Kultúra, oktatásDíjazták a vásárhelyi fotó szakkört

2014. november 10., hétfő
 
Díjazták a vásárhelyi fotó szakkört

2013-14-es tanév Országos Diák Fotópályázaton második helyezett lett a hódmezővásárhelyi Németh László Gimnázium és Általános Iskola égisze alatt működő Fotó-Videó Stúdió. A szakkör három tagja is jó helyezéseket ért el.

 

A képen Lévai Renáta és Baranyi Lili az eredményhirdetés után


Az eredményhirdetés november 6-án volt Budapesten a Benczúr Házban, ahol a pályázat díjainak átadása mellett a helyezettek képeiből kiállítás is nyílt.

„Három fordulóból állt a pályázat, az elsőben a téma az Alkony volt, amiben a Naplemente színkavalkádját kellett megjeleníteni. A második fordulóban az Ételek fotózása volt a feladat, míg a harmadik feladatban az Árnyék, az árnyjáték – árnykép – rövid árnyék – hosszú árnyék képi megjelenítése volt a feladat” - vázolta Gaál Györgyi az idei verseny témáit. A vásárhelyi Fotó-Videó Stúdió vezetője azt is elmondta a szakkörök feladatonként 10-10 képet, az egyéni pályázók 4-4 db fekete-fehér vagy színes digitális képet küldhettek be.

 

A tavaly december óta zajló Országos Diák Fotópályázaton a vásárhelyi szakkör az országos második lett, de egyéniben is eredményesek voltak, hiszen a 620 induló közül Lévai Renáta a negyedik, Baranyi Lili az ötödik és Bajusz Emese a hetedik lett.

 

A Vásárhelyen évek óta a vizuális művészetek elkötelezettjeként ismert Gaál Györgyi által vezetett szakkör, tagjaival már több rangos díjban, elismerésben részesült. 2008-ban például éppen ennek az Országos Diák Fotópályázatnak voltak az első helyezettjei.

A jelenleg 12 tagot számláló szakkör nem csak a fotózásban, hanem a videózásban is képezi magát. Ez utóbbiban is értek el országos helyezéseket.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Mai videónk - Állj meg egy pillanatra!

Mai videónk - Állj meg egy pillanatra!

Sokkoló rövid videó egy üzenettel: Csak azért mert nem itt történt, nem azt jelenti hogy meg nem történtté lehet tenni!
A 100 legjobb hazai gimnázium

A 100 legjobb hazai gimnázium

A régióból két szegedi gimnázium van a tavalyi tanulmányi és felvételi eredmények, a különböző versenyeken elért helyezések és egyéb adatok felhasználásával rangsorolt százas listán.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023

2023. 11. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
A válság ellenére még mindig növelhetjük megtakarításainkat

A válság ellenére még mindig növelhetjük megtakarításainkat

Míg az uniós átlag 10 százalék volt januárban, addig Magyarországon – több mint 15 százalékponttal magasabb – 25,7 százalékra tehető a pénzromlás mértéke.
 

És ezt már olvasta?

A hajrában már nem volt kétséges a győzelem
A hajrában már nem volt kétséges a győzelem A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli remek teljesítménnyel verte a tabellán második MEAFC-Miskolcot az NB I/B Zöld csoport alapszakaszának utolsó előtti fordulójában.
 
Gyermekek védelme az online térben
Gyermekek védelme az online térben A gyerekek egyre több időt töltenek a számítógépek előtt, és nagyon keveset tudunk arról, mit csinálnak ezalatt. A híreket olvasva, néha tragédia történhet ha nem figyel a szülő.
 
Signum Urbis Honorantis kitüntetést kapott Szabó Gáborné
Signum Urbis Honorantis kitüntetést kapott Szabó Gáborné A város közössége érdekében végzett önzetlen munkássága elismeréseként, amellyel gyarapította a város szellemi javait, növelte jó hírnevét.
 
Pro Urbe díjat kapott Faragó Katalin
Pro Urbe díjat kapott Faragó Katalin Kiemelkedően magas, szakmai munkásságának elismeréseként, amellyel Hódmezővásárhely szellemi értékeit gyarapította és jó hírnevét növelte.

 

 
Jászai Mari díjat kapott Pikali Gerda
Jászai Mari díjat kapott Pikali Gerda Pályfutására meghatározó hatással volt Hódmezővásárhely, a Bethlen Gábor Gimnázium, a drámaszakkör és három nagyszerű vásárhelyi pedagógus.
 
Ünnepi megemlékezések Vásárhelyen
Ünnepi megemlékezések Vásárhelyen Vásárhelyen több helyszínen voltak ünnepségek az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc 175. évfordulója alkalmából.
 
Világhírű vásárhelyi tudós kapott Pro Urbe díjat
Világhírű vásárhelyi tudós kapott Pro Urbe díjat Tudományos munkássága kiemelkedő és maradandó, azonban a neve még a Vásárhelyről elszármazottak névsorában sem szerepelt.