GazdaságEgy sikeres vásárhelyi vállalkozás – A dohányzási szokás nem csökken

2023. augusztus 5., szombat
 
Egy sikeres vásárhelyi vállalkozás – A dohányzási szokás nem csökken

Continental Dohányipari Zrt.-nek 2022-ben, az egy évvel korábbinál közel 30 százalékkal jobb lett az adózás utáni eredménye.

 

 

 

 

 


 

A csoport dohánytermesztésért felelős tagja, a Dofer Dohányfermentáló Zrt. az előző évinél 8 százalékkal nagyobb, 1005 hektár termőterületre szerződött az idei évre.

A március elején kezdett palántaültetési, majd az azt követő nevelési, gondozási munkák eredményesen zárultak. A növények fejlődése szempontjából a hőmérséklet, a csapadékmennyiség ideálisnak bizonyult a kezdeti hidegebb időszakot követően.

Füzi Csaba, a sátoraljaújhelyi dohánygyárat birtokló Continental Dohányipari Zrt. vezérigazgatója a közleményben kiemelte, minden adott ahhoz, hogy az idei termésmennyiség felülmúlja a tavalyi év eredményét. A termelői hangulat egyértelműen pozitív, amelyet az ültetvények jelenlegi fejlettsége mellett olyan piaci adottságok is támogatnak, mint a kötelező felvásárlás intézménye, illetve a felvásárlási alapár év elejei 50 százalékos emelése - tette hozzá a vezérigazgató.

A Continental Dohányipari Csoport független, magyar családi tulajdonban álló magáncég, 1996-ban alapították Hódmezővásárhelyen, jelenleg mintegy 700 dolgozót foglalkoztat. A cégcsoport termékei a magyar piacon országszerte ismertek, az exporttevékenység eredményeként pedig már több mint 30 országban elérhetőek.

Jelenleg a cégcsoporthoz tartozik a szolnoki Dofer Dohányfermentáló Zrt., ahol a dohány termeltetése mellett a dohánylevél-feldolgozás folyamatáért felelnek, valamint a több mint 130 éves sátoraljaújhelyi dohánygyár. A cégcsoport Olaszországban, Németországban, Romániában és Szlovákiában is rendelkezik leányvállalatokkal.

Nyilvánosan elérhető adatok szerint a Continental Dohányipari Zrt. tavaly 63,7 milliárd forint értékesítései nettó árbevételt ért el, ami 12,96 százalékkal meghaladja az előző évit, az adózott eredmény 2022-ben 8,2 milliárd forint volt, 29,5 százalékkal több az egy évvel korábbinál.

 

 
 
Forrás: MTI
VH
 

Olvassa el ezt is!

Idős férfi a baleset áldozata

Idős férfi a baleset áldozata

Halálos közlekedési baleset történt a 47-es számú főúton, Hódmezővásárhely és Kútvölgy között augusztus 4-én este.
10 napos műsorfolyam Vásárhelyen

10 napos műsorfolyam Vásárhelyen

Augusztus 11-től 20-ig két színpad, tucatnyi program, borfesztivál, kézműves piac és még sokminden más. Részletes program.
SZIN: ötvenöt év - ötvenöt új név

SZIN: ötvenöt év - ötvenöt új név

A legnagyobb nyárzáró fesztivál egyben a hazai fesztiváltörténelem úttörője is. A Szegedi Ifjúsági Napok idén 55 éves, most a szervezők 55 friss nevet dobtak a köztudatba.
Mégiscsak 4 sávos lesz a Tisza híd

Mégiscsak 4 sávos lesz a Tisza híd

A legfrissebb Magyar Közlönyben  felsorolt 24 projekt egyike a 47. sz. főút Algyői Tisza-híd 2×2 sávra történő bővítésének előkészítése kerékpáros átvezetéssel.
 

És ezt már olvasta?

Bűnbandát számolt fel a rendőrség
Bűnbandát számolt fel a rendőrség Egy négytagú vásárhelyi banda éveken át kényszeríett prostitúcióra nőket. Egy kávézót is üzemeltetett. Egy idős férfit ház körüli munkákra kényszerítették.
 
Idén két újabb név került a dicsőség falra
Idén két újabb név került a dicsőség falra A sokéves hagyományt folytatva idén Czuprák László Ákos  és Enyedi Sándor neve került fel a Hódtói Sportcsarnok dicsőségfalára.
 
Jó tanuló - jó sportoló díjazottak 2024
Jó tanuló - jó sportoló díjazottak 2024 Február 29-én délután a város legkiválóbb jó tanulóit, jó sportolóit díjazták, de díjazták az év csapatait, edzőjét és testnevelőjét is. A díjazottak névsorával.
 
Véget ért egy nagysikerű előadássorozat
Véget ért egy nagysikerű előadássorozat A darvasszéki római kori kincsleletet ismertető előadással zárult a Tornyai János Múzeum Korok, kultúrák, lelőhelyek idén téli, régészeti sorozata február 28-án.
 
5 éve írtuk - ...mind hősök vagyunk, csupán a forma változik.
5 éve írtuk - ...mind hősök vagyunk, csupán a forma változik. A vásárhelyi-mártélyi Risztov Évát a köztudat egyfajta hősként kezelte, a már visszavonult sportoló most őszintén mesél gyermekkora és az élsport szövevényes kapcsolatáról.
 
51 éves egy világegyezmény, amely az élővilág felett őrködik
51 éves egy világegyezmény, amely az élővilág felett őrködik A világ szinte minden országa aláírta, a március 3-án 51 éves 'Washingtoni egyezményt'. Mindenkinek érdeke a betartása.
 
Vásárhelyen is kedvelik őket
Vásárhelyen is kedvelik őket Találós kérdés: hány tonnára rúg a hazai fülesbagoly populáció által megevett egér- és pocokmennyiség össztömege? Meglepő a végeredmény.