, az alsó és a felső tagozatos iskolások, valamint a középiskolások alkotásait.

 

A beérkezett pályaművekből kiállítást rendeznek, melynek megnyitója február 6-án, hétfőn lesz, az eredményhirdetéssel egy időben, délután 3 órakor.

A díjazottakat (azok iskoláit) időben kiértesítik. 

 

Olvassa el ezt is!

Vásárhelyi programok

Vásárhelyi programok

1989 óta ünnepeljük a Magyar Kultúra Napját. A kézirat tanúsága szerint Kölcsey Ferenc 1823-ban január 22-én fejezte be a Himnuszt.
Két egyéni díjazott lett az idei Bessenyei Díjas

Két egyéni díjazott lett az idei Bessenyei Díjas

Színésznő és művésztanár. Idén ismét két egyéni díjazott van. Január 22-én a Magyar Kultúra Napján ismét átadják a Bessenyei-díjat. 

Vége és kezdete az évnek

Vége és kezdete az évnek

Tiltás is kötődik január elsejéhez, a legismertebb, hogy ezen a napon semmit nem adnak ki a házból, mert akkor egész éven át minden kimegy onnan.
Megkétszerezték a határvédelemben résztvevők számát

Megkétszerezték a határvédelemben résztvevők számát

A Hódmezővásárhelyi Helyőrség is az egyik laktanya, amely a határvédelemben kiemelt feladatokat lát el.
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 3. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 3. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Botrányos közjáték a díjátadón
Botrányos közjáték a díjátadón Bár volt néhány méltatlankodó befütyülés, de furcsa módon tapssal fejeződött be Élthes Eszter beszéde, amelyben bejelentette visszavonja a Bessenyei-díj névhasználati jogát a várostól.
 
Véget ért a Tornyai-emlékév
Véget ért a Tornyai-emlékév Kiállításokkal, kiadványokkal és konferenciával emlékezett a közgyűjtemény  a 151 éve született névadójára. Megnyílt a Vásárhelyi Festőszimpózium kiállítása.
 
Innovációk a fürdőszobában
Innovációk a fürdőszobában Idén is csupa újdonságokkal találkozhatott az érdeklődő a Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállításon, Budapesten.
 
A Németh László Városi Könyvtár rendezvényei
A Németh László Városi Könyvtár  rendezvényei

1989 óta ünnepeljük meg január 22-én a magyar kultú­ra napját, annak emlékére, hogy  Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le a Himnusz kéziratát.

 
Megdolgoztak a sikerért
Megdolgoztak a sikerért Rangadóhoz méltóan kezdődött a felnőttek összecsapása - elég régóta nem sikerült legyőzni az örök rivális Békést, ez is fűtötte a vásárhelyieket.
 
Vásárhelyi írónő új könyve
Vásárhelyi írónő új könyve Millennium évébe kalauzolja el az olvasót a vásárhelyi Borbás Edina legújabb regénye. Író-olvasó találkozó lesz  a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.