SportGyőzött a Cegléd

2021. március 29., hétfő
 
Győzött a Cegléd

Különböző okok miatt mindössze hat játékos állt vezetőedzőnk rendelkezésére, köztük öt U20-as korú – ennek ellenére sem vallottunk szégyent a bajnokesélyes ellen.

 

 

 

 

 

 

Előzetesen úgy számoltunk, hogy a Cegléd elleni hazai rangadónk, valamint a fővárosi Újpest-Óbuda derbi dönt az alapszakasz második, harmadik, illetve negyedik helyéről. Az azonban lényegében már a mi találkozónk kezdődobása előtt nyilvánvalóvá vált, hogy csak valami hatalmas csoda folytán győzhetjük le az alapszakaszt már az előző fordulóban megnyerő Pest megyei alakulatot – a különféle sérülések következtében ezúttal a három húsz évnél fiatalabb (Bodócsi, Kozma, Megyesi), valamint az U20-as korosztályú Bálint és Varga Ákos, továbbá a csapatkapitány Pavlovic játszhatott, így Tóth Tamásnak a rotálásra sem akadt túlságosan sok lehetősége: utóbbi hármas végig a pályán volt, míg a fiatalok egymás között osztották el a perceket.

Ennek tükrében teljesen egyértelmű volt, hogy a teljes kerettel érkező, jó erőkből álló ceglédiek esélyeshez méltóan győznek - nem is inkább ez volt a meccs kérdése, hanem a tisztes helytállás, ez pedig a lehetőségekhez mérten össze is jött. Örömjátékszerűen, felszabadultan, Bodócsi szép betörésével, Bálint kettesével és Varga Ákos tripláival kezdtünk, majd a Dobbs, Fekete páros vezetésével átvette az irányítást a vásárhelyi nevelésű Mészáros Mátét is a soraiban tudó Cegléd, és egyre inkább, fokozatosan nyitották az ollót. Az első negyed végén még tíz ponton belül (22-31) voltunk, aztán a 15. percben a vendégtripláknak köszönhetően elérte a húsz pontot a különbség, és ez egészen a játékrész végéig meg is maradt – 57-37-es ceglédi előnnyel jött a félidő.

A szünet után hasonlóan bátran kezdtünk, mint a mérkőzés legelején, ám nem sikerült közelebb zárkózni, Honti Viktor variációs lehetőségei által tartani tudták a magabiztos fórt a fekete mezesek. Ennek ellenére ebből a negyedből egállal jöttünk ki (55-75 a 30. perc végén), és a hajrában sem zuhant össze a csapat, kevés faulttal küzdöttünk-hajtottunk, a fiatalok igyekeztek élni a bizalommal, így helyenként egészen tetszetős megoldásokkal zárásként 27 pont lett közte. A 104-77-es ceglédi győzelem jelen pillanatban reálisnak tűnik, de remélhetjük, hogy amennyiben a rájátszásban ismét találkozunk velük, ennél jóval szorosabb összecsapások jöhetnek.

 

NB I/B Zöld csoport, 26. forduló:

Vásárhelyi Kosársuli-Ceglédi KE 77-104 (22-31, 15-26, 18-18, 22-29)

Hódtói Sportcsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Pozsonyi, Makrai, Gergely

 

Kosársuli: Bodócsi 12/3, Kozma 4, Varga Á. 27/12, Pavlovic 11/3, Bálint 21
Csere: Megyesi 2
Vezetőedző: Tóth Tamás

 

Cegléd: Csák 6/6, Fekete 19/12, Mészáros 2, Dobbs 25/3, Kovács 7/3
Csere: Várbíró 15, Csákvári 2, Tóth 5/3, Szabó 10, Hegedűs 6/3, Gonda 5/3, Andó 2
Vezetőedző: Honti Viktor

Tóth Tamás: „Először is gratulálni szeretnék Honti Viktor kollégámnak és a ceglédi csapatnak, hiszen nem érdemtelenül nyerték meg az alapszakaszt! A mai mérkőzésre elfogytunk létszámilag, mindössze egyetlen felnőttem maradt öt U20-as korúval kiegészítve. Ennek ellenére úgy gondolom, minden tőlünk telhetőt megtettünk a fair play szellemében és saját magunk miatt is. Büszke vagyok a csapatomra, mert szűk kerettel, de annál nagyobb szívvel hoztuk le az elmúlt hónapokat és értékes negyedik helyezést értünk el. Holnaptól már a Pápa ellen készülünk, szeretnénk behúzni a párharcot. Jó egészséget kívánok mindenkinek, aggasztó hírek jöttek ezen a héten is, részvétemet kívánom az elhunytak családjainak Békéscsabától Budapestig!”


