Sportolóink legszebbjeiGubicza Viktória tájékozódási futó

2013. december 7., szombat
 
Gubicza Viktória tájékozódási futó

A Hódmezővásárhelyi Tájékozódási Futó Club sportolója.

Már a keresztneve is győzelmet jelent. Így hát nem csoda hogy már 9 éves kora óta akarva akaratlanul, szoktatták hozzá a szülei, méghozzá egy olyan sporttal, amely kitartást és akaraterőt igényel.

 „Azt szeretem benne, hogy nem csak fizikailag, hanem mentálisan is készen kell állni. A futás mellett a gondolkodás, a tájékozódás is kell hozzá.”

 

16 éves.

A HISZK Eötvös József Székhelyintézmény 11. osztályos tanulója. Közgazdaságtant tanul. A szakirány választásában lehet némi hatása anyukájának is, aki szintén közgazdaságtant tanult.

„Még nem tudom milyen pályára megyek, de természet valamilyen formában jó lenne ha lenne benne.”

 

Egyelőre a természetből a sporton keresztül kap: szinte minden héten van egy verseny szerte az országban. Erdőn, mezőn, dombon, hegyen, völgyön át. Aztán az eredményhirdetés, amelyből már 60 helyezés összejött, köztük persze egy sor dobogós is.

Dél Alföldi Regionális Rövidtávú Bajnokság 2011-es évben I.helyezés, Szeged kupa III.helyezés, Kecskemét kupa II.helyezés, Dél Alföldi Regionális Középtávú Bajnokság 2011-es évben I.helyezés, 2012-es évben II.helyezés, Dél-Magyarország kupa III.helyezés.

 

Hogy melyikre a legbüszkébb? „Az összes eredményemre büszke vagyok, nem tudok kiemelni közülük egyet sem, mivel saját erőmből értem el őket.”

 

Nemcsak két lábon, hanem négykeréken is szereti a száguldozást. Az autók és a sebesség szerelmese. Fast and Furious, Transformers a kedvencei. Hát nem éppen lányos filmek! „A bátyámnak köszönhetem. Szeretek autós gyorsulási versenyekre járni. Talán jövőre a jogsimat is megszerzem.” Az már csak hab a tortán, hogy Bayern München rajongó is.


Ezzel már kedvenc a szabadidős elfoglaltsága is kiderült. Zenét hallgatni és táncolni is szeret. Wiz Khalifa és Usher nála mindig bejön.

„Majdnem beálltam egy hip-hop tánccsoportba, de a tájfutás rovására ment volna, így hát letettem róla”

.
  
És miről álmodik a lány?  „Szeretném körbeutazni Amerikát.”

 

Saját bevallása szerint csendes, ragaszkodó típus, nagyon fontos számára a barátság és a természet szeretete.

 

„Bármit elérhetünk, amit akarunk csak hinnünk kell benne! Nem csak az a nagy sportoló, aki nyerni tud, hanem az is, aki egy pofon után  fel tud állni! Soha ne mondd hogy soha.”

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Máté Taekwondo sikerek az OB-n

Máté Taekwondo sikerek az OB-n

A Dunaharaszti Sportcsarnok adott otthont a Taekwondo Országos Bajnokságnak. 26 egyesület közel négyszáz versenyzője lépett pástra.
Létszámleépítés valódi számokkal

Létszámleépítés valódi számokkal

Hiteltelennek tartja a Villeroy & Boch közleménye az egyik helyi sajtóban és a facebookon is felbukkant információkat. Ezzel le kívánják zárni a találgatásokat.
Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni

Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni

Beköszöntött az ősz, a tél és ezzel együtt a légúti vírusfertőzések és bakteriális társfertőzések időszaka, így nem árt az óvatosság.
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki

A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki

A Nagykőrös csapatát fogadta november 24-én este az NB I/B Zöld csoportjának 10. fordulójában a Vásárhelyi Kosársuli.