Kultúra, oktatásEurópa felfedezése a nagy itáliai zsenivel

2011. szeptember 24., szombat
 
Európa felfedezése a nagy itáliai zsenivel

A Németh László Gimnázium és Általános iskola izgalmasnak és látványosnak ígérkező programsorozatába a projektben résztvevő négy külföldi iskolából 15 tanár és 22 diák érkezik Hódmezővásárhelyre.

 

 

 

 

 

Magyarországon 312 iskola érintett a Comenius programban. Közülük több intézmény mutatja be a hét keretében külön rendezvénnyel, kiállítással projekttevékenységét.

 

A hódmezővásárhelyi Németh László Gimnázium és Általános Iskola tavaly kezdte európai projektjét lengyel, két német, szlovén és francia partneriskolákkal karöltve. Da Vinci 21 címmel a tudományok és művészetek segítségével fedezik fel Európát a diákok.

A Comenius Hét keretében szeptember 26-30. között  sajátos eszközökkel, Leonardo Da Vincivel, a nagy alkotó életművével foglalkoznak.  

Huzián Péter a projekt koordinátora a Vásárhelyi Híreknek beszélt arról, hogy hétfőtől workshopok, kézműves foglalkozások, multimédiás előadások, sőt műhelylátogatások sorával idézik meg a nagy itáliai polihisztor zseni művészi és tudományos munkásságát. Most elsősorban a fizikai találmányaira és művészetére koncentrálnak. Ezek továbbgondolásával a környezetvédelemig, az energiagazdálkodásig is eljutnak. Az izgalmasnak és látványosnak ígérkező programok sorába a projektben résztvevő külföldi iskolák mindegyikéből bekapcsolódnak. A négy országból 15 tanár és 22 diák érkezik Hódmezővásárhelyre. Szeptember 30-án a Da Vinci 21 programot a diákok által a Comenius Hét során készített alkotásokból rendezendő kiállítás zárja.      

 

A Comenius Hét rendezvénysorozatot azért hívta életre az Európai Bizottság, hogy felhívja a figyelmet a program nyújtotta lehetőségekre, illetve az iskolai együttműködésekben résztvevők számára a kommunkációs készségeket, a nyelvtanulás fontosságát erősítse és hogy sikereiket, eredményeiket bemutathassák a szélesebb közönség számára.

 

Olvassa el ezt is!

470 vásárhelyi mártír

470 vásárhelyi mártír

Április 16-a a holokauszt magyar áldozatainak emléknapja. Azokra emlékezünk ezen a napon, akiket a nácizmus zászlaja alatt 77 évvel ezelőtt megfosztottak jogaiktól.
Hogyan ismerhető fel a natúr- és biokozmetikum?

Hogyan ismerhető fel a natúr- és biokozmetikum?

A bio – és natúrkozmetikumok népszerűségét meglovagolva a szépségipar ontja magából a természetes ezer szinonimáját felsorakoztató feliratokat.

Korszerű diagnosztikai rendszert kap a vásárhelyi kórház

Korszerű diagnosztikai rendszert kap a vásárhelyi kórház

A hódmezővásárhelyi kórház is bekapcsolódik a honvédség egészségügyi ellátásába. A 2018 óta érlelődő döntés most lendületet vett.
Ismét nyerni tudott a Hódmezővásárhelyi FC

Ismét nyerni tudott a Hódmezővásárhelyi FC

Habár a HFC-nek kevesebb lehetősége volt, de a csapat szíve a helyén volt és sikerült itthon tartani a három pontot.
 

És ezt már olvasta?

Kétszeresen nehéz meccs volt
Kétszeresen nehéz meccs volt Lejátszotta a Kosársuli a vásárhelyi kosárlabda történetének egyik legnehezebb meccsét. Elhunyt az egyesület alapítója és elnöke: dr. Elek András.
 
Öt gólos siker a Körösladány ellen
Öt gólos siker a Körösladány ellen Hétközi bajnokit játszott a Hódmezővásárhelyi FC, a csapat zsinórban harmadik győzelmét szerezte meg.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 14. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 14. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
A hallás öröme
A hallás öröme Rendszeresen visszakérdez? Az átlagosnál hangosabban beszél, sokszor kiabál? Akkor lehet, hogy Ön is halláscsökkenéssel, ismertebb nevén nagyothallással küzd.
 
A romlást hozó ékszer
A romlást hozó ékszer A nő élete két év alatt tönkrement, csalánkiütései, hallucinációi és folyamatos rosszulléte elvitte a pénzét. Magyarországon is hozzá lehet jutni.
 
Jön a mindent eldöntő harmadik meccs
Jön a mindent eldöntő harmadik meccs Ezen a meccsen a Kosársuli szerette volna lezárni ezt a párharcot, de kevesen voltak hozzá, megérdemelten győzött a Pápa.
 
Újabb nagyarányú tram-train beruházás Hódmezővásárhelyen
Újabb nagyarányú tram-train beruházás Hódmezővásárhelyen A kiépült tram-train végállomáshoz kapcsolódva a Nagyállomás mellett 8 db. jármű tárolására alkalmas csarnokot kell tervezni.