Mivel az Óbuda legyőzte idegenben az Újpestet, az alapszakasz negyedik helyén végeztünk, a felsőházi rájátszás negyeddöntőjében pedig az ötödik Pápa ellen folytatjuk – a továbbjutáshoz két meccset kell nyerni, a pályaelőnyünk miatt (várhatóan április első vagy második hétvégéjén, egyelőre nincs pontos beosztás) mi kezdünk itthon. A győztes a feljutásért zajló elődöntőben a Cegléd (1.)-Bonyhád (8.) párharc továbbjutójával találkozik a feljutásért. A másik ágon a második Óbuda a hetedik Pénzügyőrrel, a harmadik Újpest a hatodik Békéssel csap össze.

 
 
VH-Nagy Benjamin
 

Olvassa el ezt is!

Miért esünk könnyen áldozatul az SMS csalásoknak?

Miért esünk könnyen áldozatul az SMS csalásoknak?

Várhatóan a csalók továbbra is egyre gyakrabban és egyre kreatívabb módszerekkel fognak próbálkozni, ezért nagyon fontos, hogy tudatosan védekezzünk ellenük.
A magányosság csábítása

A magányosság csábítása

A facebook-on megkérdezett 10 vásárhelyi nőből 3 nem fél a magányosságtól. Az egyedülállók száma emelkedik, 2021-re pedig világszerte 20 százalékkal nő majd az egyedül élők száma.

Nőket futtató vásárhelyi családot fogtak el

Nőket futtató vásárhelyi családot fogtak el

Nőket, köztük egy kiskorú lányt prostitúcióra kényszerítő család három tagja ellen indult eljárás. Több millió forint értékben aranyékszert, készpénzt foglaltak le.
Megérkezett a 002-es is

Megérkezett a 002-es is

Megérkezett Szentesre a Szeged és Hódmezővásárhely között közlekedő második vasút-villamos. A harmadik tram-train érkezése tavasszal várható.
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 15. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 15. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Korszerű diagnosztikai rendszert kap a vásárhelyi kórház
Korszerű diagnosztikai rendszert kap a vásárhelyi kórház A hódmezővásárhelyi kórház is bekapcsolódik a honvédség egészségügyi ellátásába. A 2018 óta érlelődő döntés most lendületet vett.
 
Kétszeresen nehéz meccs volt
Kétszeresen nehéz meccs volt Lejátszotta a Kosársuli a vásárhelyi kosárlabda történetének egyik legnehezebb meccsét. Elhunyt az egyesület alapítója és elnöke: dr. Elek András.
 
Öt gólos siker a Körösladány ellen
Öt gólos siker a Körösladány ellen Hétközi bajnokit játszott a Hódmezővásárhelyi FC, a csapat zsinórban harmadik győzelmét szerezte meg.
 
470 vásárhelyi mártír
470 vásárhelyi mártír Április 16-a a holokauszt magyar áldozatainak emléknapja. Azokra emlékezünk ezen a napon, akiket a nácizmus zászlaja alatt 77 évvel ezelőtt megfosztottak jogaiktól.
 
Ismét nyerni tudott a Hódmezővásárhelyi FC
Ismét nyerni tudott a Hódmezővásárhelyi FC Habár a HFC-nek kevesebb lehetősége volt, de a csapat szíve a helyén volt és sikerült itthon tartani a három pontot.
 
A hallás öröme
A hallás öröme Rendszeresen visszakérdez? Az átlagosnál hangosabban beszél, sokszor kiabál? Akkor lehet, hogy Ön is halláscsökkenéssel, ismertebb nevén nagyothallással küzd.