GazdaságEgy sikeres vásárhelyi vállalkozás – A dohányzási szokás nem csökken

2023. augusztus 5., szombat
 
Egy sikeres vásárhelyi vállalkozás – A dohányzási szokás nem csökken

Continental Dohányipari Zrt.-nek 2022-ben, az egy évvel korábbinál közel 30 százalékkal jobb lett az adózás utáni eredménye.

 

 

 

 

 


 

A csoport dohánytermesztésért felelős tagja, a Dofer Dohányfermentáló Zrt. az előző évinél 8 százalékkal nagyobb, 1005 hektár termőterületre szerződött az idei évre.

A március elején kezdett palántaültetési, majd az azt követő nevelési, gondozási munkák eredményesen zárultak. A növények fejlődése szempontjából a hőmérséklet, a csapadékmennyiség ideálisnak bizonyult a kezdeti hidegebb időszakot követően.

Füzi Csaba, a sátoraljaújhelyi dohánygyárat birtokló Continental Dohányipari Zrt. vezérigazgatója a közleményben kiemelte, minden adott ahhoz, hogy az idei termésmennyiség felülmúlja a tavalyi év eredményét. A termelői hangulat egyértelműen pozitív, amelyet az ültetvények jelenlegi fejlettsége mellett olyan piaci adottságok is támogatnak, mint a kötelező felvásárlás intézménye, illetve a felvásárlási alapár év elejei 50 százalékos emelése - tette hozzá a vezérigazgató.

A Continental Dohányipari Csoport független, magyar családi tulajdonban álló magáncég, 1996-ban alapították Hódmezővásárhelyen, jelenleg mintegy 700 dolgozót foglalkoztat. A cégcsoport termékei a magyar piacon országszerte ismertek, az exporttevékenység eredményeként pedig már több mint 30 országban elérhetőek.

Jelenleg a cégcsoporthoz tartozik a szolnoki Dofer Dohányfermentáló Zrt., ahol a dohány termeltetése mellett a dohánylevél-feldolgozás folyamatáért felelnek, valamint a több mint 130 éves sátoraljaújhelyi dohánygyár. A cégcsoport Olaszországban, Németországban, Romániában és Szlovákiában is rendelkezik leányvállalatokkal.

Nyilvánosan elérhető adatok szerint a Continental Dohányipari Zrt. tavaly 63,7 milliárd forint értékesítései nettó árbevételt ért el, ami 12,96 százalékkal meghaladja az előző évit, az adózott eredmény 2022-ben 8,2 milliárd forint volt, 29,5 százalékkal több az egy évvel korábbinál.

 

 
 
Forrás: MTI
VH
 

Olvassa el ezt is!

Idős férfi a baleset áldozata

Idős férfi a baleset áldozata

Halálos közlekedési baleset történt a 47-es számú főúton, Hódmezővásárhely és Kútvölgy között augusztus 4-én este.
10 napos műsorfolyam Vásárhelyen

10 napos műsorfolyam Vásárhelyen

Augusztus 11-től 20-ig két színpad, tucatnyi program, borfesztivál, kézműves piac és még sokminden más. Részletes program.
SZIN: ötvenöt év - ötvenöt új név

SZIN: ötvenöt év - ötvenöt új név

A legnagyobb nyárzáró fesztivál egyben a hazai fesztiváltörténelem úttörője is. A Szegedi Ifjúsági Napok idén 55 éves, most a szervezők 55 friss nevet dobtak a köztudatba.
Mégiscsak 4 sávos lesz a Tisza híd

Mégiscsak 4 sávos lesz a Tisza híd

A legfrissebb Magyar Közlönyben  felsorolt 24 projekt egyike a 47. sz. főút Algyői Tisza-híd 2×2 sávra történő bővítésének előkészítése kerékpáros átvezetéssel.
 

És ezt már olvasta?

Kutatók éjszakája 2023 Vásárhelyen
Kutatók éjszakája 2023 Vásárhelyen Valamennyi korosztály számára érdekes programokat ígér az SZTE Mezőgazdasági Kar az idei Kutatók Éjszakáján. Részletes program.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban 2023. 36. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Elindult az egyetemi tanév is
Elindult az egyetemi tanév is Megtartotta szokásos tanévnyitóját a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara. A helyszín ismét a polgármesteri hivatal díszterme volt.
 
Suli buli
Suli buli Az önkormányzat nem adja ingyen a Petőfi utca 6. épületet. A Református Egyházközség szerint jogszerűtlenül próbálták akadályozni a tanévkezdést.
 
A higiénia folyamatosan kiváló - a minőség folyamatosan vitatott
A higiénia folyamatosan kiváló - a minőség folyamatosan vitatott Eddig a Prizma Food által üzemeltetett közétkeztetésből minden generációból százak léptek ki. Az okok sokrétegűek. A higiéniai ellenőrzés eredménye viszont kiváló.
 
Idén még többen jöttek
Idén még többen jöttek Számunkra a „teltház” nem egyszerűen egy számszerűsíthető cél, hanem annak a felelőssége, hogy boldog együttlétben érezhessék jól magukat a fesztiválozók” – mondta a főszervező.
 
Gulyás Gergely és Márki-Zay Péter a Tranzitban
Gulyás Gergely és Márki-Zay Péter a Tranzitban A két politikus többek között a migráció, az ukrajnai háború, az energiafüggőség, a rezsivédelem, a pártfinanszírozás, a gyermekvédelem kérdésköreiben ismertették álláspontjaikat.