Kultúra, oktatásEurópa felfedezése a nagy itáliai zsenivel

2011. szeptember 24., szombat
 
Európa felfedezése a nagy itáliai zsenivel

A Németh László Gimnázium és Általános iskola izgalmasnak és látványosnak ígérkező programsorozatába a projektben résztvevő négy külföldi iskolából 15 tanár és 22 diák érkezik Hódmezővásárhelyre.

 

 

 

 

 

Magyarországon 312 iskola érintett a Comenius programban. Közülük több intézmény mutatja be a hét keretében külön rendezvénnyel, kiállítással projekttevékenységét.

 

A hódmezővásárhelyi Németh László Gimnázium és Általános Iskola tavaly kezdte európai projektjét lengyel, két német, szlovén és francia partneriskolákkal karöltve. Da Vinci 21 címmel a tudományok és művészetek segítségével fedezik fel Európát a diákok.

A Comenius Hét keretében szeptember 26-30. között  sajátos eszközökkel, Leonardo Da Vincivel, a nagy alkotó életművével foglalkoznak.  

Huzián Péter a projekt koordinátora a Vásárhelyi Híreknek beszélt arról, hogy hétfőtől workshopok, kézműves foglalkozások, multimédiás előadások, sőt műhelylátogatások sorával idézik meg a nagy itáliai polihisztor zseni művészi és tudományos munkásságát. Most elsősorban a fizikai találmányaira és művészetére koncentrálnak. Ezek továbbgondolásával a környezetvédelemig, az energiagazdálkodásig is eljutnak. Az izgalmasnak és látványosnak ígérkező programok sorába a projektben résztvevő külföldi iskolák mindegyikéből bekapcsolódnak. A négy országból 15 tanár és 22 diák érkezik Hódmezővásárhelyre. Szeptember 30-án a Da Vinci 21 programot a diákok által a Comenius Hét során készített alkotásokból rendezendő kiállítás zárja.      

 

A Comenius Hét rendezvénysorozatot azért hívta életre az Európai Bizottság, hogy felhívja a figyelmet a program nyújtotta lehetőségekre, illetve az iskolai együttműködésekben résztvevők számára a kommunkációs készségeket, a nyelvtanulás fontosságát erősítse és hogy sikereiket, eredményeiket bemutathassák a szélesebb közönség számára.

 

Olvassa el ezt is!

A közönség lelkesedése is segítette Kosársulit

A közönség lelkesedése is segítette Kosársulit

Vuk Pavlovic csapata megnyerte a Dunaharaszti elleni párharcot az NB I/B Zöld csoportjában, így az 5. helyen végzett.
Értékes idegenbeli győzelem

Értékes idegenbeli győzelem

A Dunaharaszti MTK otthonában lépett pályára a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli, amely most kedvező helyzetből várhatja a szezon utolsó meccsét.
Rendkívüli közgyűlés volt

Rendkívüli közgyűlés volt

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordul a Fidesz a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatalban történt információbiztonsági incidens miatt.
Pünkösdi emlékezés az egykori hódmezővásárhelyi országzászlóra

Pünkösdi emlékezés az egykori hódmezővásárhelyi országzászlóra

Közel kilenc évtizeddel ezelőtt, Pünkösdkor avatták fel a magyar egység eszméit hirdető országzászló emlékművet Hódmezővásárhelyen, a Kossuth téren.
 

És ezt már olvasta?

Díjazták a Hódfót
Díjazták a Hódfót Egerben, a Kézművesség 1000 éve és jövője a Kárpát-medencében rendezvény sorozathoz kapcsolódón került sor a XX. Magyar Kézműves Remek pályázatának díjátadó ünnepségére.
 
Átadták az új közösségi házat
Átadták az új közösségi házat Új közösségi ház épült uniós támogatással Hódmezővásárhely Új-Kishomok városrészében, és felújítottak három olvasókört is.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban 2023. 21. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Vásárhelyi katonák a sérültek között
Vásárhelyi katonák a sérültek között A NATO békefenntartó erők katonáit május 29-én vetették be tömegoszlatási feladatokra Koszovóban. A KFOR katonák sorfalát a tüntető tömeg megtámadta,
 
Vagyonkezelés igen, adásvétel nem
Vagyonkezelés igen, adásvétel nem Elutasította az egyházak által használt ingatlanok tulajdonjogának átadását Hódmezővásárhely közgyűlése legutóbbi ülésén.
 
A Máté Taekwondo idén is eredményes volt
A Máté Taekwondo idén is eredményes volt

Május 27-én, szombaton rendezték meg Horvátországban a hagyományosnak mondható Karlovac Open 2023 taekwondo versenyt.

 
A Hód-Fitness SE ismét ott lesz az EB-n
A Hód-Fitness SE ismét ott lesz az EB-n Az összesített eredmények alapján novemberben Spanyolországban, az Európa-bajnokságon 21 Hód-Fitness SE versenyző vehet részt.