SportDupla győzelem Győrben

2021. január 24., vasárnap
 
Dupla győzelem Győrben

A Vásárhelyi Kosársuli Hódtóiban aratott kettős októberi győzelmük, valamint a tabellán elfoglalt helyezések tükrében mindkét mérkőzésnek esélyesként vágtak neki.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szoros meccsekre készültünk előzetesen, hisz egy kimerítő hétnapos sorozat végén (dupla bajnoki a Pénzügyőr, majd Hepp Kupa-meccs az Újpest otthonában, közben az U20-as csapat magját alkotó játékosoknak U18-as meccs) a veszélyes Széchenyi Egyetem Győri KC otthonába látogattunk.

 

A Hódtóiban aratott kettős októberi győzelmünk, valamint a tabellán elfoglalt helyezések tükrében mindkét mérkőzésnek esélyesként vágtunk neki, ráadásul hiányzóink is visszatérhettek.

 

Fiataljaink gyengén kezdték, 0-10-zel kezdték a meccset, ez pedig az egész első negyedre rányomta a bélyegét (19-26). A 16. percben aztán megközelítettük a vendéglátót, Bősz Richárd triplájánál egyenlítettünk, majd Varga Ákos kettesénél a vezetést is átvettük (36-38), innen pedig nem volt visszaút a győriek számára. A 46-39-es félidei vezetésünk után tovább nyílt az olló, a harmadik negyed végére a különbség átlépte a húsz pontot is (44-66), amit a hajrában sikerült is megtartani. A 83-60-as sikerből két legeredményesebb játékosunk, Varga Ákos és Nemanja Acimovic is 18-18 ponttal vette ki a részét, Megyesi Dániel pedig 16 lepattanóig jutott.

NB I/B U20 Zöld csoport, 17. forduló:

Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC-Vásárhelyi Kosársuli 60-83 (26-19, 13-27, 5-20, 16-17)

Győr, Széchenyi István Egyetemi csarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Rokob, Tamás

Kosársuli: Bodócsi 11/6, Kozma 10, Filak -, Bálint 13, Acimovic 18
Cserék: Varga Á. 18/3, Megyesi 4, Knyúr 1, Molnár -, Bősz 3/3, Németh 5
Vezetőedző: Tóth Tamá

 

 

Tóth Tamás: "10-0-val kezdett a motivált hazai csapat, nagyon sokat fejlődtek pár hónap alatt, kollégám munkáját dicséri! A második és harmadik negyedben kihasználtuk a fizikai fölényünket és átvettük az irányítást. Voltak nagyon biztató teljesítmények nálunk, de akadt érthetetlenül gyenge is, ez már nem fér bele! Van még hova fejlődni a szezon végén is. Gratulálok mindkét csapatnak, jó kosárlabdát játszottak!"

 

 

A felnőttek egy olyan ellenféllel csaptak össze, akiknek csalóka a jelenlegi 9. pozíciójuk, hisz négy egylabdás meccset is elveszítettek a szezonban, emellett hazai pályán bárkit képesek megszorítani. A mieink ezzel szemben kissé tartalékosan kikaptak a Pénzügyőr otthonában, majd remek meccsen maradtak alul az Újpesttel szemben a Hepp Kupában.

Molnár Bence és Varga Ákos is visszatérhetett sérüléséből, így teljes rotációval számolhatott Tóth Tamás. Varga Zalán és Vuk Pavlovic kettese után fej-fej mellett haladtak a felek, aztán a triplapárbajból (a Kosársulitól a két Varga, valamint Béres Nándor is elhintett egyet-egyet) hiába jött ki egy fokkal jobban a vendéglátó, az első negyedet Rostás Imre kettesével mégis mi zártuk jobban (23-24).

Vezetőedzőnk a szokásoknak megfelelően remekül rotálta a csapatot, az erős védekező- és támadójáték pedig már a második negyedben kihozta a különbséget. Varga Ákos vezényletével lassacskán elléptünk a többet rontó Győrtől, Bodócsi Benjámin triplájánál, a 16. percben a tíz pontot is átlépte az előnyünk (31-41), ez a félidőig Varga Zalán, valamint Béres hármasának is köszönhetően tovább nőtt. Ahogy az első, úgy a második játékrészt is Rostás palánk alattija zárta, 51-36-os, megnyugtató fórral vonulhatott pihenőre a kék mezes együttes.

Innen pedig már nem volt visszaút a vendéglátónak. A szünetet követően, Pavlovic kettesénél a húszas határt is átléptük (36-57), ez a stabil differencia végig meg is maradt a harmadik negyed során. Ehhez kellettek Molnár Bence és Bálint Erik kosarai, a végén pedig a szokásosnak mondható Rostás-pillanatok következtek (52-74). 

