Kultúra, oktatásEurópa felfedezése a nagy itáliai zsenivel

2011. szeptember 24., szombat
 
Európa felfedezése a nagy itáliai zsenivel

A Németh László Gimnázium és Általános iskola izgalmasnak és látványosnak ígérkező programsorozatába a projektben résztvevő négy külföldi iskolából 15 tanár és 22 diák érkezik Hódmezővásárhelyre.

 

 

 

 

 

Magyarországon 312 iskola érintett a Comenius programban. Közülük több intézmény mutatja be a hét keretében külön rendezvénnyel, kiállítással projekttevékenységét.

 

A hódmezővásárhelyi Németh László Gimnázium és Általános Iskola tavaly kezdte európai projektjét lengyel, két német, szlovén és francia partneriskolákkal karöltve. Da Vinci 21 címmel a tudományok és művészetek segítségével fedezik fel Európát a diákok.

A Comenius Hét keretében szeptember 26-30. között  sajátos eszközökkel, Leonardo Da Vincivel, a nagy alkotó életművével foglalkoznak.  

Huzián Péter a projekt koordinátora a Vásárhelyi Híreknek beszélt arról, hogy hétfőtől workshopok, kézműves foglalkozások, multimédiás előadások, sőt műhelylátogatások sorával idézik meg a nagy itáliai polihisztor zseni művészi és tudományos munkásságát. Most elsősorban a fizikai találmányaira és művészetére koncentrálnak. Ezek továbbgondolásával a környezetvédelemig, az energiagazdálkodásig is eljutnak. Az izgalmasnak és látványosnak ígérkező programok sorába a projektben résztvevő külföldi iskolák mindegyikéből bekapcsolódnak. A négy országból 15 tanár és 22 diák érkezik Hódmezővásárhelyre. Szeptember 30-án a Da Vinci 21 programot a diákok által a Comenius Hét során készített alkotásokból rendezendő kiállítás zárja.      

 

A Comenius Hét rendezvénysorozatot azért hívta életre az Európai Bizottság, hogy felhívja a figyelmet a program nyújtotta lehetőségekre, illetve az iskolai együttműködésekben résztvevők számára a kommunkációs készségeket, a nyelvtanulás fontosságát erősítse és hogy sikereiket, eredményeiket bemutathassák a szélesebb közönség számára.

 

Olvassa el ezt is!

Idős vásárhelyi nő az áldozat

Idős vásárhelyi nő az áldozat

Kerékpárost gázolt el egy autó szerdán délután Hódmezővásárhelyen.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024

Családi események Hódmezővásárhelyen 2024

2024. 21. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
VI. Őz-ŐSök találkozója

VI. Őz-ŐSök találkozója

A Hódmezővásárhelyi Levéltár előadótermében az Őz-ŐSök találkozóján, a pályázati eredmények mellett, a bemutatják beérkezett pályaművekből készült hangfelvételeket is.
Orbán Viktor váratlan látogatása Vásárhelyen

Orbán Viktor váratlan látogatása Vásárhelyen

Nem tartották szükségesnek testőrök hadát, amikor Orbán Viktor az ellenzéki vezetésű Hódmezővásárhelyre érkezett.
 

És ezt már olvasta?

Befürödhetünk a szökőkutakkal
Befürödhetünk a szökőkutakkal A napokban várható kánikula miatt a szülőknek érdemes jobban figyelni a szökőkutainkra, amelyeket eredetileg nem fürdésre tervezték.
 
Június 16. - A Holokauszt vásárhelyi emléknapja
Június 16. - A Holokauszt vásárhelyi emléknapja 1944-ben ezen a napon elhurcolták a város 737 zsidó polgárát. A vásárhelyi zsinagóga órája a mai nap is azt az időpontot – tíz óra tíz percet – mutatja
 
Vásárhelyi érmek a Vívó Vidékbajnokságon
Vásárhelyi érmek a Vívó Vidékbajnokságon Június 8-9-én a Magyar Vívó Szövetség megbízásából a Zalaegerszegi Vívó Egylet Tőr utánpótlás Vidék bajnokságot rendezett. Eredmények.
 
Választás 2024
Választás 2024 A június 9-én megtartott választás eredményeként ismét Márki-Zay Péter lett a polgármester. Ezúttal mind a 10 választókerületben a Mindenki Magyarországa nyert.
 
10 éve hunyt el a legendás Aranycsapat kapusa - személyes emlékezés
10 éve hunyt el a legendás Aranycsapat kapusa - személyes emlékezés Emlékezés más szemmel, Fekete Párduc, vagyis Grosics Gyula és a Vásárhelyi Hírek főszerkesztőjének személyes barátsága okán.
 
Beindult a Deja Vu
Beindult a Deja Vu Június 6-án délután 5-től nyíltak meg a kapuk az Újszegedi Partfürdőn. Még két napig két helyszínen egymást váltják az előadók, DJ-k.
 
70. Vásárhelyi Őszi Tárlat
70. Vásárhelyi Őszi Tárlat A kiállítás a magyar művészet egy szűkebb szegmensét jelenítette meg, az ezredforduló óta azonban jóval szélesebb spektrumot tár a közönség elé.