SportEbből lehet építkezni a jövőben is

2022. szeptember 25., vasárnap
 
Ebből lehet építkezni a jövőben is

Nyíregyházán, az újonc NYÍKSE otthonában kezdte az NB I/B Zöld csoportjának 2022/23-as idényét a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli felnőttcsapata.

 


 

 

 

Slobodan Kalinic vezetőedző a sérüléssel bajlódó Balogh Lászlón, Knyur Somán és Pinnyey Mártonon kívül mindenkire számíthatott, a felkészülési mérkőzésekhez hasonlóan pedig ezúttal is sok lehetőséget kaptak a fiatal, saját nevelésű játékosok – sőt, hárman (Bősz Richárd, Karsai Balázs, Filak László) is debütáltak.

Közülük Filak rögtön a kezdőcsapatban, Bálint Erikkel, Pavlovic Vukkal, Varga Ákossal és Varga Zalánnal együtt. Savic Brane együttese kezdett jobban, Gáspár triplájára hiába válaszolt a szezon első vásárhelyi kosarával Pavlovic, négy perc után, 7-2-es hazai vezetésnél időt kellett kérnie Slobodan Kalinicnak. Ez jót tett a csapatnak, a kezdeti pontatlanságot és idegességet fokozatosan felváltotta a sokpasszos, intenzív, gyors támadójáték és a negyed második felében a védekezés is működni kezdett. 12-11 után Varga Ákos triplájával és Bálint kettesével, 5-0-s szériával először vette át a vezetést a Kosársuli, a negyed pedig 16-15-ös vásárhelyi vezetéssel zárult.


A második negyed elején, 17-16-nál volt utoljára az előny a nyíregyházaiaknál, hiszen a Kosársuli ki sem adta a kezéből többet. Bodócsi, majd a Varga testvérek hintettek el egy-egy hárompontost (17-25 a 16. percben), és noha nem volt teljesen gördülékeny a játék, büntetőkkel, majd Borbáth triplájára tovább nőtt a különbség (17-32 a 19. perc végén). A kilenc percig tartó (!) NYÍKSE-csendet Asztalos törte meg, de érezhetően már a félidő előtt eldőltek az érdemi dolgok (a szünetben: 21-34).


A pihenő sem tett jót a hazaiaknak, a Kosársuli jó csapatmunkájával 11-0-ra lépte le őket a második félidő első öt percében (21-45). A negyed második felében ugyan kicsit közelebb került egymáshoz a két csapat, jött néhány eladott labda és pontatlan támadás a vásárhelyiektől, de Kelemen kosarai tartották a magabiztos vezetést (34-51 a negyed végén).


A hajrában Bodócsi triplája tette fel a pontot az i-re a 34. percben, hiszen ekkorra a NYÍKSE tizenöt ponton belül zárkózott, innen viszont a felzárkózás legapróbb reménye sem maradt meg a vendéglátónak. Helyenként döcögött a támadójáték, de a 37. percre ismét húsz pont közelében járt az előny (41-60), és Slobodan Kalinic igyekezett forgatni a csapatot, hiszen a győzelem nem forgott veszélyben. A 47-61-es végeredményt Verba állította be. A Kosársuli legeredményesebbje a 15 ponttal és 11 lepattanóval dupla-duplázó Varga Ákos volt.

 

NB I/B Zöld csoport, 1. forduló:

NYÍKSE - Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli 47-61 (15-16, 6-18, 13-17, 13-10)

Nyíregyháza, Bánki iskola. Vezette: Pozsonyi, Domán, Marton

 

NYÍKSE: Kurucz 3/3, Vida 4/3, Zajácz 4, Gáspár 14/6, Asztalos 6
Cserék: Skorcov 6, Szilasi 5/3, Verba 3, Tisza 2, Uduoise –
Vezetőedző: Savic Brane

Kosársuli: Pavlovic 9, Varga Á. 15/6, Filak -, Bálint 6/3, Varga Z. 3/3
Cserék: Kelemen 10, Borbáth 9/6, Bodócsi 8/6, Kass 1, Bősz -, Karsai –
Vezetőedző: Slobodan Kalinic

 

Slobodan Kalinic: "Az első mérkőzés mindig nehéz, főleg idegenben egy feljutó csapat ellen, akik felvették az NB I/B Zöld csoport keménységét. Precízen védekeztünk, kevés ponton tudtuk tartani a Nyíregyházát, ebből lehet építkezni a jövőben is. Gratulálok a Fiúknak!”

 

A Varga Zalán által irányított U20-as csapat is könnyed, 103-32-es sikerrel nyitotta a szezont. Utasi Zsombor 24 ponttal és 11 assziszttal, Karsai Balázs 16 ponttal és 10 lepattanóval jeleskedett, de Bodócsi Benjámin (19) és Megyesi Dániel (13) is tíz pont fölé jutott.

Folytatás jövő pénteken 18.30-tól hazai pályán, a Dávid Kornél Akadémia ellen.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Vidám színek a felújított mosdókban

Vidám színek a felújított mosdókban

Újabb mosdó alakult át a vásárhelyi Szeremlei Sámuel Református Óvodában a Villeroy & Boch támogatásával
Teljes a flotta

Teljes a flotta

A napokban megérkezett a tizenkettedik vasútvillamos, teljessé vált a járműflotta. Már a buszpályaudvarokon is lehet jegyet váltani a tram trainre.
Családi események Hódmezővásárhelyen

Családi események Hódmezővásárhelyen

2022. 47. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Forró nyár volt - és még lesz

Forró nyár volt - és még lesz

A 2022-es nyár volt a legmelegebb 1901 óta. Hódmezővásárhely Szikáncs állomásokon mérték az idei nyár legmagasabb értékét.

 

És ezt már olvasta?

Egyházi érdemrendet kapott Kovács István
Egyházi érdemrendet kapott Kovács István A hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekar egykori vezetője, a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola igazgatója sok szállal kötődik Vásárhelyhez.
 
A vásárhelyi Mezőgazdasági Kar idén előkelőbb helyen végzett
A vásárhelyi Mezőgazdasági Kar idén előkelőbb helyen végzett Magyarország legjobb egyeteme lett a Szegedi Tudományegyetem az oktatók kiválósága alapján a HVG friss felsőoktatási rangsorában.
 
A miskolciak eredményesebbek voltak
A miskolciak eredményesebbek voltak Több sérültet is nélkülöző Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli. egy negyedig tartotta a lépést, végül a Miskolcon a hazaiak simán győzni tudtak.
 
Hitel, ajándék, szuperolcsóság helyett ráfizetés
Hitel, ajándék, szuperolcsóság helyett ráfizetés Terjednek a facebookos csalások. Sok a főként idős naív, kevésbé informált ember. A Rendőrség látókörébe kerülnek a csalók, bár nem könnyű a lebuktatás.
 
Fejreállt egy Suzuki Vásárhelyen
Fejreállt egy Suzuki Vásárhelyen A nyirkos aszfalton megcsúszhatott és egy ház kapubejárójába előtt felborulva állt meg.
 
Még 65 millió plusz a tram train projektbe
Még 65 millió plusz a tram train projektbe A mozdonyszín és a tároló vágányok közötti területen 8 jármű tárolására és karbantartására alkalmas közel 3000 m2 alapterületű csarnok épült.
 
Ez volt az ötödik vereség a bajnokságban
Ez volt az ötödik vereség a bajnokságban A Kecskemét otthonában folytatta az NB I/B Zöld csoportját a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli. Új vezetőedzője van a csapatnak, Vuk Pavlovics személyében.