A hajrában vezetőedzőnk igyekezett mindenkinek a megfelelő játékpercet adni, egy picit rá is ültünk az eredményre, olyannyira, hogy a győriek remek dobóformát elkapva tripláikkal veszélyes távolságba zárkóztak (73-84 a 37. percben). Tóth Tamás időkérése azonban lenyugtatta a kedélyeket, Pavlovic és Bálint kosarai pedig egyszersmind be is zárták az utolsó kiskapukat. Végül 92-80-ra győztünk, és megőriztük a Cegléd, Óbuda kettős mögött, az Újpest előtt a 3. helyünket a tabellán!


NB I/B Zöld csoport, 17. forduló:

Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC-Vásárhelyi Kosársuli 80-92 (23-24, 13-27, 16-23, 28-18)

Győr, Széchenyi István Egyetemi csarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: dr. Oláh, Kéri, Tóth


Győr: Geiger 17/9, Hágen 5/3, Kámán 15/6, Földesi 11/6, Berneczei 10
Cserék: Lógár 11, Bakon, Friedl, Nagy T. 9/9, Kertész, Horváth Á. 2, Varga Z.
Vezetőedző: Csaplár-Nagy Ervin.


Kosársuli: Varga Z. 10/6, Béres 8/6, Bálint 12, Pavlovic 13, Megyesi -
Cserék: Varga Á. 24/6, Molnár 11/3, Rostás 11, Bodócsi 3/3, Kozma -
Vezetőedző: Tóth Tamás

 

Tóth Tamás: "Idegenben régen játszottunk már ilyen jól, hat ember is 10 pont felett zárt. Az első félidőben gondot okozott a kizárás, de ettől függetlenül hatékonyan védekeztünk. A harmadik negyedben okosan jöttünk ki az öltözőből, kissé szétesett a hazai csapat. A végén visszajöttek a hazaiak, több van bennük, de ma talán motiváltabbak voltunk. Sok sikert kívánok a győri barátainknak, gratulálok a csapatomnak, sportszerű derbi volt."

 
 
VH-Nagy Benjamin
 

Olvassa el ezt is!

Téli Mártély - fotókba örökítve

Téli Mártély - fotókba örökítve

Az elmúlt napokban volt egy kis tél, Varga András fotós, aki - mint köztudott - Mártély szerelmese, évek óta fotókba örökíti a táj apró rezdüléseit is. Galéria.
Gázolás a zebrán

Gázolás a zebrán

Az úttestre lelépve a neki balról érkező személyautó vezetője későn észlelte és a zebra felénél elütötte a férfit.
Elbúcsúzott a Hepp Kupától a Kosársuli

Elbúcsúzott a Hepp Kupától a Kosársuli

Egy félidőt tudtak az Újpest ritmusában játszani. Várható volt, hogy a végére bedarálja a vásárhelyieket a fizikálisabb hazai társaság, de küzdöttek az utolsó percig,
Vasút-villamos - ami összeköt

Vasút-villamos - ami összeköt

A január 20-án Szentesen tartott sajtótájékoztatón elhangzott, a szeptemberi iskolakezdésre forgalomba állhat az első 6-8 jármű, amennyiben a járványhelyzet nem romlik.
 

És ezt már olvasta?

Kettős győzelem a nyugati végeken
Kettős győzelem a nyugati végeken Győzni ment Sopronba a Kosársuli, de ezért kőkeményen meg kellett dolgozniuk. Talán a rutinjuk és a hosszabb kispaduk döntött.
 
Új trend a dupla menetrend
Új trend a dupla menetrend Két hétig mindenki számára ingyenesek az új helyi buszjáratok Hódmezővásárhelyen. A Volánbusz változatlanul üzemelteti a helyi járatait.
 
Könnyes szemmel rabolt
Könnyes szemmel rabolt A vádlott a lakás- és helyiséggazdálkodási csoportot vezette a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatalban. Kilenc évet kért az ügyész a két fegyveres rablásért.
 
Diákok Őszi Tárlata 2020-21- Díjazottak
Diákok Őszi Tárlata 2020-21- Díjazottak Az online térben megrendezett Diákok Őszi Tárlatára különösen magas volt az érdeklődés az általános iskola alsó tagozatos diákjai és a középiskolások körében. Díjazottak névsora.
 
Régészek a nyomvonalon
Régészek a nyomvonalon A Tornyai János Múzeum régészeinek eredményei újabb apróbb mozaikokkal gazdagították a Hódmezővásárhely múltjáról alkotott ismereteket.
 
Gazdálkodj okosan 2021.
Gazdálkodj okosan 2021. 15 milliárd forintos főösszegű költségvetésből gazdálkodik idén az önkormányzat. Elhangzott az is, hogy számos fölösleges kiadást tartalmaz a költségvetés.
 
Ásó kapa és nagyharang
Ásó kapa és nagyharang A házasságkötés tematikájában indított gyűjtést a Tornyai János Múzeum, a 20. századtól kezdődően napjainkig várják az ifjú párok legnagyobb napjának tárgyi emlékeit.