Kultúra, oktatásEurópa felfedezése a nagy itáliai zsenivel

2011. szeptember 24., szombat
 
Európa felfedezése a nagy itáliai zsenivel

A Németh László Gimnázium és Általános iskola izgalmasnak és látványosnak ígérkező programsorozatába a projektben résztvevő négy külföldi iskolából 15 tanár és 22 diák érkezik Hódmezővásárhelyre.

 

 

 

 

 

Magyarországon 312 iskola érintett a Comenius programban. Közülük több intézmény mutatja be a hét keretében külön rendezvénnyel, kiállítással projekttevékenységét.

 

A hódmezővásárhelyi Németh László Gimnázium és Általános Iskola tavaly kezdte európai projektjét lengyel, két német, szlovén és francia partneriskolákkal karöltve. Da Vinci 21 címmel a tudományok és művészetek segítségével fedezik fel Európát a diákok.

A Comenius Hét keretében szeptember 26-30. között  sajátos eszközökkel, Leonardo Da Vincivel, a nagy alkotó életművével foglalkoznak.  

Huzián Péter a projekt koordinátora a Vásárhelyi Híreknek beszélt arról, hogy hétfőtől workshopok, kézműves foglalkozások, multimédiás előadások, sőt műhelylátogatások sorával idézik meg a nagy itáliai polihisztor zseni művészi és tudományos munkásságát. Most elsősorban a fizikai találmányaira és művészetére koncentrálnak. Ezek továbbgondolásával a környezetvédelemig, az energiagazdálkodásig is eljutnak. Az izgalmasnak és látványosnak ígérkező programok sorába a projektben résztvevő külföldi iskolák mindegyikéből bekapcsolódnak. A négy országból 15 tanár és 22 diák érkezik Hódmezővásárhelyre. Szeptember 30-án a Da Vinci 21 programot a diákok által a Comenius Hét során készített alkotásokból rendezendő kiállítás zárja.      

 

A Comenius Hét rendezvénysorozatot azért hívta életre az Európai Bizottság, hogy felhívja a figyelmet a program nyújtotta lehetőségekre, illetve az iskolai együttműködésekben résztvevők számára a kommunkációs készségeket, a nyelvtanulás fontosságát erősítse és hogy sikereiket, eredményeiket bemutathassák a szélesebb közönség számára.

 

Olvassa el ezt is!

Idén még többen jöttek

Idén még többen jöttek

Számunkra a „teltház” nem egyszerűen egy számszerűsíthető cél, hanem annak a felelőssége, hogy boldog együttlétben érezhessék jól magukat a fesztiválozók” – mondta a főszervező.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban

2023. 36. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
A higiénia folyamatosan kiváló - a minőség folyamatosan vitatott

A higiénia folyamatosan kiváló - a minőség folyamatosan vitatott

Eddig a Prizma Food által üzemeltetett közétkeztetésből minden generációból százak léptek ki. Az okok sokrétegűek. A higiéniai ellenőrzés eredménye viszont kiváló.
Kutatók éjszakája 2023 Vásárhelyen

Kutatók éjszakája 2023 Vásárhelyen

Valamennyi korosztály számára érdekes programokat ígér az SZTE Mezőgazdasági Kar az idei Kutatók Éjszakáján. Részletes program.
 

És ezt már olvasta?

Elindult az egyetemi tanév is
Elindult az egyetemi tanév is Megtartotta szokásos tanévnyitóját a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara. A helyszín ismét a polgármesteri hivatal díszterme volt.
 
Suli buli
Suli buli Az önkormányzat nem adja ingyen a Petőfi utca 6. épületet. A Református Egyházközség szerint jogszerűtlenül próbálták akadályozni a tanévkezdést.
 
Gulyás Gergely és Márki-Zay Péter a Tranzitban
Gulyás Gergely és Márki-Zay Péter a Tranzitban A két politikus többek között a migráció, az ukrajnai háború, az energiafüggőség, a rezsivédelem, a pártfinanszírozás, a gyermekvédelem kérdésköreiben ismertették álláspontjaikat.
 
Elindult a nyár utolsó nagy bulifolyama
Elindult a nyár utolsó nagy bulifolyama Négy napon át, több mint tíz helyszínen több mint kétszáz programot kínál az idén ötvenöt éves Szegedi Ifjúsági Napok.
 
Tanévi menetrend 2023/2024
Tanévi menetrend 2023/2024 Hosszú lesz a téli és a tavaszi szünet is, viszont a tanév – az eddigiektől eltérően - egy héttel tovább tart.
 
Közneveléséért Díjat kapott Kincses Tímea
Közneveléséért Díjat kapott Kincses Tímea A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum főigazgatója a Csongrád-Csanád Vármegye augusztus 19-én tartott ünnepségen vehette át a díjat
 
Elfogytak a bérletek a SZIN-re
Elfogytak a bérletek a SZIN-re Nem lehet már bérletet kapni a legnagyobb nyárzáró hazai fesztiválra, sőt a pénteki napijegyek is elfogytak a Coca-Cola SZIN-re.