SportHárom helyet előre léptek a tabellán

2014. november 10., hétfő
 
Három helyet előre léptek a tabellán

Az elmúlt fordulóban a HLKC a Makón aratott győzelemmel a tarsolyában várta a Gyula elleni mérkőzést az NBII Dél -Kelet csoport 7. fordulójában, azzal a nem titkolt céllal, hogy újabb győzelmükkel tovább zárkózzanak a középmezőnyhöz.

 

 

 

 

Szombati ellenfelük tavaly még az NBI/B-ben szerepelt, ebben a szezonban megfiatalított kerettel vágtak neki a küzdelmeknek, de több rutinos, az NBI-et is megjárt játékos is erősítette a gyulai csapatot.


A vásárhelyi lányok jól kezdték a meccset, a félidő derekára 4-5 gólos előnyt szereztek, magabiztosan uralták a játékot. A pihenőre kiharcolt öt-gólos előnyüket (18-13) második félidő derekáig tartották, sőt nagyobb koncentrációval, jobb helyzet és büntető-kihasználással (10/4) akár végleg el is dönthették volna a mérkőzést. Ehelyett azonban kisebb hullámvölgy következett, aminek következtében a gyulaiak az egykor az NBI-ben Vásárhelyen is játszó Ancsin Tímea vezérletével felzárkóztak, sőt ki is egyenlítettek (25-25).

Gaál Adrienn edző ekkor időt kért és “rendet tett a fejekben”, így a HLKC kisebb izgalmak közepette, de magabiztos győzelmet aratott a végig jól küzdő vendégcsapat ellen.

Győzelmükkel három helyet léptek előre a tabellán, és már a hatodik helyen állnak, de a jövő heti Szarvas elleni rangadón kiegyensúlyozottabb teljesítményre lesz szükségük.

 

NBII Dél-Kelet csoport női felnőtt kézilabda bajnokság 7. forduló

 

Hódmezővásárhelyi LKC – Gyulai SE 31-28

Balogh Imsi Sportcsarnok – 150 néző
Játékvezetők: Papp T., Tajti G.
Versenybíró: Vörös Bálint
HLKC: KOTHENCZ – HEGYI D. 7, TÓSZEGI 4, NÉMETH 7, Rozmann 4, Krumesz, Miklós Cs: Balogh (k), JUHÁSZ 6, BECSEI 2, Blaskovics 1, Szabó, Fürcht, Bálint, Hegyi V., Sajtos
Edző: Gaál Adrienn

Gaál Adrienn edző: ” A múlt heti makói győzelmünk így ér valamit, hogy a Gyula ellen is tudtunk diadalmaskodni! Ha nem engedünk le a 45. perc körül akkor “hátra dőlhettünk volna” de szeretjük izgalmassá tenni a végjátékot, és pár ősz hajszállal én is boldogabb lettem!”

 

JUNIOR MÉRKŐZÉS

Hódmezővásárhelyi LKC – Gyulai SE 41-36 (18-14)

Balogh Imsi Sportcsarnok – 100 néző

Játékvezetők: Papp T., Tajti G.
HLKC: Balogh – Blaskovics 1, Szabó 4, Fürcht 2, Rozmann 5, Bálint 7, Becsei 6, Cs: Bánfi (k), Luczó (k), Klemm 10, Földesi 5, Farkas 1, Kandó, Molnár, Kovács
Edző: Beslin Anikó

Beslin Anikó edző: “Úgy érzem a lendületes kezdésünkkel sikerült meglepnünk a dobogós gyulaiakat. Megérdemelten tartottuk itthon a két pontot!”

 
 
VH - HLKC
 

Olvassa el ezt is!

A Csodalámpa dzsinnje ismét jót tett

A Csodalámpa dzsinnje ismét jót tett

Ivett nem tudta mire vélni, hogy mit is szeretne tőle három, számára ismeretlen hölgy. Mikor elmondták neki, hogy kik és miért jöttek, mit hoztak, el sem akarta hinni.
A 100 legjobb hazai gimnázium

A 100 legjobb hazai gimnázium

A régióból két szegedi gimnázium van a tavalyi tanulmányi és felvételi eredmények, a különböző versenyeken elért helyezések és egyéb adatok felhasználásával rangsorolt százas listán.
Nehezen alkalmazkodtak a Győr védekezéséhez.

Nehezen alkalmazkodtak a Győr védekezéséhez.

Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli csapata zsinórban öt győztes bajnokit követően kapott ki ismét. A jó színvonalú meccset a győriek nyerték.
Ismét jegyzőt keres Hódmezővásárhely

Ismét jegyzőt keres Hódmezővásárhely

Karsai Éva a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatal szerdai összapparátusi értekezleten jelentette be a döntését. Nyolc hónapja nevezték ki.
 

És ezt már olvasta?

A hajrában már nem volt kétséges a győzelem
A hajrában már nem volt kétséges a győzelem A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli remek teljesítménnyel verte a tabellán második MEAFC-Miskolcot az NB I/B Zöld csoport alapszakaszának utolsó előtti fordulójában.
 
Gyermekek védelme az online térben
Gyermekek védelme az online térben A gyerekek egyre több időt töltenek a számítógépek előtt, és nagyon keveset tudunk arról, mit csinálnak ezalatt. A híreket olvasva, néha tragédia történhet ha nem figyel a szülő.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023 2023. 11. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Signum Urbis Honorantis kitüntetést kapott Szabó Gáborné
Signum Urbis Honorantis kitüntetést kapott Szabó Gáborné A város közössége érdekében végzett önzetlen munkássága elismeréseként, amellyel gyarapította a város szellemi javait, növelte jó hírnevét.
 
Pro Urbe díjat kapott Faragó Katalin
Pro Urbe díjat kapott Faragó Katalin Kiemelkedően magas, szakmai munkásságának elismeréseként, amellyel Hódmezővásárhely szellemi értékeit gyarapította és jó hírnevét növelte.

 

 
Jászai Mari díjat kapott Pikali Gerda
Jászai Mari díjat kapott Pikali Gerda Pályfutására meghatározó hatással volt Hódmezővásárhely, a Bethlen Gábor Gimnázium, a drámaszakkör és három nagyszerű vásárhelyi pedagógus.
 
Ünnepi megemlékezések Vásárhelyen
Ünnepi megemlékezések Vásárhelyen Vásárhelyen több helyszínen voltak ünnepségek az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc 175. évfordulója alkalmából.