SportÉrtékes győzelem - folytatás egy hét múlva

2015. június 6., szombat
 

Szoros meccsen harcolta ki a harmadik mérkőzést a bronzéremért az NBI B csoportos kosárlabda bajnokság rájátszásában a Vásárhelyi Kosársuli a Salgótarján ellen. Nyilasék jövő héten idegenben küzdhetnek meg a dobogós helyezésért.

 

Fotók: Damó Adrienn

 

Czibere két gyors hármasával kezdtek a hazaiak, ennek ellenére 88-állt az eredményjelző a negyed derekán. A másik oldalon az irányító Szabó villogott. A beálló Nyilas és a kezdő ötösben helyt kapó Genal vezérletével hét pontos előnyre tett szert a Kosársuli, ami ki is tartott a második tíz percig.

 

Szinte rögtön 10 pont fölé nőtt a különbség. Nagyobb sebességre kapcsoltak ekkor a csapatok, amiből a remeklő Genal és társai jöttek ki jobban. (37-24) Ám megint nem bírtak Szabóval, aki sorra szállította a hármasokat, de ez sem segített nekik. Vejinovicsék pörgős és eredményes kosárlabdát mutattak be a mérkőzés ezen szakaszában.

 

Vas trojkával nyitotta a harmadik periódust, amit egy távoli kettessel toldott meg. 52-36 állt ekkor az eredményjelzőn. Ezután 7 pontra jött fel a Salgótarján néhány hazai figyelmetlenség miatt. Dr. Elek András fiai ismét újítottak, akik egy időkérést követően három támadás védekeztek ki, majd három kosarat szereztek. (60-47) Ehhez a nagy szívvel játszó Mócsai tett hozzá egy 2+1-et. Mindhiába, mivel a salgótarjáni Szabó újra 5 pontot süllyesztett el a kék-sárgák gyűrűjében.

 

72-63-nál indult a zárójátékrész, ami egyértelműen a Salgótarjánnak ment jobban. Tutusék hét pontra jöttek föl. Újra ritmust váltott a Kosársuli, nem tudtak olajra lépni.(81-69) Nem adták könnyen magukat a piros mezesek, akik újra faragtak hátrányukból,előbb hétre jöttek fel, végül ötre. Így végül nem lett meg a 15 pontos győzelem, ami ahhoz kellett volna, hogy a bronzpárharcot eldöntő harmadik ütközetet Vásárhelyen rendezzék meg. Vas Péterék jövő héten a Nógrád megyeiek otthonában küzdenek a dobogós helyezésért a B csoportban.

 

Vásárhelyi Kosársuli SE - Konecranes-Salgótarjáni KSE 88-83 (21-14, 26-22, 25-27, 16-20)

NBI B rájátszás a harmadik helyért, Hódmezővásárhely Hódtói Sportcsarnok, 500 néző.

Vezette: Farkas G., Söjtöry T. és Kovács N.

Kosársuli: Vejinovics 7, CZIBERE 12/9, VAS 14/6, GENAL 19/3, Varga 14.

Csere: NYILAS 8/6, Gruda 2, Rostás I. 2, Kelemen 4, Mócsai 6

Edző: dr. Elek András és Utasi Gábor

 

Dr. Elek András: „Nagyon értéke győzelmet szereztünk egy nálunk jobb játékosállománnyal rendelkező csapat ellen. Örülök, hogy győzelemmel búcsúztunk a közönségünktől, viszont sajnálom, hogy nem sikerült a megfelelő arányban nyernünk, bár erről nem csak mi tehettünk…”

 
 
Forrás: Vásárhelyi Kosársuli
 

Olvassa el ezt is!

Patrónus Díjat kaptak a vásárhelyi szaktanárok

Patrónus Díjat kaptak a vásárhelyi szaktanárok

Június 5-én a 3 vásárhelyi szakképző iskola diákjainak sikereiben, országos, vagy nemzetközi eredményeik elérésében közreműködőtt szaktanároké, pedagógusoké volt a főszerep. A díjazottak névsorával!
Kupagyőztes lett a HFC

Kupagyőztes lett a HFC

A csapat június 6-án 17 órai kezdettel játssza a Városi Stadionban utolsó bajnoki mérkőzését a megyei I. osztályú bajnokságban. A belépés ezúttal díjtalan lesz.
Báli szezon Vásárhelyen 2020-ban

Báli szezon Vásárhelyen 2020-ban

Öt iskola, valamint az Orvosbál, a Vadászbál, a Huszárbál és a Gazdasági Egyesület rendezvényei adják 2020-ban a megyei jogú város báli szezonját.
Nem hagyhatjuk veszni Hegyi Endre óriási gyűjteményét

Nem hagyhatjuk veszni Hegyi Endre óriási gyűjteményét

Az értékén túl, az óriási eszmei értéke abban van, hogy a régi fotókon keresztül látjuk, megismerjük eleink életét, gyökereinket, erősítve ezzel identitásunkat. Interjú.
 

És ezt már olvasta?

Fókuszban az agrárszakképzés - Elkezdődtek az elődöntők
Fókuszban az agrárszakképzés - Elkezdődtek az elődöntők Az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny a Gregus Máté Mezőgazdasági Szakképző évtizedes sikerszériáját tükrözi. 2018-ban és tavaly is Vásárhelyen rendezték a döntőt.
 
A Csongrád Megye Közgyűlés megtartotta idei első ülését
A Csongrád Megye Közgyűlés megtartotta idei első ülését A vásárhelyi Ádok János személyében új alelnököt választott idei első ülésén Csongrád Megye Közgyűlése. Megalkották a költségvetést, megyei elismerésekről döntöttek.
 
Vetélkedő a holokauszt nemzetközi emléknapján
Vetélkedő a holokauszt nemzetközi emléknapján Wallenberg nyomán című, országos vetélkedősorozat regionális fordulóját rendezték Hódmezővásárhelyen.
 
Könyvbemutató, megemlékezés, tiltakozás
Könyvbemutató, megemlékezés, tiltakozás Hárs Gábor harmadik kötetét mutatták be, majd megemlékezés tartottak a kiállítóhelyen. A Hitközség tiltakozik az új vásárhelyi polgári kör miatt. Képekkel.
 
Teltházas Alma koncert a BFMK-ban
Teltházas Alma koncert a BFMK-ban A hétvégén fergeteges hangulatú koncerttel örvendeztették meg kis rajongóikat, nagy részük a színpad előtt extázisban énekelt és táncolt.
 
Vásárhelyi írónő újabb sikerkönyve
Vásárhelyi írónő újabb sikerkönyve Egy elfeledett budapesti mulatónegyedbe, a lágymányosi Konstantinápolyba repíti vissza az olvasókat Borbás Edina legújabb történelmi fikciós regénye.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 4. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 4. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."