KözéletFélezer gyerek Vásárhelyről és környékéről

2013. június 6., csütörtök
 
Félezer gyerek Vásárhelyről és környékéről

Az előzetes regisztrációk alapján a hónap közepére – a tavalyi év hasonló időszakához képest  többen, mintegy félezer gyerek és közel száz kísérő használja ki akciónkat.

 

 

 


Ezen a héten ugyanis már a 300. olyan hódmezővásárhelyi és környéki gyerek találkozik – a képünkön látható - Fujisawával, a borjúfokával, aki a Vásárhelyi Hírek kedvezményes belépőjével látogat a Szegedi Vadasparkba.

 

Április eleje óta folyamatosan érkeznek a regisztrációk a Szerkesztőségbe, ami azt is jelenti, hogy idén is rekordszámú óvodás és diákcsoport használja ki a Vásárhelyi Hírek által ajándékba adott 20 százalék kedvezményt. Ami egyébként a gyerekeket elkísérő felnőttekre is érvényes.

A Vadasparkba holnap kiránduló vásárhelyi iskolásoknak pedig nagy esélyük van arra is, hogy találkoznak Misivel, a tavaszi tevecsikóval, amikor gondozója sétáltatja és tanítja a gyalogúton. Már csak azért is, hogy a teve szelíd és kezelhető maradjon később is, ehhez fiatalon kell kezdeni a szoktatást. Ennek részeként gondozója sokat foglalkozik vele és társával, Zsoltival a kifutón belül, sőt, az idősebbet, Misit pedig sétára is el tudja vinni a zsiráfház előtti gyalogúton. Ekkor szabadon megcsodálhatjuk közelről a kistevét.

 

Kapcsolódó cikkünk:


Irány a Vadaspark 2013-ban is a Vásárhelyi Hírek kedvezményével

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Misztrál koncert az Ótemplomban

Misztrál koncert az Ótemplomban

A kimagasló vokális képességű, számos akusztikus hangszert megszólaltató együttes június 7-én 18 órától a hódmezővásárhelyi Ótemplomban lép fel.
Pedagógusnapi elismerés a HISZK főigazgatójának

Pedagógusnapi elismerés a HISZK főigazgatójának

Pedagógusnap alkalmából Dr. Nagyné Bánfi Judit kiemelkedő pedagógiai szakmai és vezetői munkásságáért elismerő oklevelet vehet át junius 7-én.
Ilyenek a legboldogabb emberek

Ilyenek a legboldogabb emberek

Kiderült, hogy a mentális jóléttel és boldogsággal kapcsolatos sok-sok kutatásban 10 tulajdonság mindig visszaköszön. Íme a lista!
Oroszlán élt Vásárhely környékén

Oroszlán élt Vásárhely környékén

Egy különleges, mondhatni szenzációs bizonyíték került elő éppen két éve. Veszély leselkedhetett a mai Vásárhely területén és környékén élőkre.
 

És ezt már olvasta?

Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok
Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok Itt az ideje a farsangi fánksütésnek. Ha nincs idő a kelesztéshez, jól jöhet ez a két villámgyors recept. Az egyszerű sok esetben nagyszerű!
 
A helyszín már megvan de lesz-e pénz a megépítésére?
A helyszín már megvan de lesz-e pénz a megépítésére? A rendkívüli közgyűlésen döntés született az új könyvtár helyszínéről. A kormány irányába történő kommunikációs technikán lehetne javítani.
 
Aki hozzájárult a vásárhelyi azonosságtudat erősítéséhez
Aki hozzájárult a vásárhelyi azonosságtudat erősítéséhez A magyar kultúra napján Múzeumőr címmel nyílt meg a Tornyai János Múzeumban a közgyűjtemény első vezetőjének emléket állító kiállítás. Képekkel.
 
Bíróság előtt a vásárhelyi kettős gyilkosság elkövetői
Bíróság előtt a vásárhelyi kettős gyilkosság elkövetői Hódmezővásárhely lakóit 2018-ban mélyen megrázta az idős szülőket meggyilkoló nő és élettárásának brutalitása és kegyetlensége. Videó a helyszínről és az elfogásról.
 
Kitüntették Dömötör Mihály fotóművészt
Kitüntették Dömötör Mihály fotóművészt Szeged Város Önkormányzatának vezetése a Magyar Kultúra Napja alkalmából kiemelkedő fotóművészeti tevékenységét kitüntetéssel ismerte el.
 
Nem hagyhatjuk veszni Hegyi Endre óriási gyűjteményét
Nem hagyhatjuk veszni Hegyi Endre óriási gyűjteményét Az értékén túl, az óriási eszmei értéke abban van, hogy a régi fotókon keresztül látjuk, megismerjük eleink életét, gyökereinket, erősítve ezzel identitásunkat. Interjú.
 
Kiállítással emlékezik Kiss Lajosra a Tornyai-múzeum
Kiállítással emlékezik Kiss Lajosra a Tornyai-múzeum A Kiss Lajos néprajzkutató munkásságát bemutató tárlatot a megnyitó előtti napon sajtóbejáráson ismerhették meg a médiumok munkatársai. Képekkel.