
Ennek az olasz receptnek éppen most van alegjobb szezonja nálunk. Na és persze könnyű és finom! A brokkoli remekül párosítható a dióval. Az először talán meglepő recept elkészítése után kellemesen csalódni, a család többi tagja pedig olaszosan 'bravozni' fog!
Hozzávalók:
15 dkg dió,
1 zsemle,
3 dl tejszín, bors,
50 dkg brokkoli,
2 gerezd fokhagyma,
15 dkg parmezán sajt, (de lehet másfajta is)
3 evőkanál citromlé,
5 evőkanál olívaolaj,
egy csomag 50 dkg-os száraztészta.
Elkészítése:
Kifőzzük a tésztát
Tegyünk bele sót és egy kis olajt, ne tapadjon össze.
A diót nem túl apró darabokra összevágjuk, és száraz serpenyőben – gyakori kevergetés mellett - megpirítjuk. Majd kihűlés után ledaráljuk.
A brokkolit megmossuk, és az apróra összevágott szárrésszel együtt, megsózva megpároljuk. Hideg vízzel leöblítjük, hagyjuk leszáradni.
A zsemlét apró kockára daraboljuk, és a tejszínnel leöntjük, hagyjuk hogy a zsemle beszívja.
A megdarált diót összekeverjük az olajjal, belereszeljük a fokhagymát, a lereszelt sajt nagyobbik részét, az áztatott zsemlét, amit kinyomkodunk, fűszerezzük sóval, oregánóval, borssal és pépesítjük.
A kifőzött tésztára először ráöntjük a diós masszát, és összekeverjük,
A megpárolt brokkoli rózsákat elrendezzük a tésztán, óvatosan ezt is kicsit átforgathatjuk. a maradék parmezánnal megszórjuk és úgy tálaljuk.
Különleges, nagyon finom tészta, ami a diótól lesz különleges ízhatású.
Próbálja ki a többi Ennivaló receptjeinket! ITT!