



Régóta folyik a vita, hogy az emberi fajt a húsevésre, vagy épp a növényi eredetű táplálékokra alakította az evolúció. A vásárhelyi Vegetáriánus Klub egy-egy összejövetelén többek között erre a kérdésre is szeretné megtalálni a választ.
Nézze meg video-beszámolónkat ITT!
Hódmezővásárhelyen a Bercsényi utcában folyamatosan növekvő létszámmal, öt éve működik a Vegetáriánusok Klubja . A körülbelül harminc rendszeresen résztvevő között van aki nem utasítja el a húsfogyasztást, de érdekli a húsmentes életmód. A kéthetente megszervezett találkozók célja az egészséges táplálkozás megismerése, az ehhez tartozó lehetőségek felismerése és kihasználása, valamint a rég elfeledett alapanyagok újrafelfedezése. Természetesen az ételek megválogatása nem elég, az egészséghez a testmozgás is hozzátartozik. Ezért a klubest részét képezi egy 15 perces tornagyakorlat.
Az összejöveteleken, tápanyagokról, gyógynövényekről és az egészséges élet sava borsáról kaphatnak információt a résztvevők.
Május 2-án délután a témák az egészséges rágógumik, a nyírfacukor jótékony összetétele és az egyes gyümölcsök hatásai voltak. A sok jó mellett a rosszról is szót kell ejteni, így a tagok megtudták milyen „tejipari hulladékból” készült ömlesztett sajt, vagy épp milyen károkat okoz a húspácokban felelhető foszforsavak „túladagolása”.
A klubban már hagyomány az ételkóstolás is, ami most sem maradhatott el. A résztvevők saját kezűleg készítettek csemegéket. Ezúttal magvakkal megszórt, teljes kiőrlésű lisztből készült pizza, a gyógynövényteák, a rizslisztes, diós linzer, a füstölt tofu, a padlizsános gombakrémleves mellett, a különleges élesztőpástétom is került az asztalra.
Összegezve a tagok véleményét, az egészséges élet alapfeltétele a táplálékok arányos megválogatása, melyhez szorosan társul a mozgás is.