SportÉrtékes győzelem - folytatás egy hét múlva

2015. június 6., szombat
 

Szoros meccsen harcolta ki a harmadik mérkőzést a bronzéremért az NBI B csoportos kosárlabda bajnokság rájátszásában a Vásárhelyi Kosársuli a Salgótarján ellen. Nyilasék jövő héten idegenben küzdhetnek meg a dobogós helyezésért.

 

Fotók: Damó Adrienn

 

Czibere két gyors hármasával kezdtek a hazaiak, ennek ellenére 88-állt az eredményjelző a negyed derekán. A másik oldalon az irányító Szabó villogott. A beálló Nyilas és a kezdő ötösben helyt kapó Genal vezérletével hét pontos előnyre tett szert a Kosársuli, ami ki is tartott a második tíz percig.

 

Szinte rögtön 10 pont fölé nőtt a különbség. Nagyobb sebességre kapcsoltak ekkor a csapatok, amiből a remeklő Genal és társai jöttek ki jobban. (37-24) Ám megint nem bírtak Szabóval, aki sorra szállította a hármasokat, de ez sem segített nekik. Vejinovicsék pörgős és eredményes kosárlabdát mutattak be a mérkőzés ezen szakaszában.

 

Vas trojkával nyitotta a harmadik periódust, amit egy távoli kettessel toldott meg. 52-36 állt ekkor az eredményjelzőn. Ezután 7 pontra jött fel a Salgótarján néhány hazai figyelmetlenség miatt. Dr. Elek András fiai ismét újítottak, akik egy időkérést követően három támadás védekeztek ki, majd három kosarat szereztek. (60-47) Ehhez a nagy szívvel játszó Mócsai tett hozzá egy 2+1-et. Mindhiába, mivel a salgótarjáni Szabó újra 5 pontot süllyesztett el a kék-sárgák gyűrűjében.

 

72-63-nál indult a zárójátékrész, ami egyértelműen a Salgótarjánnak ment jobban. Tutusék hét pontra jöttek föl. Újra ritmust váltott a Kosársuli, nem tudtak olajra lépni.(81-69) Nem adták könnyen magukat a piros mezesek, akik újra faragtak hátrányukból,előbb hétre jöttek fel, végül ötre. Így végül nem lett meg a 15 pontos győzelem, ami ahhoz kellett volna, hogy a bronzpárharcot eldöntő harmadik ütközetet Vásárhelyen rendezzék meg. Vas Péterék jövő héten a Nógrád megyeiek otthonában küzdenek a dobogós helyezésért a B csoportban.

 

Vásárhelyi Kosársuli SE - Konecranes-Salgótarjáni KSE 88-83 (21-14, 26-22, 25-27, 16-20)

NBI B rájátszás a harmadik helyért, Hódmezővásárhely Hódtói Sportcsarnok, 500 néző.

Vezette: Farkas G., Söjtöry T. és Kovács N.

Kosársuli: Vejinovics 7, CZIBERE 12/9, VAS 14/6, GENAL 19/3, Varga 14.

Csere: NYILAS 8/6, Gruda 2, Rostás I. 2, Kelemen 4, Mócsai 6

Edző: dr. Elek András és Utasi Gábor

 

Dr. Elek András: „Nagyon értéke győzelmet szereztünk egy nálunk jobb játékosállománnyal rendelkező csapat ellen. Örülök, hogy győzelemmel búcsúztunk a közönségünktől, viszont sajnálom, hogy nem sikerült a megfelelő arányban nyernünk, bár erről nem csak mi tehettünk…”

 
 
Forrás: Vásárhelyi Kosársuli
 

Olvassa el ezt is!

Patrónus Díjat kaptak a vásárhelyi szaktanárok

Patrónus Díjat kaptak a vásárhelyi szaktanárok

Június 5-én a 3 vásárhelyi szakképző iskola diákjainak sikereiben, országos, vagy nemzetközi eredményeik elérésében közreműködőtt szaktanároké, pedagógusoké volt a főszerep. A díjazottak névsorával!
Kupagyőztes lett a HFC

Kupagyőztes lett a HFC

A csapat június 6-án 17 órai kezdettel játssza a Városi Stadionban utolsó bajnoki mérkőzését a megyei I. osztályú bajnokságban. A belépés ezúttal díjtalan lesz.
Őszi Tárlat két héttel később

Őszi Tárlat két héttel később

Az idén hatvanhetedik alkalommal rendezi meg a Tornyai János Múzeum Magyarország legnagyobb múltra visszatekintő kortárs képzőművészeti kiállítását.
Vásárhelyi futballista a válogatottban

Vásárhelyi futballista a válogatottban

A szünet alatt rengeteget edzettem, itthon voltam Hódmezővásárhelyen, így teljesen készen álltam az újraindulásra. Most a válogatottat erősíti.
 

És ezt már olvasta?

Éremeső mindkét vásárhelyi úszó egyesületnél
Éremeső mindkét vásárhelyi úszó egyesületnél

A nyári szünet utáni első versenyen mindkét vásárhelyi úszóegyesület remekelt. A Hód Úszó SE tagjai 26 érmet, a NICS-HSÚVC 28 érmet szerzett.

 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 37. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 37. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Jól kerestek lányok futtatásából
Jól kerestek lányok futtatásából Három mindszenti lakost fogtak el, akik lányokat kényszerítettek prostitúcióra. A házkutatások során több bizonyíték is előkerült.
 
Vásárhelyi Díj lett a Bessenyei Díjból
Vásárhelyi Díj lett a Bessenyei Díjból Elülni látszik az a vihar, amely egy, a város zenei életében köztiszteletnek örvendő pedagógus jelölése, illetve a színész özvegyének bejelentése nyomán keletkezett.
 
Lendületben a HLKC NB II-es csapata
Lendületben a HLKC NB II-es csapata Szeptember 12-én elrajtol az NB II-es női kézilabda bajnokság, amelyre a Hódmezővásárhelyi LKC már hetek óta készül. Interjú Dankó Leával.
 
Régészeti pillanatképek
Régészeti pillanatképek Vásárhely és környéke régészeti feltárásainak eredményeiből ad ízelítőt a Tornyai János Múzeum szeptember 10-én megnyílt kiállítása.
 
Jogerős a mindszenti férfi elleni ítélet
Jogerős a mindszenti férfi elleni ítélet Lezárult a mártélyi, mindszenti szülők között nagy vihart kavart ügy. Jogerős lett a hirdető újságban nemcsak munkára fiúkat kereső férfi elleni ítélet.